Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Νέα επιστολή-απάντηση του Μώραλη στον ΠΣΑΤ!!

Νέα επιστολή προς τον ΠΣΑΤ απέστειλε ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, με την οποία αναλαμβάνει να «αντιμετωπίσω την επίμονη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την επίκληση αόριστων θεσφάτων».
Νέα επιστολή-απάντηση του Μώραλη στον ΠΣΑΤ
Αναλυτικά:
«Προς τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών
 Υπ' όψιν Προέδρου, κ. Παύλου Γερακάρη
Πειραιάς, 16/07/2011
Αρ. Πρωτ.: 2614
Κύριε Πρόεδρε,
Μου ήταν αδύνατον να διανοηθώ ότι ύστερα από 16 συναπτά χρόνια αδιάκοπης συνεργασίας μου με εκατοντάδες Δημοσιογράφους, εντός και εκτός Ελλάδας εκ των θέσεων μου στην Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, θα αναλάμβανα να αντιμετωπίσω την επίμονη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την επίκληση αόριστων θεσφάτων.
Αλλά για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους με την σειρά που τα θέτετε στην επιστολή σας.
Α) Νομίζω ότι είναι σαφές γιατί η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δημοσιοποίησε την απάντηση της στον Π.Σ.Α.Τ. Αφενός γιατί η εφημερίδα GOAL είχε ήδη φροντίσει να δημοσιοποιήσει τη δική της καταγγελία στην ιστοσελίδα της (sentragoal.gr) γεγονός για το οποίο προφανώς και δεν θεωρήσατε απαραίτητο να εγκαλέσετε τους διευθυντές της εφημερίδας και μέλη σας και αφετέρου γιατί η δημοσιοποίηση της δικής μας επιστολής δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένδειξη διαφάνειας και διάθεση πληροφόρησης του συνόλου των φιλάθλων και του συνόλου των δημοσιογράφων, των απόψεων μας.
Β) Δεν ξέχασα, ούτε ξεχνώ την τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον Αντιπρόεδρο του Π.Σ.Α.Τ., κ. Αντώνη Αντωνόπουλο, όμως κατά τη συνομιλία μας, αφού ερωτήθηκα για το θέμα των συνεντεύξεων και αφού εξήγησα τις θέσεις μας, δεν άκουσα σε καμία περίπτωση ότι υπήρχε στην απόφαση μας οτιδήποτε μεμπτό ή αντιδεοντολογικό. Ως εκ τούτου θεώρησα ότι δεν υπήρχε το παραμικρό θέμα σε σχέση με τον Π.Σ.Α.Τ. Από την άλλη πλευρά όμως θα μπορούσατε ως Π.Σ.Α.Τ. να ζητήσετε εγγράφως την άποψη της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, προτού προβείτε στον αφορισμό μας (της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και εμένα προσωπικά) και να μην αρκεστείτε σε προσωπικές τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες όπως εκ του αποτελέσματος διαπιστώνουμε δεν ήταν επαρκείς, ειδικά δε αφού όπως φαίνεται ήσασταν αποφασισμένοι για την δικαίωση του αιτήματος της εφημερίδας GOAL να παίρνει συνεντεύξεις από όποιους θέλει, είτε αυτοί το επιθυμούν είτε όχι.
Γ) Τρέμω στην ιδέα ότι ίσως αύριο να πρέπει να αντιμετωπίσουμε αντίστοιχη επίθεση σας αν δεχθείτε παρόμοια «καταγγελία» από την εφημερίδα DERBY, ΠΡΑΣΙΝΗ ή ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, που ίσως επιθυμήσουν (αν και δεν το νομίζω) να εξασφαλίσουν συνεντεύξεις των ποδοσφαιριστών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και γιατί όχι πρόσβαση, στο προπονητικό κέντρο, στο ιατρείο και στα αποδυτήρια των ποδοσφαιριστών αφού όλα αυτά αποτελούν, κατά την εκ καθέδρας άποψη σας, πηγές ειδήσεων. Ο ισχυρισμός μου αυτός αφορά τη φράση σας ελεύθερη πρόσβαση σε ΟΛΕΣ τις πηγές ενημέρωσης.
Δ) Επειδή ίσως να μην είναι διακριτά για κάποιους εκτός ποδοσφαιρικών ομάδων τα όρια του ιδιωτικού και δημόσιου βίου, οφείλουμε να τονίσουμε ότι όλοι οι χώροι προετοιμασίας της ομάδας μας είναι ιδιωτικοί και η πρόσβαση σε αυτούς, ως πηγών ειδήσεων γίνεται αποκλειστικά κατόπιν αδείας της ομάδας μας και όχι του Συνδέσμου σας ή της εφημερίδας GOAL. Στην έκταση λοιπόν που επιθυμεί και το θεωρεί σκόπιμο ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ο δημοσιογράφος της εφημερίδας GOAL, όπως και όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του, εξακολουθεί να έχει πρόσβαση. Κανένας όμως ποδοσφαιριστής μας δεν υποχρεούται να παραχωρήσει συνέντευξη σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη εφημερίδα.
Ε) Ίσως επειδή ειλικρινά δεν διαθέτω τους δικούς σας αγώνες, να θεωρώ λανθασμένα ότι την όποια δεοντολογία έχει θεσπίσει ο Σύνδεσμος σας, την εφαρμόζει κυρίως στο να εξασφαλίσει την σωστή υπηρέτηση του Δημοσιογραφικού λειτουργήματος μεταξύ των μελών του. Αλλά επειδή πραγματικά με ενδιαφέρει, όπως άλλωστε έκανα πάντα, να συνδράμω το έργο των αθλητικών Δημοσιογράφων με τους οποίους είχα, έχω και θα εξακολουθήσω να έχω άριστες σχέσεις και επειδή ίσως οι φίλαθλοι συμφωνώ μαζί σας ότι δεν έχουν ανάγκη να παρακολουθούν ίσως περιττές αντιπαραθέσεις, θα ήθελα να μου αποστείλετε απόσπασμα του καταστατικού σας ή κάποιου Δημοσιογραφικού χάρτη δεοντολογίας ή δικαιωμάτων Δημοσιογράφων (διεθνών ή εντοπίων) όπου ορίζεται ότι η παραχώρηση συνέντευξης αποτελεί υποχρέωση του συνεντευξιαζόμενου.
ΣΤ) Στην επιστολή σας αποφεύγετε επιμελώς να αναφέρετε την επίμαχη λέξη συνέντευξη και προσπαθείτε με γενικόλογες περιγραφές ιδανικών να την αντικαταστήσετε. Γιατί άραγε δεν τοποθετήστε επ' αυτού του απλού ερωτήματος:
Η παραχώρηση συνέντευξης είναι δικαίωμα ή υποχρέωση; Γιατί εάν είναι υποχρέωση, τότε οι ποδοσφαιριστές μας δεν θα κάνουν τίποτε άλλο από το να παραχωρούν συνεντεύξεις.
Τέλος, θα ήθελα να σας υποβάλλω και ένα πρακτικό ερώτημα. Εάν ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αποφασίσει να παραχωρήσει μία συνέντευξη σε εφημερίδες που απευθύνονται εκ της φύσεως τους αποκλείστηκα ή κυρίως σε φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα πρέπει αυτή να δοθεί ταυτόχρονα και στις περίπου 15 αθλητικές εφημερίδες, πολλαπλάσια sites, ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια; Αν δεν το πράξει αποτελεί αντιδεοντολογική συμπεριφορά σύμφωνα με την άποψη του Συνδέσμου σας;
Με εκτίμηση,
Γιάννης Μώραλης
Αντιπρόεδρος – Διευθυντής Επικοινωνίας
ΥΓ.1: Θα παρακαλούσα όπως μας εξηγήσετε ποιες πρακτικές και θεωρίες μας εννοείτε ότι δεν μπορούν να είναι αποδεκτές, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας.
ΥΓ.2: Στην νέα επιστολή σας αναφέρετε και καταγγελία της ιστοσελίδας GAZZETTA την οποία προφανώς, αγνοήσατε να συμπεριλάβετε στην αρχική σας επιστολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: