Σάββατο 13 Απριλίου 2013

«Σημαιοφόρος ο Διαμαντίδης»

Το τρίποντο του Διαμαντίδη ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό κόντρα στην Μπαρτσελόνα και ο Πεδουλάκης, μιλώντας στην Sportday, υπενθύμισε πως ο 3D είναι ο σημαιοφόρος αυτής της ομάδας.

«Σημαιοφόρος ο Διαμαντίδης»
Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον το πλεονέκτημα στην σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκας κόντρα στην Μπαρτσελόνα και για αυτό… ευθύνεται το τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε πως μίλησε η κλάση του αρχηγού του «τριφυλλιού» και επισήμανε πως είναι ο σημαιοφόρος αυτής της ομάδας ενώ αναφέρθηκε και στα ματς που έρχονται με αντίπαλο τους Καταλανούς δίνοντας περισσότερο βάση στην σωστή διαχείριση της επιτυχίας στην Βαρκελώνη.

Διαβάστε όσα είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης στην Sportday:

Για το νικητήριο ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα:
«Σε σχέση με το πρώτο ματς, δεν αλλάξαμε πολλά πράγματα. Δώσαμε βάση σε κάποιες μικρολεπτομέρειες τακτικής. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι πιστεύαμε αυτό, που κάναμε. Θέλαμε να τους χαλάσουμε το παιχνίδι, να μην τους αφήσουμε να τρέξουν. Η άμυνα γενικώς είναι ο συμπαραστάτης μας όλη τη χρονιά. Όταν έχεις καλή άμυνα, μπορείς να κερδίσεις ματς σε μέρα, που δεν θα είσαι καλός στην επίθεση. Όλα από εκεί ξεκινάνε».

Για το αν φοβήθηκε πως θα έρθει η ήττα στο σημείο που η Μπάρτσα ήταν μπροστά με 13 πόντους: «Κάναμε μεγάλα λάθη μυαλού. Από το πολύ θέλω μας για τη νίκη πήγαμε να φάμε τη θάλασσα με ένα κουτάλι. Κάτι, που εκμεταλλεύτηκε η πολύ έμπειρη Μπαρτσελόνα και πήρε τη διαφορά των 13 πόντων. Από κει και πέρα, όμως, ηρεμήσαμε και με το πιο κοντό σχήμα, καταφέραμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι».

Για το τι οδηγίες έδωσε στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού: «Θέλαμε να παίξουμε πικ εντ ρολ και να χτυπήσουμε στα πόδια τον Τζαβάι. Ο Δημήτρης (σ.σ.: Διαμαντίδης) βρήκε τον τρόπο και τα κατάφερε».

Για τον Διαμαντίδη: «Τι να πεις... Μίλησε η κλάση του. Είναι ένα παιδί, που έχει παίξει πάρα πολλά τέτοια παιχνίδια και ξέρει πώς να διαχειρίζεται παρόμοιες καταστάσεις. Ο Διαμαντίδης είναι σημαιοφόρος αυτής της ομάδας. Είναι εκείνος που μεταφέρει στους υπόλοιπους τη νοοτροπία, που πρέπει να υπάρχει. Κάποιες στιγμές μάλιστα δεν χρειάζεται να πει κάτι, αλλά το επιβάλλει με τη συμπεριφορά του».

Για το πόσο κοντά στην πρόκριση στο Final 4 βρίσκεται ο Παναθηναϊκός: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Την Τρίτη θα έχουμε ματς με διαφορετικές συνθήκες. Πρέπει να καταφέρουμε να διαχειριστούμε πολλά πράγματα, τη νίκη που κάναμε στη Βαρκελώνη, τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Με τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα αυτό, που κάναμε πάνω από όλα είναι ότι αυξήσαμε τις πιθανότητές μας για τη πρόκριση και κερδίσαμε σεβασμό».

Για την απόδοση του Μπράμος και την συνεισφορά του στο ματς: «Είχαμε πει για τον Μάικ ότι στο πρώτο ματς με την Μπαρτσελόνα ήταν διστακτικός. Χθες (σ.σ.: προχθές) είδαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο και ειδικά στο τελευταίο πεντάλεπτο μας βοήθησε πολύ. Ήταν κλειδί με την άμυνά του και τα μεγάλα του σουτ».

Για την βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού: «Έχουμε βαριά φανέλα, μεγάλη ιστορία, αλλά αυτό είναι κάτι, που έχει και θετικά και αρνητικά. Κάθε πράγμα έχει τα καλά και τα κακά του. Το θέμα είναι πώς τα διαχειρίζεσαι. Αυτό, που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι μέχρι στιγμής όταν η ομάδα έπρεπε να πετύχει κάτι, το πέτυχε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: