Κυριακή 22 Απριλίου 2012

«Αργεντινός CR7» (video)

«Αργεντινός CR7» (video)
Η χώρα που έχει γεννήσει τον Λιονέλ Μέσι αναθρέφει και το αντίπαλον δέος, που είναι… μια φωτοτυπία του Κριστιάνο Ρονάλντο.
Στην Αργεντινή, τα τσικό των ομάδων χωρίζονται όπως οι παλιές τάξεις του γυμνασίου. Η ογδόη είναι το προτελευταίο βήμα πριν από την πρώτη ομάδα.

Τα παιχνίδια των 16άρηδων διεξάγονται ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους, όμως εκείνο το καλοκαιρινό ραντεβού (2009) των μικρών της Κίλμες με την Ρίβερ Πλέιτ έκρυβε λίγη μαγεία. Ενας ψηλόλιγνος κοκαλιάρης εξτρέμ έκανε ό,τι ήθελε τους μικρούς των «εκατομμυριούχων». Σκόραρε δύο φορές, περνούσε τους αμυντικούς σαν σταματημένους. Το επόμενο κιόλας πρωί είχε πάρει μεταγραφή στους μεγάλους του Μπουένος Αϊρες. Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν ακόμα παίκτης στη Ρίβερ, όταν είδε για πρώτη φορά τον 15χρονο Λούκας Οκάμπος στην προπόνηση να κάνει τα κόλπα του. Σημείωσε το όνομα στο πίσω μέρος του μυαλού του. Δύο χρόνια μετά, με τους «εκατομμυριούχους» στη δεύτερη κατηγορία, ο προπονητής Ματίας Αλμέιδα τον πήρε και τον πέταξε στα βαθιά. Στα τρία του πρώτα ματς σκόραρε δύο φορές. Πρόλαβε να γίνει σε ηλικία 17 ετών, ενός μήνα και 9 ημερών ο δεύτερος νεαρότερος  σκόρερ στην ιστορία της ομάδας μετά τον Χαβιέρ Σαβιόλα.

Πριν κλείσει την πρώτη του σεζόν ήδη μετρά 6 γκολ, 5 ασίστ (σε 29 παιχνίδια), αλλά το κυριότερο, έχει κερδίσει το παρατσούκλι «Αργεντινός Κριστιάνο Ρονάλντο» και έχει εκτοξεύσει την τιμή του σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, έχοντας όλους τους προύχοντες της Ευρώπης στα πόδια του! Οχι κι άσχημα για ένα παιδάκι που πέρυσι ξόδευε όλο του το χαρτζιλίκι για να πηγαίνει με λεωφορείο στις προπονήσεις της ομάδας Νέων.

Ποιόν θυμίζει

Σε μία χώρα όπου επικρατεί ο... Μεσιανισμός, τούτος έχει δηλώσει με προσωπικό κόστος ότι τρελαίνεται για τα κόλπα του Κριστιάνο! Οι κοψιές τους μοιάζουν, όπως και η εμμονή τους να παίζουν αριστερά και να συγκλίνουν, ώστε να τελειώνουν τις φάσεις με δεξιά... τούβλα.



Οι παλιότεροι οπαδοί της Ρίβερ τον συγκρίνουν με τον Σέρχιο Μπέρτι, έναν παλιό μέσο, που ξεχώριζε για τα ψηλά... κανιά του και την αφύσικη για το ύψος του τεχνική. Εναν ντριμπλέρ που στην εποχή των 80's μπορούσε να περάσει αντίπαλο, ακόμα και σε τηλεφωνικό θάλαμο!



πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: