Η Οντένσε υποδέχθηκε τη Νόρτζελαντ στην πρεμιέρα του δανέζικου πρωταθλήματος και έφτασε εύκολα στη νίκη με 2-0, με σκόρερ των δύο γκολ τον Αντρέασεν. Το gazzetta.gr αναλύει το παιχνίδι της αντιπάλου του Παναθηναϊκού!
Η δυναμικότητα των φιλοξενούμενων αποδείχθηκε πολύ χαμηλή για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και η Οντένσε έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη με 2-0. Ο ρυθμός των γηπεδούχων ήταν εντυπωσιακός για 60' και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν άφησαν τους παίκτες της Νόρτζελαντ να... πάρουν ανάσα.

Με κλασικό 4-4-2

Ο Χένρικ Κλάουσεν παρέταξε την ομάδα του με κλασικό 4-4-2 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Δανίας απέναντι στη Νόρτζελαντ. Ο Βέσελς έκατσε κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Ρουντ, στο αριστερό ο Μεντί, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Κρίστενσεν και Ρέγκινιουσεν. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι Αντρεάσεν και Σόρενσεν, στα δεξιά ο Γιοχάνσον, στα αριστερά ο Καντρί, ενώ ο Γένσεν αγωνίστηκε λίγο πίσω από τον Ουτάκα στην επίθεση.

Προσοχή στον Ουτάκα

Η μπάλα... σηκώθηκε σπάνια από το έδαφος, ενώ ο Ουτάκα ήταν εντυπωσιακός στην επίθεση, ταχύτατος και εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην μπορούν σε καμία περίπτωση να τον αντιμετωπίσουν. Ο Νιγηριανός «χόρεψε» αρκετές φορές τους αντίπαλους αμυντικούς, όμως έχασε αρκετές ευκαιρίες, καθώς τα τελειώματά του δεν ήταν καλά.

Το σκορ άνοιξε ο Αντρεάσεν στο 13' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο πρώτο ημίχρονο οι τελικές προσπάθειες ξεπέρασαν τις δέκα για τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν στις δύο, χωρίς να απειλήσουν τον Βέσελς με αξιώσεις... Σε αυτό βοήθησε πολύ και η διπλή ζώνη άμυνας, που εφάρμοσε ο Κλάουσεν, όταν οι αντίπαλοι είχαν την κατοχή της μπάλας.

Μακριά οι γραμμές, πολλές χαμένες ευκαιρίες

Μοναδικά αρνητικά στοιχεία στην εμφάνιση της Οντένσε στο πρώτο 45λεπτο ήταν από την μία πλευρά οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, ειδικά από τον Ουτάκα, και από την άλλη το γεγονός ότι οι γραμμές ήταν πολύ μακριά μεταξύ τους, όταν οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν στην αντεπίθεση.

Κατέβασε ταχύτητα μετά το 60'

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, όμως οι παίκτες της Νόρτζελαντ βρήκαν κάποιους διαδρόμους προς την εστία του Βέσελς. Έτσι, έχασαν την μοναδική του κλασικη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 51', όταν ο Μίλελσεν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βέσελς, όμως ο Γερμανός τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει και στη συνέχεια οι αμυντικοί απομάκρυναν την μπάλα.

Στο 57' η Οντένσε «καθάρισε» το παιχνίδι, όταν μετά από λάθη της άμυνας, ο Ρέγκινιουσεν κέρδισε την μπάλα και την γύρισε στον Αντρεάσεν, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-0. Οι παίκτες του Κλάουσεν έριξα ρυθμός μετά το 60' και έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βγήκαν στην επίθεση, έχασαν 2-3 ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Για την Οντένσε αγωνίστηκαν ακόμη οι Γκίλασον (στο 73' στη θέση του Γένσεν), Τζεμπά-Τζεμπά (στη θέση του Σόρενσεν στο 77') και Κρίστιαν Σόρενσεν (στη θέση του Καντρί στο 87').
πηγή: gazzetta.gr