Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Eχει δίκιο ο Παπουτσάκης;

Δεν είναι μόνο ο πρόεδρος του Εργοτέλη, είναι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Eχει δίκιο ο Παπουτσάκης;
Είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν μείνει στο ποδόσφαιρο και έχει ακόμη τελείως καθαρό το όνομά του και είναι και ένας άνθρωπος που σπάνια (ποτέ επί της ουσίας) ξεφεύγει.

Χθες, λοιπόν, σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και τι δεν είπε. Τα αφήνω όμως τα περισσότερα στην άκρη, ακόμη και αυτά που είπε για τις κάρτες που βγήκαν στο Παναιτωλικός - Αρης, και στέκομαι σε μία και μόνο διατύπωσή του.

«Εχουμε ένα πρωτάθλημα που μας αξίζει για αυτό που είμαστε. Εγώ όταν βγήκα πρόεδρος είπα ότι αυτοσκοπός μου είναι να καταλάβει και να πιστέψει ο κόσμος πως μπαίνοντας στο γήπεδο βλέπει αυτό που συμβαίνει πραγματικά. Δυστυχώς πολλά γίνονται έξω από το γήπεδο και η κατάσταση αυτή συνεχίζει και ισχύει. Κρίμα που δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε ώστε να αλλάξουμε την κατάσταση. Ερχονται στα αυτιά μου οι συζητήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες 10 μέρες και έχω τρελαθεί».

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά ο κύριος Παπουτσάκης μάς λέει ότι αυτό που βλέπουμε φέτος στο γήπεδο είναι σκηνοθετημένο, ότι ακόμη τα ματς κρίνονται έξω από τα γήπεδα και ότι δεν κατάφερε να το αλλάξει αυτό.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να επέμβει ένας εισαγγελέας για τις πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι ο κύριος Παπουτσάκης να μας τα πει όλα όσα γνωρίζει, σύμφωνα με όσα δήλωσε-υποσχέθηκε στη συνέντευξή του αυτή. Διότι μας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα επανέλθει. Θα περιμένουμε με μεγάλη αγωνία, είτε σωθεί είτε υποβιβαστεί ο Εργοτέλης, τη συνέχεια των δηλώσεων του κυρίου Παπουτσάκη.

Το τελευταίο πράγμα που έχω να σημειώσω είναι το προφανές. Είμαι 100% βέβαιος ότι ο κύριος Παπουτσάκης, αν ο Εργοτέλης δεν είχε υποβιβαστεί, τίποτα μα τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε αναφέρει. Το παραμικρό. Αυτό όμως σημαίνει κατ' ανάγκη πως ό,τι είπε δεν ισχύει; Δεν το ξέρω. Περιμένω από τον κύριο Παπουτσάκη τις αποκαλύψεις που υποσχέθηκε.

Φυσικά και δεν ξεχνώ ότι ο κύριος Παπουτσάκης ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας μαζί με τον γενικό διευθυντή της Λίγκας και αρκετούς ακόμη προέδρους ομάδων μάς είχαν καλέσει πρόσφατα να συζητήσουμε για τον ρόλο του Τύπου στην απαξίωση του πρωταθλήματος και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τότε είχα πει ότι οι πρώτοι που το απαξιώνουν είναι οι παράγοντες με τα λεγόμενα και τις συμπεριφορές τους. Και κυρίως το κάνουν όταν βρίσκονται στη δύσκολη στιγμή.

Ακόμη και ο κύριος Παπουτσάκης, ο οποίος μας καλούσε πριν από 10 μέρες να μην «πυροβολούμε» το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα, σήμερα που ο Εργοτέλης υποβιβάζεται μιλά επί της ουσίας για ένα... καραστημένο προϊόν.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: