Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ο επενδυτής φτιάχνει νέα διοίκηση στον ΠΑΟΚ. Χα, χα, χα.!!

Ο επενδυτής φτιάχνει νέα διοίκηση στον ΠΑΟΚ. Χα, χα, χα.
Προφανώς θα ήταν ευτύχημα για τον ΠΑΟΚ να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα αγοράσει μετοχές και θα καταθέσει στο ταμείο της εταιρίας ένα σεβαστό ποσό. Κι ακόμη καλύτερο αν υπάρχουν δύο, τρεις ή και περισσότεροι.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, τα οποία μάλιστα, δεν αποκλείεται, λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων για τον χρηματοδότη- μεγαλομέτοχο Γιώργο Σαχπατζίδη, να διογκώνονται επικίνδυνα.
Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Αυτό ίσως είναι που ενισχύει το κίνητρο του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ. Ωστόσο, από μόνη της η συμμετοχή δεν λέει πολλά πράγματα… Σημασία έχει να ενισχύσεις τις πιθανότητες πρόκρισης σε όμιλο, οπότε θα μιλήσουμε πλέον για άλλα μεγέθη. Και βέβαια, ο ΠΑΟΚ θα λύσει όλα του τα προβλήματα.

Καλά, έχετε δίκιο. Θα σταματήσω εδώ. Άλλωστε είναι ανόητο να συζητούμε για κάτι τέτοιο, αφού κανείς στον ΠΑΟΚ δεν έχει διάθεση να σχεδιάσει για κάτι τόσο μεγάλο και σημαντικό. Είναι οριστικό ότι στον ΠΑΟΚ ταιριάζει κάτι από Europa League, το… βαφτίζουμε ευρωπαϊκό ταξίδι, μιλάμε για μερικές ονειρεμένες βραδιές και ιστορικές νίκες και μέχρι εκεί. Ποιο είναι το απόσταγμα, τι μένει από όλο αυτό; Μερικά εκατομμύρια που δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε τα παλιά χρέη, ούτε και τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Αυτό είναι το σκηνικό, μην το ψάχνετε περισσότερο.

Το θέμα είναι ότι, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, στην αφετηρία των πλέι-οφ, σε περίοδο που απασχολεί η αδειοδότηση (ίσως ό,τι σημαντικότερο απασχολεί τη διοίκηση) προκύπτει θέμα επενδυτή ή επενδυτών. Κι όχι γιατί έτσι γουστάρουν κάποιοι δημοσιογράφοι, αλλά, γιατί η διοίκηση του Βρύζα ρίχνει ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, νερό στο μύλο και εξυφαίνονται πολλά σενάρια.

Και δεν φτάνει μόνον αυτό, αλλά, άκουσον άκουσον, διαβάσαμε ότι ο επανεμφανισθής (μετά από έξι χρόνια) εφοπλιστής, συζητά για τη σύνθεση νέου διοικητικού συμβουλίου και υπάρχουν καταγεγραμμένα τα ονόματα των νέων ιθυνόντων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Καλορίζικοι, λοιπόν.

Αν υπάρχει κάποιος που έχει σκοπό να διατηρήσει όση σοβαρότητα απέμεινε στη διοίκηση, θα έπρεπε ήδη να έχει τοποθετηθεί. Και καλό θα είναι να επισπευσθεί εκείνη τη συνέντευξη Τύπου για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, πριν πιστωθεί μια ακόμη περιπέτεια σαν εκείνη με τους Άραβες ή τον Φλωρίδη και μερικούς ακόμη που δήθεν θα αγόραζαν τον ΠΑΟΚ.

Γιατι δεν θέλει πολύ ακόμη για να χαθεί οριστικά ο έλεγχος. Όπως φαίνεται, αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, θα έχουμε δράματα με τη… νέα διοίκηση του εφοπλιστή και ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει στις επόμενες μέρες: μεταγραφές, ανανεώσεις συμβολαίων, νέος προπονητής, χορηγίες. Χα, χα, χα.

Θα τελειώσω με αυτό:

Αν υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες και πολλοί ακόμη που δεν έχουμε διαβάσει στις εφημερίδες, έχουν ενδιαφερθεί για τον ΠΑΟΚ και θα ήθελαν να αγοράσουν μετοχές ή ακόμη και το πακέτο των μετοχών, θα λάβουν μια χρεωμένη ομάδα ή υπάρχει τελικά κάτι πιο ενδιαφέρον…

Υπάρχει κάτι που μπορεί να λέγεται «εκμετάλλευση του γηπέδου» ή επιχειρήσεις οι οποίες συνδέονται με τον ΠΑΟΚ; Υπάρχει, τέλος πάντων, κάτι που θα «αναγκάσει» έναν επιχειρηματία να σκεφτεί ότι σε βάθος χρόνου θα κερδίσει και να δικαιολογήσει αυτό που λέγεται «επένδυση»;

Αλίμονο αν ο Βρύζας κι όποιος άλλος συζητά με επιχειρηματίες ποντάρει μόνον στο παοκτσηδιλίκι τους ή στην πρεμούρα τους για λεζάντα για να τους πουλήσει μετοχές.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: