Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Και ξανά… προς τον τίτλο τραβά!!

Και ξανά… προς τον τίτλο τραβά!
Άντεξε πολλές εβδομάδες βλέποντας την πλάτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Η Σίτι, βάζει πλέον και πάλι πλώρη προς τον τίτλο! Μετά το 2-0 επί της Γουλβς στο «Μολινό», μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή στο -3 και την επόμενη Δευτέρα υποδέχεται τους «κόκκινους διαβόλους» σε ένα ντέρμπι… δίχως αύριο! Κατάρες έπεσαν πάνω στη Λίβερπουλ!

Οι «πολίτες» απέχουν τρεις βαθμούς από τη συμπολίτισσά τους και υπερέχοντας στη διαφορά των τερμάτων, μπορούν με νίκη στη μεταξύ τους μονομαχία να αποκτήσουν το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλου, αφού και σε περίπτωση ισοβαθμίας θα είναι στην κορυφή! Αποχαιρέτησε την κατηγορία η Γουλβς.

Η Λίβερπουλ, έμεινε να βλέπει τη Γουέστ Μπρομ με… μισή ευκαιρία να φεύγει νικήτρια από το «Άνφιλντ» με σκορ 1-0.
Νωρίτερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε ισόπαλη (4-4) κόντρα στην Έβερτον και έχασε τη διαφορά ασφαλείας στο ρετιρέ.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 35ης αγωνιστικής:

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Σιγά μην έχανε την ευκαιρία! Η Μάντσεστερ Σίτι δείχνει έτοιμη για… αλλαγή σκυτάλης στον θρόνο της Πρέμιερ Λιγκ! Οι «πολίτες» επικράτησαν 2-0 της Γουλβς στο «Μολινό» μετά τη γκέλα της Γιουνάιτεντ, πλησίασαν στο -3 και την επόμενη εβδομάδα στο ντέρμπι τίτλου με τους «κόκκινους διαβόλους» θέλει να δείξει ότι τώρα… το αφεντικό είναι μπλε! Αποχαιρέτησαν οι «λύκοι».
Οι Κυπελλούχοι Αγγλίας με γκολ των Αγουέρο και Νασρί πέρασαν από την έδρα των ουραγών που πάλεψαν αλλά το μοναδικό που κατάφεραν ήταν να πέσουν… ηρωικά. Σε συνδυασμό με το 4-4 της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Έβερτον, η Σίτι έφτασε στο -3, ενώ υπερέχει και στη διαφορά τερμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι με νίκη επί της συμπολίτισσας την επόμενη Δευτέρα στο «Etihad» γίνεται φαβορί για τον τίτλο!
Α’ ημίχρονο:
Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως αυτή που βρέθηκε η Μάντσεστερ Σίτι στην έναρξη της αναμέτρησης με τη Γουλβς, η πράξη μπορεί να διαψεύσει τη θεωρία. Που σημαίνει ότι ενώ οι «πολίτες» ετοιμάζονταν για ένα εύκολο ματς και μάλιστα με γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε μακριά το άγχος μετά τη «γκέλα» της Γιουνάιτεντ, διαψεύστηκαν άμεσα. Οι «λύκοι» του Τέρι Κόνορ πίεσαν τους Κυπελλούχους Αγγλίας. Το πρώτο 25λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, ωστόσο, η επίθεση της Σίτι δεν ήταν πετούσε απλώς σπίθες, ήταν… φωτιά! Οι Σέρχιο Αγουέρο και Κάρλος Τέβες προκαλούσαν μονίμως σύγχυση και ο πρώτος ήταν αυτός που έπειτα από πολλές προσπάθειες άνοιξε το σκορ στο 27’ έπειτα από εκπληκτική πάσα του Κλισί.
Β’ ημίχρονο:
Προς τιμήν τους, οι «λύκοι» αποδείχθηκαν τέτοιοι και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Σίτι. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε το προβάδισμα από το πρώτο μέρος, αλλά το ένα γκολ και η εικόνα που παρουσίαζε το σύνολο του Τέρι Κόνορ ήταν αιτία έντονης ανησυχία των «πολιτών» για το εύθραυστο σκορ. Ο Σαμίρ Νασρί ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τα πράγματα σε τάξη, σκοράροντας στο 74ο λεπτό για το 2-0! Η Γουλβς «έπεσε» μαχόμενη και η Μάντσεστερ Σίτι μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή στους τρεις βαθμούς, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι τίτλου με τη Γιουνάιτεντ.


Λίβερπουλ - Γουέστ Μπρομ 0-1

Ξεκάθαρα, αυτός είναι ο παράγοντας που έκρινε την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Γουέστ Μπρομ! Οι «κόκκινοι» έχασαν ευκαιρίες με το… τσουβάλι, είχαν δύο δοκάρια, ήταν κυρίαρχοι, αλλά δέχτηκαν γκολ στη μοναδική αξιόλογη στιγμή από τη Γουέστ Μπρομ και ηττήθηκαν με σκορ 1-0 στο «Άνφιλντ».
Το χάπι για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, αυτή τη στιγμή, χρυσώνεται μόνο με την… κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας μετά το Λιγκ Καπ, αφού οι θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, έχουν απομακρυνθεί.
Α’ ημίχρονο:
Η ποιότητα των δύο αντιπάλων και το γεγονός πως η Γουέστ Μπρομ αρνείται κατηγορηματικά να παίξει κλειστά στις έδρες των μεγάλων δυνάμεων της Πρέμιερ Λιγκ, πρόσφερε ρυθμό και θέαμα στο κοινό του «Άνφιλντ»! Ο Λουίς Σουάρες ήταν ένας πραγματικός… «διάολος» για την άμυνα των φιλοξενούμενων, παίρνοντας πολλά φάουλ και ζητώντας άλλα τόσα, αλλά η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Χότζον μαζί με την… ατυχία των ποδοσφαιριστών του Νταλγκλίς, κράτησε το 0-0 στο ημίχρονο.
Β’ ημίχρονο:
Ασφυκτική πίεση, διάθεση για γρήγορο γκολ και ένα δοκάρι παρουσίασε η Λίβερπουλ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης! Ο Τζόρνταν Χέντερσον ήταν ο «δράστης» με τον οποίο οι «κόκκινοι» παραλίγο να πάρουν το προβάδισμα προτού οι δύο ομάδες… προλάβουν να ξαναπάρουν τις θέσεις τους στο γήπεδο. Τη σκυτάλη πήρε ο Σουάρες που λίγο αργότερα πέρασε τρεις αμυντικούς των «baggies» για να σουτάρει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Φόστερ. Η τύχη δεν έλεγε με τίποτα να γυρίσει για τη Λίβερπουλ, αφού και ο Κάουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Τελικά, δεν ήθελε και πολύ για να γίνει το κακό για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Ο Οντεμβίγκι στο 75ο λεπτό έκανε… μαγική την εικόνα του ματς και έδωσε στη Γουέστ Μπρομ τη νίκη με σκορ 1-0!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λίβερπουλ: Ρέινα, Χοσέ Ενρίκε, Τζόνσον, Άγκερ, Σκρτελ, Μάξι (74’ Ντάουνινγκ), Χέντερσον, Σπίρινγκ (83’ Σέλβεϊ), Σουάρες, Κάρολ, Κάουτ (68’ Μπέλαμι)
Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Όλσον, Ρίτζουελ, ΜακΌλεϊ, Τζόουνς, Μπραντ, Τόμας (69’ Άντριους), Ντόρανς (86’ Κοξ), Μουλούμπου, Λονγκ, Οντεμβίγκι (83’ Σάρνερ)


Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/4

Άρσεναλ – Τσέλσι 0-0

Άστον Βίλα – Σάντερλαντ 0-0

Μπλάκμπερν – Νόριτς 2-0
(41’ Φορμίκα, 49’ Χόιλετ)

Μπόλτον – Σουόνσι 1-1
(14’ Ινγκλς – 6’ Σινκλέρ)

Φούλαμ – Γουίγκαν 2-1
(58’ Πογκρέμπνιακ, 89’ Σεντέρος – 57’ Μπόις)

Νιούκαστλ – Στόουκ 3-0
(14’, 57’ Καμπάιγ, 18’ Σισέ)

ΚΠΡ – Τότεναμ 1-0
(23' Τααράμπτ)

Κυριακή 22/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 4-4
(41’, 69’ Ρούνεϊ, 57’ Γουέλμπεκ, 60’ Νάνι - 33’, 83’ Γέλαβιτς, 67’ Φελαϊνί, 85’ Πίεναρ)

Λίβερπουλ – Γουέστ Μπρομ 0-1
(75' Οντεμβίγκι)

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 0-2
(27' Αγουέρο, 74' Νασρί)

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: