Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ρονκάτο και τους έκανε άνω-κάτω!!

Απίστευτη και παλικαρίσια νίκη πέτυχε σήμερα το απόγευμα στο «κεκλεισμένων των θυρών» ΓΣΠ η Ανόρθωση, επικρατώντας της Ομόνοιας με 1-2 με γκολ του Ρονκάτο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων!
Ρονκάτο και τους έκανε άνω-κάτω!
Παρόλο που η «κυρία» έπαιζε με 10 παίκτες από το 77΄ λόγω αποβολής του Λαβόρδε και δέχθηκε την ισοφάριση από τον Αλωνεύτη στο 84΄, εντούτοις δεν το έβαλε κάτω και όχι μόνο άντεξε στην πίεση των «πράσινων», αλλά κατάφερε να... αποδράσει με το «διπλό», όπως και στον αγώνα του δευτέρου γύρου, όπου τότε επικράτησε 0-1 με σκόρερ και πάλι τον Ρονκάτο(85΄), αγωνιζόμενη για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο!
Με αυτή τη νίκη, η Ανόρθωση έπιασε το ΑΠΟΕΛ στη 2η θέση με 59 βαθμούς και περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ, ενώ η Ομόνοια η οποία δέχθηκε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της, έπεσε στην 4η θέση με 57 βαθμούς και απώλεσε κάθε ελπίδα για τον τίτλο.
THE MATCH: Στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή ήταν εναλλασσόμενη, με την Ανόρθωση όμως να έχει καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και να είναι πιο απειλητική από την Ομόνοια. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις στη σύνθεση τους και με ενισχυμένη τη μεσαία γραμμή, σε μία προσπάθεια να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να περιορίσουν τις επιθετικές προσπάθειες του αντιπάλου.
Σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν, αφού οι καλές ευκαιρίες ήταν λιγοστές, σε ένα πρώτο μέρος που είχε κατά διαστήματα γρήγορο ρυθμό και κάποιες καλές προϋποθέσεις για γκολ που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Η πρώτη καλή ευκαιρία καταγράφηκε μόλις στο 7΄ και ήταν για λογαριασμό της Ομόνοιας, όταν το πλασέ του Αλωνεύτη που είχε... κέφια στο πρώτο ημίχρονο, πέρασε μόλις άουτ.
Η απάντηση της Ανόρθωσης όμως ήταν άμεση, αφού τρία λεπτά αργότερα, ο Ρέζεκ από θέση βολής σούταρε άουτ και στο 23΄ ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση, αφού το σουτ του κόντραρε στους αμυντικούς και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος. Στο 35΄ η Ανόρθωση ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαργκάσα στον Λαβόρδε. Όπως έδειξε το τηλεοπτικό ριπλέι, υπήρξε επαφή, αλλά με τον τρόπο που έπεσε ο Κολομβιανός άσος της «κυρίας», έδωσε την εντύπωση ότι προσπάθησε να εκβιάσει το πέναλτι.
Είναι πάντως μία αμφισβητούμενη φάση που θα συζητηθεί... Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες πρόσεξαν περισσότερο τα νώτα τους, προκειμένου να πάνε τουλάχιστον με το μηδέν στα αποδυτήρια, όμως η Ανόρθωση στο 44΄ έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν το σουτ του Μαρκίνιος πέρασε μόλις άουτ!
Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 και στην επανάληψη, η Ομόνοια μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσε να γίνει απειλητική για την εστία του Κόζατσικ. Στον αντίποδα, η «κυρία» αιφνιδίασε τον αντίπαλο, αφού άνοιξε το σκορ στο 60΄ από στημένη φάση και το ντέρμπι πήρε «φωτιά»! Ο Λαβόρδε εκτέλεσε το φάουλ στην περιοχή και ο Μαρκίνιος με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιωργαλλίδη, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 0-1!
Στο επόμενο τέταρτο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν για την ισοφάριση, ψάχνοντας το γκολ κυρίως από στημένες φάσεις, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία.
Στο 77΄ ο Λαβόρδε αποβλήθηκε σωστά όπως έδειξε το τηλεοπτικό ριπλέι, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα δυνατό και... αχρείαστο φάουλ στον Αλωνεύτη και οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Παίζοντας με παίκτη λιγότερο, η Ανόρθωση έριξε όλο το βάρος στον ανασταλτικό μηχανισμό και έπαιξε με διπλή ζώνη άμυνας, σε μία προσπάθεια μα κρατήσει το 0-1.
Από την άλλη, η Ομόνοια τα έπαιξε όλα για όλα και ρίσκαρε στην επίθεση, αφού δεν είχε τίποτα να χάσει και κατάφερε στο 84΄ να φτάσει στην ισοφάριση με πλασέ του Αλωνεύτη!
Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν δραματικό χαρακτήρα, με την Ομόνοια να παίζει τα... ρέστα της για το νικητήριο γκολ, χάνοντας μία καλή ευκαιρία στο 87΄, όμως σε μία αντεπίθεση στο 93΄, η Ανόρθωση πέτυχε το 1-2 με πλασέ του Ρονκάτο μετά από ασταθή απόκρουση του Γιωργαλλίδη στο πλασέ του Οκκά που βγήκε τετ-α-τετ και έδωσε στην αντίπαλο της την... χαριστική βολή στη μάχη για τον τίτλο, ενώ την έριξε και στην 4η θέση!
Από την άλλη, η ομάδα της Αμμοχώστου έπιασε το ΑΠΟΕΛ στη 2η θέση με 59 βαθμούς(υπερτερεί στην ισοβαθμία) και αν αύριο η ΑΕΛ έχει βαθμολογικές απώλειες στο ντέρμπι κορυφής με τους «γαλαζοκίτρινους» της Λευκωσίας, τότε θα μειώσει την διαφορά από την κορυφή και θα ξαναμπεί στο κόλπο για την κατάκτηση του τίτλου...
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυριάκου, Αγκουιάρ, Μαργκάσα (6η).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 77΄ Λαβόρδε (δεύτερη κίτρινη)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΜΟΝΟΙΑ (Λάρκου): Γιωργαλλίδης, Κυριάκου (66΄ Μπεν Νταγιάν), Μαργκάσα, Αλαμπί, Καρυπίδης, Κασέκε, Μακρίδης, Μπεργκουνιού (79΄ Αγκουιάρ), Αλωνεύτης, Εφραίμ, Άλβες (66΄ Χριστοφή).
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Λέβι): Κόζατσικ, Τζανίσιο, Κρκβέλια, Σπρόγκελ, Κόλιν, Μακρής, Μαρκίνιος (65΄ Οκκάς), Λαμπάν, Ρέζεκ (83΄ Σιέλης), Λαβόρδε, Ρονκάτο (94΄ Άντιτς).
Πηγή: protathlima.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: