Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Σοκ, κρίση και τα 56 εκ. Ευρώ του Γιάγια Τουρέ

http://www.sport24.gr/ast/cov/ya/yaya_2010_7_2_16_47_20_b.jpgΤο ποσό των 56 εκ. Ευρώ θα βάλει στην τσέπη του ο Γιάγια Τουρέ αν εξαντλήσει το 5ετες συμβόλαιο του με την Μάντσεστερ Σίτι. Αντιδράσεις από πολλούς φορείς στην Αγγλία που μιλάνε για υπερβολικά χρήματα σε μια περίοδο κρίσης. Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε εντυπωσιακά το μεταγραφικό της σχεδιασμό, αφού ήδη έχει αποκτήσει τους Νταβίντ Σίλβα από την Βαλένθια, τον Ζερόμ Μπόατενγκ από το Αμβούργο και τον Γιάγια Τουρέ από την Μπαρτσελόνα.

Για τον τελευταίο ειδικά η μεταγραφή του έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην Αγγλία, καθώς ο 27χρονος ποδοσφαιριστής είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος στο Νησί με τα 56 εκ. Ευρώ που θα εισπράξει αν εξαντλήσει το 5ετες συμβόλαιο που υπέγραψε με την Σίτι.

Συγκεκριμένα θα πάρει περίπου 5.2 εκ. Ευρώ καθαρά χωρίς την εφορία, 1.8 εκ. Ευρώ για την εκμετάλλευση της εικόνας τους από την Μάντσεστερ Σίτι. Επίσης θα πάρει 1,2 εκ. Ευρώ για κάθε πρόκριση της ομάδας του στο Τσάμπιονς Λιγκ συν άλλα 500.000 για την συμμετοχή στην Ευρώπη, ενώ από τον μισθό του κάθε χρόνο θα καρπώνεται άλλες 200.000 Ευρώ.

Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και κάποια άλλα μικρά μπόνους που αφορούν γκολ, νίκες, συμμετοχές και χορηγούς, με αποτέλεσμα ο Τουρέ να μπορεί να φτάσει τα 56 εκ. Ευρώ. Αν σε αυτά υπολογίσουμε και τα 27 εκ. Ευρώ που στοίχισε η μεταγραφή του, καταλαβαίνετε πως μιλάμε για δυσθεώρητα ποσά.

Ήδη στην Αγγλία πάντως έχουν υπάρξει αντιδράσεις από φορείς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, που ζητούν την περαιτέρω φορολόγηση των ομάδων, καθώς αυτά τα χρήματα είναι προκλητικά σε μια περίοδο κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: