Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ανησυχία στο στρατόπεδο του Ηρακλή


Οι φίλαθλοι του Ηρακλή.... Η επίθεση στο λεωφορείο της αποστολής του Ηρακλή και ο τραυματισμός του Ντένις Επστάιν αναστάτωσαν τους "κυανόλευκους". Μάλιστα για τον τραυματισμό του Γερμανού που διακομίσθηκε στο "Διαβαλκανικό" και έμεινε κλινήρης για μια μέρα αφού προηγουμένως του τοποθετήθηκαν ράμματα σε πληγές που άνοιξαν τα θραύσματα από το παμπρίζ του λεωφορείου, ενδιαφέρον έδειξαν οι υπεύθυνοι της γερμανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη. Ανησύχησαν για την κατάστασή του και έσπευσαν να μάθουν περισσότερα.

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης, επιμελητής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, τόνισε ότι ήταν μια εγκληματική ενέργεια και από τύχη μόνο δεν έγινε κάτι πολύ πιο τραγικό.

"Είχαμε φύγει από το γήπεδο και προορισμός μας ήταν το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ομάδα στην Περαία, το λεωφορείο ήταν στον περιφερειακό και πήγαινε με 80-90 χ/ω. Όλοι ήμασταν χαρούμενοι, ευδιάθετοι από την νίκη που είχε πετύχει η ομάδα όταν αυτός ο "κύριος" πέταξε την πέτρα και τραυμάτισε τον Επστάιν και τον Γιαννούλη", είπε. Συνεχίζοντας, ο κ. Κολιάδης τόνισε:
"Ήταν ένας ένας γεροδεμένος, γύρω στα 40-45, αριστερόχειρας και πιστεύω ότι αν το ξαναδούμε κι εγώ και ο οδηγός θα τον αναγνωρίσουμε. Δεν ξέρω αν σημάδευε τον οδηγό ή απλά το λεωφορείο αλλά στην αρχή νόμιζα ότι θα τον χτυπούσαμε καθώς στεκόταν μπροστά, μέσα στον δρόμο, σε μια απόσταση περίπου μέτρων και το λεωφορείο πήγαινε κατά πάνωτ του. Ξαφνικά έσκυψε πήρε μια πέτρα, στάθηκε λίγο και την πέταξε στο λεωφορείο, αμέσως μετά έτρεξε προς την άκρη του δρόμου και εξαφανίστηκε στα δέντρα γύρω από τον δρόμο. Το λεωφορείο δεν είχε αστυνομική συνοδεία, κάτι τέτοιο συμβαίνει συνήθως στα ντέρμπι μόνο, αν η πέτρα πάντως πετύχαινε τον οδηγό μας θα γινόταν πολύ μεγάλη ζημιά. Από πίσω μας ερχόταν πολλά αυτοκίνητα που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα και ήταν καθαρή τύχη που δεν έγινε μεγαλύτερο κακό. Ο οδηγός έδειξε ψυχραιμία, το λεωφορείο πήγε για λίγο δεξιά-αριστερά αλλά το επανέφερε άμεσα σχεδόν, για μένα ήταν μια εγκληματική ενέργεια από έναν άνανδρο, δεν ξέρω τι σκοπό είχε αλλά αν ήθελε να φοβίσει τον Ηρακλή, δεν κατάφερε τίποτε".

Για τους τραυματίες, Επστάιν και Γιαννούλη, ο κ. Κολιάδης είπε :
"Η πέτρα πέρασε δίπλα από τον οδηγό για 40-50 εκατοστά και τα σπασμένα τζάμια έπεσαν στον συνοδηγό, που ήταν ο Ντένις Επστάιν. Ο παίκτης γέμισε αίματα και φοβηθήκαμε όλοι πολύ τότε, τον πήγαμε στο νοσοκομείο και ευτυχώς είναι πολύ καλά τώρα, δεν έχει πάθει κάτι πολύ σοβαρό. Επίσης η πέτρα χτύπησε και τον Γιαννούλη, που καθόταν πιο πίσω, στον αστράγαλο και έχει πρηστεί αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό επίσης. Φυσικά μετά το συμβάν όλοι ήμασταν σοκαρισμένοι και πιο πολύ ο Επστάιν, τίποτε άλλωστε δεν προμήνυε κάτι τέτοιο. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός και θα τελειώσει εδώ, εύχομαι να μην συμβεί ξανά σε κανένα".

Κλείνοντας την αναφορά του στο συμβάν, ο κ. Κολιάδης τόνισε επίσης :
"Η αστυνομία ξεκίνησε φυσικά έρευνα και δίνουμε καταθέσεις ενώ θα καταθέσει και μήνυση η ΠΑΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι επικοινώνησαν μαζί μου ακόμη και από την γερμανική πρεσβεία για να πληροφορηθούν σχετικά με το συμβάν. Μοιάζει πάντως να είναι μια προμελετημένη ενέργεια, έγινε 2,5 ώρες μετά τον αγώνα, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω".

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για την νίκη και τις καλές εμφανίσεις του Ηρακλή στο φετινό πρωτάθλημα. ο κ. Κολιάδης είπε :
"Δεν θα ήθελα να μιλήσω για την νίκη της ομάδας και τις εμφανίσεις της, οι παίκτες είναι αυτοί που τα κατάφεραν και αυτοί πρέπει να μιλήσουν. Ήταν πάντως μια καλή νίκη για μας και πιστεύω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στον Ηρακλή και η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά φέτος"

Η ΠΑΕ Καβάλα αποδέχθηκε το αίτημα της ΠΑΕ Ηρακλής για τα 4.000 εισιτήρια που ζήτησε για το Κυριακάτικο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το μόνο που απομένει είναι να διεξαχθεί η συνάντηση για τα μέτρα ασφαλείας ώστε να εγκριθεί και από την αστυνομική διεύθυνση το αίτημα της ΠΑΕ Ηρακλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: