Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΠΑΟ 4 επί 4!!

ΠΑΟ 4 επί 4
Παρά τα διοικητικά προβλήματα και παρά το πάθος των αντιπάλων του που έπαιζαν όλη τους την χρονιά, ο Παναθηναϊκός με επιβλητική εμφάνιση νίκησε 4-0 τον Παναιτωλικό που αποχαιρέτησε την Super League και απέκτησε προβάδισμα τεσσάρων βαθμών των αντιπάλων του στα play off.

Ο MVP Κουίνσι έβαλε μπροστά στο 18' τον Παναθηναϊκό και από εκεί και πέρα το έργο των γηπδούχων ήταν πολύ εύκολο. Ο Παναιτωλικός πάλεψε, πέτυχε γκολ που κακώς ακυρώθηκε για να ισοφαρίσει αλλά ακόμη κι αν κέρδιζε θα έπεφτε αφού η Κέρκυρα πήρε ισοπαλία στο Χαριλάου.



Νίκη για διαφορετικούς λόγους ήθελαν στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός. Οι «πράσινοι» για το γόητρο τους αλλά και για να αυξήσουν την διαφορά τους από την ΑΕΚ -εάν αυτή «στραβοπάταγε» με την Δόξα, και οι Αγρινιώτες μήπως και καταφέρουν να σωθούν τελευταία αγωνιστική. Για να γίνει αυτό όμως, η Κέρκυρα έπρεπε να χάσει στο Χαριλάου και ο Λεβαδειακός να μην κερδίσει στην Ξάνθη.

Παρά το γεγονός λοιπόν πως ο Παναιτωλικός έπρεπε να παίξει για την νίκη, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διπλή ζώνη άμυνας, προφανώς για να δώσει χώρους στον Παναθηναϊκό και να τον χτυπήσει στην κόντρα. Οι «πράσινοι» δεν απέδιδαν καλά και έψαχναν όντως χώρους, αλλά δεν μπορούσαν να τους βρουν. Φαίνονταν πως χρειάζονταν είτε καλύτερο passing game είτε μία προσωπική ενέργεια.

Σαν αυτή του Κουίνσι στο 18’, ο οποίος κάνοντας εξαιρετική ενέργεια και φοβερό σπριντ, ξεπέρασε τον άμοιρο τον Ντολαζάι σαν σταματημένο και με ένα αριστοτεχνικό πλασέ από πλάγια αριστερά στην απέναντι γωνία του Τσενάμο, έκανε το 1-0. Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να αντιδράσει και μάλιστα γλίτωσε και δεύτερο γκολ από προσωπική ενέργεια του Κουίνσι και πάλι και ο προπονητής της ομάδας αποφάσισε να ρίξει στο χορτάρι τον πιο ποιοτικό του ποδοσφαιριστή, Θεοδωρίδη.

Δεν κατάφερε όμως να αλλάξει κάτι, το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται και να μην κινδυνεύει και ο Νταλακούρας, στο 46’ έβαλε και τον Καραμαλίκη στην θέση του Ρότσα, παίζοντας τα όλα για όλα. Και θα μπορούσε να ελπίζει, εάν στο 51’ ο επόπτης δεν ακύρωνε ΚΑΚΩΣ γκολ του Εντζεγκελέ. Ο Μπουμάλ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον κεντρικό αμυντικό που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε.

Και στην επόμενη φάση, ταφόπλακα. Αφού ο Παναθηναϊκός έφυγε μπροστά, ο Βύντρα με ωραία σέντρα βρήκε τον Τοτσέ κι αυτός από κοντά έκανε το 2-0 (52’) για τους γηπεδούχους. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε όπως ήταν λογικό και ο χρόνος περνούσε, σαδιστικά, για τους φιλοξενούμενους.

Οι οποίοι ανέβασαν ρυθμό, πίεσαν από το 65’ και μετά, αλλά το εγχείρημα να πετύχουν τρία γκολ σε λιγότερο από μισή ώρα στο ΟΑΚΑ, ήταν πολύ δύσκολο. Ο Παναιτωλικός άξιζε το γκολ αφού έχασε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά ο χώρος που άφησε με τις μαζικές του επιθέσεις, εκμεταλλεύτηκε άριστα από τον Παναθηναϊκό. Ο Τοτσέ έκανε το 3-0 στο 82’ και ο Χριστοδουλόπουλος το 4-0 στο 85’.



Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Κοτσόλης, Σαριέγκι, Καντέ, Βιτόλο, Τοτσέ, Κουίνσι, Ζέκα, Βύντρα, Καραγκούνης(67’ Νίνης), Σπυροπουλος, Ρούντολφ (67’Χριστοδουλόπουλος)

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πετρόπουλος, Λαγός

Παναιτωλικός(Νταλακούρας): Τσενάμο, Κούσας, Ρότσα(46’ Καραμαλίκης), Μπουμάλ, Πασάς(38’ Θεοδωρίδης), Παλαιολόγος, Φερνάντες, Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Άντι (73’Μπελεβώνης), Καμαρά.

Στον πάγκο : Μπλάζιτς, Αναστασιάδης, Μουμίν, Σιόντης

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: