Σάββατο 13 Απριλίου 2013

«Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε»

Το εγκώμιο των παικτών του έπλεξε ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ, Αϊκούτ Κοτζαμάν, μετά την πρόκριση της ομάδας του στον ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

«Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε»
Κατάφερε να γράψει ιστορία, αφού προκρίθηκε για πρώτη φορά σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η Φενερμπαχτσέ υπερασπίστηκε το 2-0 του πρώτου αγώνα, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στο Ολίμπικο και άφησε τη Λάτσιο εκτός συνέχειας του Γιουρόπα Λιγκ. Μια επιτυχία που πιστώνεται στους ποδοσφαιριστές της τουρκικής ομάδας, όπως τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της Λάτσιο ο προπονητής, Αϊκούτ Κοτζαμάν.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που απέδειξαν πως ήθελαν πολύ αυτή την πρόκριση. Κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία μας στο πρώτο ημίχρονο, όταν η ορμή της Λάτσιο ήταν μεγάλη. Στη συνέχεια, μπόρεσαν να αντιδράσουν στο γκολ που δεχτήκαμε και, με το δικό μας τέρμα, να ισοφαρίσουν ένα παιχνίδι που δεν αξίζαμε να χάσουμε. Σήμερα οι ποδοσφαιριστές μου έκαναν αυτό που έπρεπε. Πήραν μια μεγάλη πρόκριση», τόνισε ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ.

Αναλύοντας την τακτική που ακολούθησε, ο Τούρκος τεχνικός παραδέχτηκε πως στόχος του ήταν να μην χάσει. «Μετά το αποτέλεσμα της Κωνσταντινούπολης, αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να υπερασπιστούμε τη νίκη μας. Αυτό κάναμε. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε και να βγούμε μπροστά. Αυτό το κάναμε μόνο όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν. Οι δύο ομάδες έκαναν αυτό που οι συνθήκες απαιτούσαν. Η Λάτσιο έπαιξε επιθετικά για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα, εμείς αμυνθήκαμε για να κρατήσουμε την πρόκριση. Είναι πολύ απλό», είπε χαρακτηριστικά ο Αϊκούτ Κοτζαμάν. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: