Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Για μια θέση στον… ήλιο του Τσάμπιονς Λιγκ!!

Σημαντικές αναμετρήσεις που θα κρίνουν τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο.

Για μια θέση στον… ήλιο του Τσάμπιονς Λιγκ
Η 32η στροφή της Serie A βρίσκει τη Μίλαν να υποδέχεται τη Νάπολι, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά στη μάχη για μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Σημαντική είναι και η αναμέτρηση της Λάτσιο με τη Γιουβέντους, που θα διεξαχθεί στο Ολίμπικο το βράδυ της Δευτέρας.

Η αυλαία της 32ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο ανοίγει το Σάββατο 13/04 στις 19:00 με το παιχνίδι της Πεσκάρα με τη Σιένα. Οι γηπεδούχοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία, αφού απέχουν 6 βαθμούς από την 4η θέση από το τέλος. Χρειάζονται, λοιπόν, τη νίκη απέναντι στην αναγεννημένη Σιένα, η οποία για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος βρίσκεται πάνω από τις τελευταίες τρεις θέσεις. Με νίκη οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν βαθιά ανάσα και θα αυξήσουν τις πιθανότητες παραμονής τους. Απουσίες έχουν μόνο οι γηπεδούχοι, που θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Τζουζέπε Ρίτσο και του Μπίρκιρ Μπιάρνασον, που είναι τιμωρημένοι.

Στις 21:45 η Αταλάντα υποδέχεται τη Φιορεντίνα. Η ομάδα του Μπέργκαμο φαίνεται να εξασφαλίζει την παραμονή της στη Serie A, ενώ οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την κατάληψη της 3ης θέσης και θέλουν τη νίκη για να πλησιάσουν στο μεγάλο στόχο τους. Από την Αταλάντα θα λείψουν οι τιμωρημένοι Κρίστιαν Ραϊμόντι, Κάρλος Καρμόνα και Λούκα Τσιγκαρίνι. Η Φιορεντίνα θα αγωνιστεί χωρίς τον Νέναντ Τόμοβιτς.

Την Κυριακή στις 13:30 η Παλέρμο φιλοξενεί την Μπολόνια. Η ομάδα της Σικελίας με τις δύο συνεχόμενες νίκες που έχει πετύχει δείχνει να… ξυπνά στην πιο κατάλληλη στιγμή και θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο προκειμένου να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι νιώθουν άνετα, αφού απέχουν 10 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Καμία ομάδα δεν έχει απουσίες λόγω τιμωριών και οι δύο προπονητές θα παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες.

Στις 16:00 η Κάλιαρι αντιμετωπίζει την Ίντερ σε ουδέτερο γήπεδο. Το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, αφού η ομάδα της Σαρδηνίας δεν κινδυνεύει και έχει απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις. Η ομάδα του Μιλάνου ψάχνει βαθμούς προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Από μία απουσία θα έχουν οι δύο ομάδες. Θα λείψει ο Ράτζα Ναϊνγκολάν για την Κάλιαρι και ο Εζεκιέλ Σκελότο για την Ίντερ.

Στη Βερόνα η Κιέβο υποδέχεται την Κατάνια. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία και θέλουν βαθμούς. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι μοιάζουν να χάνουν το… τρένο της Ευρώπης. Μοναδικός απών από το ματς, ο τιμωρημένος Μπόγιαν Τζόκιτς της Κιέβο.

Στη Γένοβα θα διεξαχθεί το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στη Τζένοα και τη Σαμπντόρια. Οι γηπεδούχοι «καίγονται» για βαθμούς, αφού στις 5 τελευταίες αγωνιστικές έχουν πάρει μόνο ένα πόντο και βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η «Σαμπ», αν και ακόμα δεν έχει ξεφύγει οριστικά από τις επικίνδυνες θέσεις, βρίσκεται σε καλύτερη βαθμολογική κατάσταση και με μια νίκη θα κάνει ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στη Serie A.

Στην Πάρμα γίνεται ο αγώνας της ομώνυμης ομάδας με την Ουντινέζε. Οι δύο ομάδες μοιάζουν να έχουν ξεμείνει από στόχους, με τους γηπεδούχους να απέχουν πολύ από τις τελευταίες θέσεις και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πως δεν προλαβαίνουν να «τσεκάρουν» ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μάρκο Παρόλο, ενώ ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αντόνιο Ντι Νατάλε και τον Μεχντί Μπενατιά.

Σημαντικό ματς θα γίνει στο Τορίνο, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τη Ρόμα. Οι γηπεδούχοι χρειάζονται κάποιους βαθμούς για να απομακρυνθούν οριστικά από τις επικίνδυνες θέσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να μείνουν κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Αμφότεροι οι προπονητές θα παρατάξουν τις καλύτερες ενδεκάδες, αφού δεν υπάρχουν τιμωρημένοι.

Στις 21:45 διεξάγεται το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στη Μίλαν και τη Νάπολι, το οποίο θα κρίνει πολλά για το ποια ομάδα θα καταφέρει να τερματίσει στην προνομιούχο δεύτερη θέση που δίνει εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η παράδοση είναι με το μέρος των γηπεδούχων, οι οποίοι, όμως, θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Μάριο Μπαλοτέλι. Αντίθετα ο Βάλτερ Ματζάρι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Τη Δευτέρα 15/04 στις 21:45 η Λάτσιο φιλοξενεί τη Γιουβέντους στο τελευταίο παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι παλεύουν για να εξασφαλίσουν μια θέση στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης χρονιάς, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να κρατήσουν τη διαφορά που τους χωρίζει από τη 2η Νάπολι. Αγωνιστικά η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, που θα παίξει πλήρης, βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αλλά η Λάτσιο φέτος φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο να δυσκολεύει τη «Γιούβε», αφού δεν έχει ηττηθεί στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες. Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Τζουζέπε Μπιάβα, Σέναντ Λούλιτς και Στέφαν Ράντου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο

Σάββατο 13/04

19:00: Πεσκάρα – Σιένα
21:45: Αταλάντα – Φιορεντίνα

Κυριακή 14/04

13:30: Παλέρμο – Μπολόνια
16:00: Κάλιαρι – Ίντερ
Κιέβο – Κατάνια
Τζένοα – Σαμπντόρια
Πάρμα – Ουντινέζε
Τορίνο – Ρόμα
21:45: Μίλαν – Νάπολι

Δευτέρα 15/04

21:45: Λάτσιο – Γιουβέντους

Η επόμενη (33η) αγωνιστική

Σάββατο 20/04

19:00: Τζένοα – Αταλάντα
21:45: Ουντινέζε – Λάτσιο

Κυριακή 21/04

13:30: Ίντερ – Πάρμα
16:00: Μπολόνια – Σαμπντόρια
Κατάνια – Παλέρμο
Φιορεντίνα – Τορίνο
Νάπολι – Κάλιαρι
Ρόμα – Πεσκάρα
Σιένα – Κιέβο
21:45: Γιουβέντους – Μίλαν πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: