Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Σαν να παίζει με την «Μπάρτσα»!!

Το ότι ο Παναθηναϊκός απέφυγε την Ρούμπιν Καζάν σίγουρα είναι τύχη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι το ίδιο τυχερός που βρίσκει στο δρόμο του την Οντένσε. Γράφει ο Κώστας Αλεξόπουλος.
Σαν να παίζει με την «Μπάρτσα»!
Διότι μπορεί να μην αποτελεί φόβητρο στην Ευρώπη η δευτεραθλήτρια Δανίας, πρόκειται όμως μια ομάδα εξαιρετικά υπολογίσιμη.
Προέρχεται από μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο είναι σωστά οργανωμένο από το πρώτο του επίπεδο –τις παιδικές ηλικίες– και δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και πολλά χρόνια δεκάδες Δανοί παίκτες πλαισίωσαν τα ρόστερ μεγάλων συλλόγων της Γηραιάς Ηπείρου. Αρκετοί μάλιστα κατάφεραν να κάνουν ζηλευτή καριέρα για χρόνια. Που σημαίνει ότι όσον αφορά τις ποδοσφαιρικές προδιαγραφές, ως σωματοδομή και ψυχολογία δηλαδή, οι Δανοί βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Οι Δανοί είναι άριστα γυμνασμένοι και ψυχροί στο γήπεδο. Τρέχουν δηλαδή μέχρι το τελευταίο λεπτό κυνηγώντας το γκολ και δεν επηρεάζονται αν βρίσκονται πίσω στο σκορ. Παράλληλα, τα αποτελέσματα που φέρνουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης από το τεχνικό τιμ των Πρασίνων δεδομένου ότι παίζουν το ίδιο καλά εντός ή εκτός έδρας. Σε κάποια παιχνίδια μάλιστα έχουν καταφέρει αποτελέσματα που έχουν μείνει ιστορικά. Δεν είναι εύκολο το έργο που καλούνται να φέρουν σε πέρας ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι παίκτες του. Ισα, ίσα…
Δύσκολα θα είναι και τα δυο ματς. Για ακόμη έναν λόγο. Οι Δανοί έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους και μπήκαν ήδη στις εγχώριες επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός ακόμα δουλεύεται από τον Πορτογάλο κόουτς, χωρίς μάλιστα να έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές κινήσεις του. Γεγονός το οποίο εμπεριέχει και… κινδύνους, καθώς το όποιο σχήμα επιλεγεί δεν θα έχει αρκετές εργατοώρες στα πόδια του, ούτε θα έχει πετύχει τους αυτοματισμούς που απαιτούνται για να αποδώσει ποδόσφαιρο και να κυνηγήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Βεβαίως, δεδομένο θεωρείται ότι τόσο ο Φερέιρα όσο και οι παίκτες του γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις παγίδες των αγώνων αυτών. Γνωρίζουν επίσης πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σοβαροί. Ακόμα και στο ΟΑΚΑ, όπου οι παίκτες της Οντένσε είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν και να αιφνιδιάσουν και να… σκοράρουν. Η πρόκληση της… πρόκρισης στους ομίλους του Champions League αποτελεί δέλεαρ για κάθε σύλλογο της Ευρώπης. Διότι προσφέρει και δόξα αλλά και… πλούτη.
Ο Παναθηναϊκός είδε κι έπαθε φέτος μέχρι να καταφέρει να βάλει «πέντε φράγκα» στο ταμείο του και ν’ αρχίσει να συμπληρώνει τα κενά στο δυναμικό του. Η απόκτηση του Βιτόλο ήταν μια προσεκτική κίνηση. Με ουσία, καθώς πρόκειται για παίκτη ενδεκάδας. Αν υπάρξει ανάλογη συνέχεια και «πληρωθούν» τα κενά στην ενδεκάδα, κάποια πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα. Ακόμη και τότε όμως η Οντένσε πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους Πράσινους σαν… Μπαρτσελόνα!
Πηγή: Εξέδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: