Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ποιος Παναθηναϊκός; Ενδιαφέρεται πραγματικά κανείς;

Οντως, ποιος Παναθηναϊκός; Σε διοικητικό επίπεδο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Ποιος Παναθηναϊκός; Ενδιαφέρεται πραγματικά κανείς;
Οι ευφυείς φίλαθλοι του «τριφυλλιού», αυτοί που δεν άγονται και φέρονται από παραγοντοπατέρες, το έχουν αντιληφθεί απόλυτα.

Σε αυτό το διοικητικό μάλε-βράσε, το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν φαίνεται πουθενά. Μοιάζει με κάτι φωτογραφίες που τις κοιτάμε και προσπαθούμε στο βάθος να διακρίνουμε ποιος άλλος συμμετέχει στο κάδρο. Αναρωτιόμαστε αν όντως είναι αυτός ή κάποιος που του μοιάζει.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στο «τριφύλλι». Μια καθαρή φωτογραφία με παράγοντες και από πίσω θολά, ίσα που φαίνεται, η ομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω, ειλικρινά, πού μπορεί να οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση. Αν μπορεί να οδηγήσει κάπου. Αλλεπάλληλα Δ.Σ., αμέτρητες γενικές συνελεύσεις πάνω σε κινούμενη άμμο. Παράγοντες που δεν έχουν διάθεση να συνεννοηθούν, που μισούν την περίπτωση να προσεγγίσει ο ένας τις θέσεις του άλλου για το καλό του συλλόγου.

Πως είναι δυνατόν να οδηγήσει σε λύση ένα σχήμα, όταν αυτό μοιάζει με μουτζούρα; Οταν ο Βαρδινογιάννης έχει πάει στα δικαστήρια τον Βγενόπουλο και ο Βγενόπουλος απαντάει με αγωγές; Οταν οι υπόλοιποι αρνούνται πεισματικά να πάρουν θέση ουσιαστική και όχι αφηρημένη, για να μη χαλάσουν τις ισορροπίες και τις κολεγιές τους;

Ο Βαρδινογιάννης αποκαλεί τον Βγενόπουλο «ψεύτη», τον κατηγορεί ότι έχει παραδώσει όλα τα στοιχεία για τη ΓΗΠΕΛ και του τραβάει και μια αγωγή.

Ο Βγενόπουλος απαντάει ότι «η αλήθεια θα λάμψει στα δικαστήρια», την ίδια ώρα που ο κ. «MIG» εξαίρει την προσφορά των αδερφών Γιαννακόπουλων στον σύλλογο, αλλά (άκουσον άκουσον) τους δηλώνει κατάμουτρα ότι ο ανιψιός του Θανάση είναι υπόδικος. Τόση διπλωματία και τόση επίδειξη λεπτών χειρισμών δεν έχουμε ξαναζήσει σε διαπραγματευτικό επίπεδο. Ο καθένας κοιτάζει πώς θα ρίξει την μπηχτή του, να δυναμιτίσει τον συνομιλητή του.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πώς μπορεί να επιτευχθεί η σύγκληση και η συναίνεση των παναθηναϊκών δυνάμεων;

Ο Βαρδινογιάννης δεν κάνει πίσω. Ο Βγενόπουλος δεν ξέρει πώς να κάνει μπροστά. Ενα διοικητικό σημειωτόν που είμαστε υποχρεωμένοι να καταγράφουμε σε κάθε συνάντηση των μεγάλων ανδρών. Ενα σημειωτόν που έχει σπάσει τα νεύρα των οπαδών του «τριφυλλιού».

Η λύση θα είναι το Πρωτοδικείο. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν κάποιοι. Μια λύση-φαρμάκι για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Να μου το θυμηθείτε, η κόντρα των παραγόντων, όμως, δεν θα τελειώσει στο Πρωτοδικείο.

Θα ξεκινήσει ένας νέος «πόλεμος» για το ποιος έφτασε την ομάδα στην έσχατη λύση. Θα έχουμε ένα νέο γύρο αντιπαραθέσεων που θα μικρύνει ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Αυτή η κόντρα μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: