Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Εκτός νόμου οι βουβουζέλες;

Έτοιμη να… εξορίσει τις βουβουζέλες από τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής είναι η Ομοσπονδία της χώρας, μετά τα τελευταία επεισόδια βίας στα οποία πρωταγωνίστησε το εν λόγω αντικείμενο.

Εκτός νόμου οι βουβουζέλες;
Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως ένας αγανακτισμένος φίλαθλος επιτέθηκε σε διαιτητή και προσπάθησε να τον χτυπήσει, χρησιμοποιώντας ως όπλο μία βουβουζέλα. Η αλήθεια είναι πως τέτοιου είδους περιστατικά έχουν αρχίσει να πληθαίνουν στην Νότιο Αφρική, με οπαδούς να εκτοξεύουν το εν λόγω αντικείμενο σε αντίπαλους ποδοσφαιριστές και στους διαιτητές. Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει έντονα την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, η οποία καλείται να βρει λύση άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από τη χώρα της Αφρικής, η Ομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει εκτός νόμου τη βουβουζέλα, την οποία χαρακτηρίζει «αντικείμενο ικανό να προκαλέσει τραυματισμό». Αν ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος, τότε θα απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα όσων φιλάθλων φέρουν μαζί τους την… επικίνδυνη βουβουζέλα.

Απομένει να δούμε την αντίδραση των φιλάθλων, οι οποίοι θεωρούν τη βουβουζέλα αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας τους. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: