Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Το clasico στο Μάντσεστερ και η παιδεία των Άγγλων!!

Ήταν πραγματικό ασυνήθιστη εμπειρία να παρακολουθείς το el classico της Ισπανίας σε μια pub του Μάντσεστερ. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Το clasico στο Μάντσεστερ και η παιδεία των Άγγλων
Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι Εγγλέζοι περισσότερο έβλεπαν την αναμέτρηση Ρέιντζερς -Τότεναμ και λιγότερο το ντέρμπι της Ισπανίας αλλά μετά το τέλος της λονδρέζικης αναμέτρησης, εστίασαν μόνο στη μάχη της Βαρκελώνης.
Το 80 % υποστήριζαν ανοικτά την Μπαρτσελόνα και η απογοήτευση τους ήταν εμφανής στα γκολ των Μερένγκες ενώ η pub πήρε φωτιά στην ισοφάριση των Μπλαουγκράνα.
Περιττό να πούμε πως όλοι ή σχεδόν όλοι, ήταν φίλοι της Γιουνάιτεντ που ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην πόλη τους. Υπήρχαν εκεί άνθρωποι που ταξίδεψαν από την Ιρλανδία, την Ουαλία και την Σκωτία για να δουν από κοντά το ματς με την Εβερτον. Τα εισιτήρια, αν έβρισκες, τα πλήρωνες και 150 λίρες αντί για 40.
Η συντριπτική δε πλειοψηφία των θαμώνων της pub κοντά στo Picadilly Gardens, όχι μόνο υποστήριζε την ομάδα του Μέσι για τον οποίο μίλαγαν με σεβασμό αλλά ήθελαν την πr;oκριση των Kαταλανών σε βάρος της Τσέλσι! Για να μη νομίζουμε ότι το οπαδικό πάθος κυριαρχεί μόνο στη χώρα μας.
Παρ' όλα αυτά η αθλητική και ποδοσφαιρική κουλτούρα τους έκανε στο τέλος να παραδεχθούν πως η Ρεάλ ήταν καλύτερη, πως ο Μουρίνιο είναι ικανότατος προπονητής και πως θα τον ήθελαν στη Γιουνάιτεντ μετά τον Φέργκιουσον και πως ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος, μια σκάλα ανώτερος από τον Πελέ και τον Μαραντόνα.
Όλοι με τις μπύρες τους, χωρίς ακρότητες, με αυστηρό έλεγχο στην είσοδο αλλά και μέσα στην pub, απολάμβαναν το σπουδαίο παιχνίδι διασκεδάζοντας μαζί με τους φίλους, τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: