Σάββατο 13 Απριλίου 2013

«Στην έδρας μας μπαίνει το ‘πρέπει’»

Αν στην Ισπανία η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα ήταν επιθυμητή, στο ΟΑΚΑ όπως εξηγεί ο Αργύρης Πεδουλάκης θεωρείται… επιτακτική.

«Στην έδρας μας μπαίνει το ‘πρέπει’»
Η αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε το απόγευμα της Παρασκευής από τη Βαρκελώνη έχοντας στις… αποσκευές της μια σημαντική νίκη κόντρα στη Μπαρτσελόνα με την οποία ισοφάρισε την σειρά των play offs της Euroleague σε 1-1.

Οι «πράσινοι» έχουν πλέον το πάνω χέρι καθώς αντιμετωπίζουν τους Καταλανούς στο ΟΑΚΑ και έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν στην έδρα τους την πρόκριση στο Final 4. Αυτό ωστόσο προσδίδει έξτρα ώθηση αλλά και πίεση στο «τριφύλλι» καθώς η νίκη μπροστά στον κόσμο ανήκει στα… πρέπει όπως εξήγησε και ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Η σειρά πάει στο ΟΑΚΑ, στην έδρα μας και μπαίνει σε εμάς το «πρέπει». Πριν αυτό το είχε η Μπαρτσελόνα. Θα πρέπει να διαχειριστούμε όλες τις καταστάσεις που θα παρουσιαστούν, αλλά και την παρουσία του κόσμου. Θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην επίθεσή μας και να διατηρήσουμε την ενέργεια που βγάζουμε στα παιχνίδια μας», είπε αρχικά ο «Άρτζι» και πρόσθεσε για τα δύο πρώτα παιχνίδια στην Ισπανία:

«Αυτό που θέλαμε ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να πάμε στην Βαρκελώνη και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Το καταφέραμε. Δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο και στα δύο ματς και καταφέραμε μάλιστα να επιστρέψουμε με μία νίκη. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Όσο για τη βοήθεια των φιλάθλων της ομάδας; «Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει όλη την χρονιά και μας δίνει συνεχώς ενέργεια. Εμείς δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε και θα πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι στην διάρκεια των αγώνα. Κάποιες φορές όπως στο ματς με την ΤΣΣΚΑ παρασυρόμαστε και αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να ξανασυμβεί».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού κλήθηκε να σχολιάσει και τα… εξωαγωνιστικά ζητήματα που έχουν προκύψει για τους «πράσινους», όμως εκείνος τόνισε ότι η δική του δουλειά και των παικτών περιορίζεται στο γήπεδο συμπληρώνοντας ωστόσο ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση της ομάδας: «Εμείς θέλουμε να ασχολούμαστε με τα παιχνίδια μας και να τα διαχειριζόμαστε. Στα αποδυτήριά μας υπάρχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και δεν ξεφεύγουμε από αυτή. Όλα τα άλλα είναι θέμα διοίκησης. Η διοίκησή μας ξέρει τι κάνει. Εμείς μένουμε στα δικά μας αγωνιστικά στοιχεία και δουλεύουμε πάνω σε αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: