Κυριακή 22 Απριλίου 2012

"Ευρωμπάσκετ κάθε τέσσερα χρόνια"

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζει η FIBA Europe στο καλεντάρι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, σημειώνοντας πως σχεδιάζεται η διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ ανα τετραετία.
"Ευρωμπάσκετ κάθε τέσσερα χρόνια"
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ:
"Πριν από τρεις μήνες κάναμε μια συνάντηση στην Γενεύη, με τη συμμετοχή 25 ομοσπονδιών απ’ όλο τον κόσμο. Είπαμε να έχουμε ένα ενιαίο καλεντάρι, διότι αυτή τη στιγμή ο καθένας παίρνει πρωτοβουλίες δίχως να εξετάζει πως έχει η κατάσταση στο μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα. Βλέπουμε ότι κάποιοι θέλουν να έχουν συνεχώς διοργανώσεις, δίχως να εξετάζουν το γεγονός πως οι παίκτες βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης παίζοντας ακόμα και 70 παιχνίδια το χρόνο.
Πριν από 10 μέρες είχαμε μια τηλεφωνική συνδιάσκεψη με άλλες οκτώ ομοσπονδίες και στις 8 του Μάη στη Γενεύη θα συναντηθούμε με στόχο να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο. Παράλληλα θα αναζητήσουμε κι άλλες πηγές εσόδων, ώστε να μην στηριζόμαστε μόνο στις παραδοσιακές.
Κι άλλες ομοσπονδίες μας έχουν προσεγγίσει, αλλά ουκ εν τω πολλώ το ευ. Εμείς θέλουμε να συμφωνήσουμε σε αυτό το διεθνές τουρνουά, το οποίο θα γίνεται με λίγους και δυνατούς. Εδώ βλέπουμε ότι για πολιτικάντικους λόγους το Ευρωμπάσκετ γίνεται με 24 ομάδες και το επόμενο σχέδιο είναι να συμμετάσχουν 32, πράγμα που θα είναι τελείως αστείο.
Η FIBA Europe είναι κλάδος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, η οποία ήδη έχει πάρει αυτή την απόφαση για την ενοποίηση του καλεντάρι.
Θέλουμε να γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια το Ευρωμπάσκετ, ακολουθώντας τον Ολυμπιακό κύκλο και φυσικά για να μην είναι τόσο επιβαρυμένο το πρόγραμμα των αθλητών. Το ίδιο, άλλωστε, συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο που προηγείται του ενδιαφέροντος και των εσόδων. Παράλληλα θα υπάρχει καιρός και για τις προκριματικές φάσεις. Είναι σημαντικό να γίνονται επίσημα παιχνίδια στην έδρα κάθε χώρας. Ξέρετε πόσα χρόνια έχουν να δουν οι Έλληνες φίλοι του μπάσκετ, την Εθνική σε ένα επίσημο ματς στη χώρα μας; Έχουν περάσει πάρα πολλά. Είναι για το καλό του αθλήματος και θέλουμε να έχουμε προκριματικούς τόσο για το παγκόσμιο όσο και για το Ευρωμπάσκετ".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: