Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Πώς αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε ένα χρόνο…!!

Ο Παναθηναϊκός με έναν Λέτο… δαιμονισμένο, πήγε στο περσινό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με τον τίτλο του φαβορί αφού οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνονταν ακόμη, αλλά φέτος, τα πράγματα είναι τόσο διαφορετικά…

Πώς αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε ένα χρόνο…
Τα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μαγνητίζουν πάντοτε το ποδοσφαιρικό κοινό. Αλλά είναι τόσο περίεργο μερικές φορές, το γεγονός πως μέσα σε ένα χρόνο μπορούν να αλλάξουν τόσο πολύ οι ισορροπίες. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, την περσινή και φετινή μάχη των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη και την κατάσταση που βρίσκονταν οι ομάδες πριν από αυτό.

Στο περσινό πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχτηκαν τους «πράσινους» την 8η αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός ήταν 1ος στην βαθμολογία και κατέβαινε στο Φάληρο έχοντας ρίξει τριάρες στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αποδίδοντας παράλληλα εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Οι Λέτο-Κλέιτον στην επίθεση με τους Κουίνσι-Ζέκα στα πλάγια και τον Κατσουράνη… μαέστρο, ήταν μια πεντάδα ποδοσφαιριστών που είχαν βρει εξαιρετική χημεία και το «τριφύλλι» βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας ψυχολογία στα ύψη και πεποίθηση πως το διπλό στο Καραϊσκάκη θα έρχονταν ότι και να γίνει!

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός ήταν δεύτερος έχοντας δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα χωρίς να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και στην Ευρώπη ήταν τελευταίος στον όμιλο του. Υποδέχονταν τον Παναθηναϊκό κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό με σκοπό να πάρει την νίκη για να βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος και να κόψει τον… αέρα των πράσινων που εκείνη τη στιγμή, έδειχναν πολύ πιο δυνατοί.

Αποτέλεσμα; 1-1. Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα, προηγήθηκε με τον Ζέκα στο 17’, έχασε ευκαιρίες για το 0-2 με σπουδαιότερη αυτή του Λέτο που σταμάτησε στο δοκάρι σε ένα δαιμονισμένο «πράσινο» 35λεπτο. Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές, ισοφάρισε με τον Τζεμπούρ στο 48’ και ακολούθως πίεσε πολύ στο «φλεγόμενο» Καραϊσκάκη για να πάρει την νίκη, την οποία, εάν δεν υπήρχε ο εκπληκτικός Καπίνο, θα την έιχε κατακτήσει. Αυτό το ματς, ενδεχομένως να αφύπνισε τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι στην συνέχεια έκαναν μια ονειρεμένη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, όλα δείχνουν τόσο διαφορετικά… Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, δεν έχει κανένα άγχος, είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προσφέρει μια… γιορτή στους οπαδούς του που θα κατακλύσουν το φαληρικό γήπεδο και θα ζητάνε το… κεφάλι του Παναθηναϊκού, ο οποίος ενδεχομένως να βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση της ιστορίας του.

Από την περσινή ομάδα του Παναθηναϊκού αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι πρωτοκλασάτοι του ποδοσφαιριστές λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων και ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» το βλέπει ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία η ομάδα του να… ξεφτιλίσει τον αιώνιο αντίπαλο και να τον αποτελειώσει, αφού οι «πράσινοι» είναι με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης και ψυχολογία στο ναδίρ.

Παρόλα αυτά, αν και το μομέντουμ των δύο ομάδων είναι πολύ διαφορετικό από της περσινής χρονιάς, τα ντέρμπι είναι τα μοναδικά παιχνίδια που οι προβλέψεις δεν είναι ποτέ εύκολες και το ποδόσφαιρο το άθλημα που επιβεβαιώνει τον παραπάνω κανόνα… πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: