Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Τριάντα πέντε χρόνια... μπούκλες!!

Συνδύασε το όνομα του με δύο απ’ τις καλύτερες ομάδες του σύγχρονου ποδοσφαίρου, έχει ατίθασα μαλλιά και γιορτάζει! Ο Κάρλες Πουγιόλ συμπληρώνει σήμερα 35 χρόνια ζωής μαζί με… ένα κάρο επιτυχίες.

Τριάντα πέντε χρόνια... μπούκλες!
Αν είσαι ο Κάρλες Πουγιόλ έχεις πολλούς λόγους για να γιορτάζεις -εκτός απ’ τα σημερινά γενέθλια. Αν είσαι φίλος της Μπαρτσελόνα έχεις αντίστοιχα πολλούς για να είσαι περήφανος για τον αρχηγό σου. Και αν αγαπάς το ποδόσφαιρο πρέπει να νιώθεις τυχερός που… υπάρχει!

Ο 35χρονος Καταλανός αποτελεί το βασικό συστατικό δύο ομάδων που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Με 580 εμφανίσεις στην Μπαρτσελόνα και 100 στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας, έφτασε στην κατάκτηση 21 συνολικά τίτλων.

Ποιος να το φανταζόταν, όταν πριν 18 χρόνια πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Μασία, ως φιλόδοξος τερματοφύλακας… Γεννημένος στις 13 Απριλίου 1978 στο Λα Πόμπλα Ντε Σεγούρ ξεκίνησε να αγωνίζεται στην τοπική ομάδα. Τερματοφύλακας και… επιθετικός κατάφερε να ξεχωρίσει σύντομα. Την επόμενη σεζόν, κατά την οποία αγωνίστηκε στην 2η ομάδα της Μπαρτσελόνα, βρήκε τη θέση του στην αμυντική γραμμή, η οποία του χάρισε μια εντυπωσιακή καριέρα.

Το όνομα του γράφτηκε για πρώτη φορά στην 11άδα των «μπλαουγκράνα» στις 9/10/1999, στο ματς κόντρα στην Βαγιαδολίδ. Από τότε… δεν τον κουνάει κανείς -εκτός απ’ τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν κατά καιρούς , αλλά και σ’ αυτήν την περίπτωση καταφέρνει να διαψεύσει τους γιατρούς γυρνώντας νωρίτερα απ’ το αναμενόμενο- και έχει κατακτήσει κάθε δυνατό τίτλο!

Απ’ το 2000 και μετά το όνομα του γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Καταλανών, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα Ισπανίας, 3 Champions League, 2 UEFA Σούπερ Καπ , 5 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 εγχώρια κύπελλα και 2 παγκόσμια πρωταθλήματα συλλόγων. Με την Ισπανία από την άλλη αποτέλεσε ένα απ’ τα βασικά συστατικά που συντέλεσε στον άθλο της κατάκτησης του Euro (2008) και του Μουντιάλ (2010) και γενικότερα της παγκόσμιας αναγνώρισης της ισπανικής ποδοσφαιρικής ανόδου.

Η χαρακτηριστική του φυσιογνωμία είναι το μόνο που θα μπορούσε να θεωρηθεί εκκεντρικό πάνω του. Αρκετοί απ΄ όσους έχει συνεργαστεί κάνουν λόγο για τον χαμηλών τόνων χαρακτήρα του και τον τρόπο που έχει να κρατάει σε εγρήγορση τους συμπαίκτες του, ακόμα και όταν το αποτέλεσμα δείχνει πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Όλα αυτά του έδωσαν το 2003 το περιβραχιόνιο του αρχηγού, το οποίο, όπως φαίνεται θα φοράει τουλάχιστον μέχρι το 2016, όπως… προστάζει το συμβόλαιο επέκτασης συνεργασίας που υπέγραψε πριν λίγους μήνες με τους Καταλανούς.
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: