Σάββατο 13 Απριλίου 2013

«Εμείς θα βγούμε Τσάμπιονς Λιγκ»

Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και πλέον, είναι έτοιμος να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του είναι ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

«Εμείς θα βγούμε Τσάμπιονς Λιγκ»

Αναλυτικά:

«Έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό μου, είμαι εκατό τοις εκατό έτοιμος για να βοηθήσω την ομάδα μου. Ήρθε σε μια κακή χρονική στιγμή αυτός ο τραυματισμός αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να μάθεις να γίνεσαι καλύτερος και δυνατότερος και πιστεύω πως κι εγώ θα το καταφέρω».

Τι διαπίστωσες βλέποντας την ομάδα στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις αυτό το διάστημα που ήσουν εκτός;

«Η ομάδα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ όσον αφορά και το αμυντικό κομμάτι αλλά και το επιθετικό. Είμαστε πιο σίγουροι - πιστεύω - με την μπάλα στα πόδια, δημιουργούμε πιο εύκολα ευκαιρίες και αυτό που έχω παρατηρήσει επίσης είναι ότι στην άμυνα δε δεχόμαστε πλέον εύκολα ευκαιρίες. Ενώ κάτι που γινόταν παλιά και δεχόμασταν εύκολα γκολ τώρα αυτά τα έχουμε βελτιώσει κι η δουλειά φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Και από τη βαθμολογική θέση που είμαστε δεύτεροι, ξεπεράσαμε και την Τρίπολη και γενικότερα από την εικόνα της ομάδας που στα τελευταία ματς είναι πάρα πολύ καλή».

Να υποθέσω λοιπόν, ότι κρίνεις πως η ομάδα βρίσκεται στην κατάλληλη κατάσταση για να μπει στην τελική ευθεία και στο πρωτάθλημα και μετέπειτα στα πλέι οφ αλλά και στους ημιτελικούς του Κυπέλλου;

«Πιστεύω ναι .. πως είμαστε σε καλή φόρμα θα έλεγα, έχουμε συνεχόμενες νίκες, τώρα βέβαια μπαίνουμε σε μια δύσκολη σειρά αγώνων με το Κύπελλο, αργότερα με τα πλέι οφ. Αλλά πιστεύω πως θα μπορέσουμε ν' ανταπεξέλθουμε και να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό στο τέλος, που θα είναι φυσικά η συμμετοχή μας στον τελικό αλλά κι η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Είστε επαγγελματίες και το πλέον φυσικό είναι να σκέφτεστε την επόμενη αγωνιστική σας υποχρέωση. Σύμφωνα μ' αυτήν τη σκέψη λοιπόν, αυτός που σας περιμένει την Κυριακή είναι ο Λεβαδειακός στην έδρα του. Πρόκειται για έναν αντίπαλο που παίξατε και στο Κύπελλο. Περιμένεις διαφορετικό αγώνα σε σχέση με τον αντίστοιχο αγώνα του Κυπέλλου, λαμβάνοντας φυσικά υπ' όψη πως υπήρξε και αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στους Βοιωτούς;

«Αυτό ακριβώς, η ομάδα του Λεβαδειακού έχει αλλάξει προπονητή αλλά δε νομίζω να δω κάτι πολύ διαφορετικό. Δεν είναι - γενικά - ομάδα που θα βγει πολύ μπροστά. Προσπαθεί . είναι καλά στην αμυντική της λειτουργία και πιστεύω πως εμείς θα έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέσα στον Λεβαδειακό. Θα κρατάμε την μπάλα και πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Όπως είπατε κι εσείς, είμαστε επαγγελματίες, κοιτάμε μόνο το ματς με τον Λεβαδειακό, το ματς της Τρίπολης μπορεί να περιμένει. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θέλουμε τη νίκη φυσικά σε κάθε παιχνίδι».

Ο Λεβαδειακός από βαθμολογικής άποψης παρουσιάζεται αδιάφορος. Για την ομάδα του ΠΑΟΚ δεν ισχύει το ίδιο, δεδομένου ότι προσπαθεί να κρατήσει τη δεύτερη θέση. Ελλοχεύει εδώ ένας κίνδυνος, υπάρχει κάποια «παγίδα» αναφορικά με το πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτό το δεδομένο σαν ψυχολογία τις δυο ομάδες;

«Δε νομίζω, εμείς κοιτάμε μόνον τη δικιά μας ομάδα. Κοιτάμε το πώς θα είμαστε καλύτεροι μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να πάρουμε τις δυο νίκες στα δυο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος για να έχουμε αυτή τη βαθμολογική διαφορά - και να την αυξήσουμε κιόλας για να μπούμε με καλύτερη βαθμολογία στα πλέι οφ. Κι όπως είπα για μας δεν είναι κανένα ματς αδιάφορο, δε μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες, πρέπει να κάνουμε το 2Χ2 και στο τέλος να μπούμε στα πλέι οφ με καλύτερους βαθμούς από τις άλλες ομάδες».

Δεύτερες, τρίτες σκέψεις για τον πρώτο ημιτελικού του Κυπέλλου κάνετε;

«Εντάξει, σίγουρα υπάρχει στην πίσω άκρη του μυαλού μας ότι θα έχουμε δυο δύσκολα ματς με την Τρίπολη αλλά όπως είπα και πριν, αυτό που προέχει είναι το ματς με τον Λεβαδειακό. Θέλουμε τη νίκη και μετά, μόλις τελειώσει το ματς με τον Λεβαδειακό θα μπορούμε να δουλέψουμε - βέβαια σε μικρό χρονικό διάστημα - πάνω στο ματς με την Τρίπολη».

Αν την Κυριακή χρειαστεί να παίξεις στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα θα είσαι έτοιμος;

«Ναι, εννοείται . έχω παίξει και στο παρελθόν, στην προετοιμασία φέτος το ίδιο. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα, δε με αγχώνει αυτό. Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και πιστεύω πως μπορώ ν' ανταπεξέλθω και στο αριστερό άκρο της άμυνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: