Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

«Είμαι στον ΠΑΟΚ για το κάτι παραπάνω!»

Δεν τον πτοεί η άσχημη κριτική τον Κώστα Χαλκιά, αντιθέτως τον… πωρώνει και τον κάνει να θέλει να γίνεται καλύτερος! Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μίλησε για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ αλλά και για την «κόντρα» με τον Παύλο Δερμιτζάκη.
«Είμαι στον ΠΑΟΚ για το κάτι παραπάνω!»
Αναλυτικά:
Για την προετοιμασία:
«Πολλές προετοιμασίες, κάθε μια είναι διαφορετική και ξεκινά κάτι καινούργιο, ειδικά όταν έρχεται ένας νέος τεχνικός. Για να είμαι ειλικρινής δε μου αρέσει η προετοιμασία. θα προτιμούσα να ξεκινούσαμε κατευθείαν με τα παιχνίδια. Και το λέω λόγω ρουτίνας, με την οποία αναγκαστικά ο παίκτης προσαρμόζεται».
Για το αν μετά το τέλος της σεζόν θα σταματήσει την καριέρα του:
«Δε ξέρω τι θα κάνω του χρόνου; Δε ξέρω τι θα γίνει αύριο το πρωί. Ότι και να πω, ψέματα θα είναι».
Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ:
«Δεν υπήρχε κάτι επίσημο και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να πω κάτι. Είμαι στον ΠΑΟΚ και δεν έχει νόημα να ειπωθεί, για καμία από τις δυο ομάδες».
Για τις αλλαγές προπονητών:
«Όλοι μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης. Εγώ δε θα το κάνω ποτέ. Αλλιώς λειτουργεί ο κάθε προπονητής. Είμαι αντίθετος στο να αλλάζουν συχνά οι προπονητές. Τα πράγματα είναι δύσκολα μέχρι να περάσει ο κάθε προπονητής τη δική του φιλοσοφία. Πέρυσι χάθηκε χρόνος. Θα δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου καθώς παρά τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών, ήμασταν μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι μέσα σε υψηλούς στόχους. Τα τελευταία τρία χρόνια, η παρουσία που είχε ο ΠΑΟΚ ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών».
Για το τι δεν πήγε καλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας την περασμένη χρονιά:
«Έπαιξε καθοριστικό ρόλο η διαφορετική φιλοσοφία που προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε από προπονητή σε προπονητή. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα. Σίγουρα φταίμε και εμείς που δεν ήμασταν τόσο ουσιαστικοί όσο σε άλλες σεζόν».
Για μια δήλωσή του πέρυσι που συζητήθηκε:
«Κάποιοι διαστρέβλωσαν αυτά που είπα. Αναγκάστηκα να κάνω συμπληρωματικές δηλώσεις. Εγώ δεν είμαι στον ΠΑΟΚ έτσι απλά για να είμαι. Είμαι εδώ για το κάτι παραπάνω. Δε μπορεί κάποιος να μου αποδώσει ευθύνες για το θέμα των στόχων. Εγώ θέλω να κριθώ εκ των αποτελεσμάτων και αν κάποιος θέλει να με κρίνει, ας το κάνει βάσει των αποτελεσμάτων τα τελευταία χρόνια».
Για την κριτική που του ασκείται:
«Εμένα μου αρέσει. Αν κάποιος κάνει κριτική σε εμένα, σημαίνει ότι έχουν απαίτηση από εμένα και αυτό μου αρέσει. Δε περιμένουν από εμένα το έξι ή το επτά, περιμένουν το δέκα, και εγώ από εμένα περιμένω το εκατό. Από εκεί και πέρα κάποια σχόλια που γίνονται σε προσωπικό επίπεδο και λέχθηκαν στο παρελθόν από κάποιους με στόχο να με διασύρουν προσωπικά, να διασύρουν εμένα, την οικογένειά μου και την ομάδα που ήμουν. Κάποιοι μου έλεγαν ‘βγες και μίλα’. Δεν είμαι υπεύθυνος Τύπου. Εγώ δεν έκανα αγωγή διότι σεβάστηκα την ομάδα στην οποία βρίσκομαι, σε αντίθεση με κάποιους που παραπλανούν τον κόσμο».
Για το ότι ακούστηκε πως έφυγε από το ξενοδοχείο της αποστολής πριν από ματς όταν έμαθε πως δεν θα έπαιζε:
«Με τον συγκεκριμένο προπονητή (σ.σ Παύλο Δερμιτζάκη) έγινε συζήτηση όχι για το αν θα έπαιζα ή δε θα έπαιζα, αλλά γιατί έπρεπε να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα που αφορούσαν το άτομό μου και το σεβασμό προς εμένα. Δεν ήθελα να γίνει έτσι, αλλά θεωρώ ότι δικαιώθηκα. Θεωρώ ότι κάποια πράγματα που είπε με πρόσβαλαν και δεν ήταν ξεκάθαρος απέναντί μου. Δεν ήθελα να δικαιωθώ, αλλά έγινε».
Για το αν υπάρχουν τέτοια συμπτώματα στον ΠΑΟΚ:
«Όλα πρέπει να γίνονται μέσα από συζητήσεις και δεν είναι κακό να γίνονται συζητήσεις, σε λογικά πλαίσια και μέσα στα όρια του σεβασμού του προπονητή απέναντι στο παίκτη και του παίκτη απέναντι στον ποδοσφαιριστή».
Για τους στόχους της νέας σεζόν:
«Ο στόχος είναι διαφορετικός. Αρχικά είναι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο δεύτερος είναι να κάνουμε καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Ο τρίτος στόχος, που είναι και θέμα ρουλέτας, είναι το Κύπελλο».
Για το αν αισθάνθηκε σε κάποιο παιχνίδι ότι το στήσανε:
«Θεωρώ ότι κάποιες αποφάσεις του διαιτητή έγιναν χωρίς να υπάρχει δόλος και έτσι όπως έγιναν τελικά θεωρήθηκε οτι υπάρχει δόλος, συμβαίνει και το αντίθετο. Αισθάνθηκα αρκετές φορές αδικημένος αλλά δε ξέρω γιατί έγινε το λάθος».
Για την θέση του τερματοφύλακα:
«Με ενθουσιάζει το γεγονός ότι έχουμε δυο καλούς Έλληνες τερματοφύλακες. Έχουν μπροστά τους όλα τα χρόνια να εξελιχθούν ακόμα και για την εθνική ομάδα. Παλιά το 80% ήταν Έλληνες τερματοφύλακες στις ομάδες».
Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην θέση:
«Κάποιος που δε παίζει και δε στεναχωριέται, δεν έχει θέση σε μια ομάδα. Όλοι πρέπει να θέλουν να παίζουν. Πέρυσι ήταν μια άσχημη σεζόν διότι ξεκίνησε με μια μεγάλη ατυχία. Έμεινα έξω 1,5 μήνα από κάταγμα και αυτό επηρεάζει και ψυχολογικά».
Για τα οικονομικά προβλήματα:
«Θεωρώ ότι όλοι θα δείξουν κατανόηση. Περιμένουμε από τη διοίκηση να μας δώσει ένα πλάνο, ξέρουμε ότι είναι δύσκολες εποχές. Εμείς είμαστε απόλυτα συνδεδεμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: