Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Νέτο: "Θα κάνουμε μία πολύ καλή χρονιά"


Ο Νέτο πέτυχε το γκολ που χάρισε τη νίκη στον Αρη Για τον Ντάρσι Νέτο υπάρχει το Α που δεν είναι άλλο από την παρουσία του Κούπερ και το Ω που έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές. Κάπως έτσι αντιμετωπίζει την ποδοσφαιρική πραγματικότητα ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Aρη που διανύει πλέον την τέταρτη περίοδο με τη φανέλα των "κιτρίνων".

Απαντώντας σε ερωτήσεις των απεσταλμένων δημοσιογράφων, στην Αυστρία, όπου ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, ο Νέτο αναφέρθηκε σε Κούπερ, στόχους και επιθυμίες για την επόμενη χρονιά. Είπε αρχικά: "Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, το γεγονός ότι η προετοιμασία ξεκινάει με έναν προπονητή που μας ξέρει, γιατί δούλεψε ήδη έξι μήνες μαζί μας και δούλεψε καλά. Έχοντας στήσει λοιπόν αυτός την ομάδα, πιστεύω πως, δε θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, που ξεκινούσαμε με άλλον προπονητή την προετοιμασία, κάποια στιγμή αυτός άλλαζε και κλείναμε το χρόνο με άλλον. Το σημαντικότερο είναι, ότι δουλεύουμε με έναν άνθρωπο που μας γνωρίζει. Γίνεται δυνατή δουλειά και προσωπικά, από άποψη φυσικής κατάστασης νιώθω πάρα πολύ καλά. Αυτό που μένει είναι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και σιγά σιγά μέσα από τους αγώνες θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε".

- Πρόκειται ομολογουμένως για μία σκληρή και δύσκολη προετοιμασία. Θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις ως τη δυσκολότερη της καριέρας σου; "Η αλήθεια είναι, ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας μου έχω κάνει σκληρές προετοιμασίες, αλλά αυτή έχει κάτι το διαφορετικό. Ο προπονητής έχει ήδη χωρίσει την προετοιμασία σε περιόδους. Αυτή τη στιγμή διανύουμε την πιο δύσκολη, έχοντας επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας κυρίως στη μυϊκή ενδυνάμωση και τη φυσική κατάσταση. Υπάρχει ένα πλούσιο ασκησειολόγιο, το οποίο περιέχει λίγη μπάλα, και πολλές διαδρομές, τρέξιμο, ανηφοριές στο βουνό. Επομένως μπορώ να πω, πως ναι είναι από τις σκληρότερες της καριέρας μου. Ακόμα και στα φιλικά παιχνίδια αυτό που θέλουμε να δουλέψουμε είναι η φυσική κατάσταση με τις ασκήσεις, που γίνονται μία ημέρα πριν, οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τις δυσκολίες αυτής της προετοιμασίας".

-Παρακολουθώντας τις δώδεκα αυτές ημέρες στο Κίτσμπουελ, βλέπουμε έναν Νέτο ορεξάτο, με πολλή διάθεση και θέληση για δουλειά... "Νιώθω πολύ καλά, όπως είπα, αναφορικά με τη δική μου κατάσταση. Η αλήθεια είναι, ότι πρόσεξα αρκετά τις ημέρες των διακοπών μου, δούλεψα στο πρόγραμμα, που μας είχε δοθεί, για να έρθω προετοιμασμένος κατάλληλα. Εξάλλου, πολλοί θα πουν, ότι ο Νέτο αρχίζει και γερνάει, επομένως ο Νέτο θα αρχίσει να προσέχει και πιο πολύ! Παράλληλα, πολλοί θα έχουν την αίσθηση για μένα, ότι. λουφάρω στις προπονήσεις και ότι θέλω να τρέχω τελευταίος, πίσω από όλους. Ωστόσο, εγώ θέλω να δουλεύω σκληρά, γιατί ξέρω, ότι η θέση που αγωνίζομαι απαιτεί πολύ τρέξιμο, για να μπορώ να βοηθάω και επιθετικά πέραν από τα ανασταλτικά καθήκοντα που έχω. Δόξα τω Θεώ, ακόμα δεν έχω νιώσει κάποιες ενοχλήσεις, πέρα από το φυσιολογικό και νιώθω πολύ καλά. Ίσως μας λείπει η τεχνική, αλλά θα έρθει και η ώρα που θα μπει η μπάλα στις προπονήσεις".

-Για τον Νέτο και τους υπόλοιπους παλιούς ποδοσφαιριστές του ’ρη, η περυσινή απώλεια του τίτλου, μπορούμε να πούμε, ότι είναι ένα απωθημένο, που θα... κουβαλάτε και τη νέα χρονιά; "Η δική μας η ομάδα θα πρέπει να κοιτάζει πάντα ψηλά, σε όλες τις διοργανώσεις. Τη συγκεκριμένη περίοδο, δε χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια, είναι περίοδος δουλειάς. Το να αφήνουμε υποσχέσεις δεν είναι πρέπον. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας. Η φετινή χρονιά έχει πολλούς στόχους και πολλές διοργανώσεις, επομένως τώρα είναι η ευκαιρία να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον. Εγώ θα πω στον κόσμο, ότι θα δουλέψω για να δουν τον καλύτερο εαυτό μου. Γίνεται μία σκληρή δουλειά στην Αυστρία και με τις προσθήκες, που θα γίνουν, και με την τακτική, στην οποία θα δουλέψουμε αργότερα με τον Κούπερ, η ομάδα θα κάνει μία πολύ καλή χρονιά, κοιτάζοντας πάντα όσο το δυνατό ψηλότερα".

-Στην αριστερή πλευρά της αμυντικής γραμμής του Aρη αγωνίζεται ένας συμπατριώτης σου, ο Μίσελ. Μπορείς να μας τον σκιαγραφίσεις; "Η αλήθεια είναι, ότι δεν τον γνωρίζω ιδιαίτερα καλά. Θέλω όμως να του ευχηθώ να ενσωματωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται και να καταλάβει άμεσα τί ζητάει ο Κούπερ. Γενικότερα, εύχομαι όλοι μας να δίνουμε πάντα τον καλύτερο δυνατό εαυτό μας για να μπορέσουμε να πάμε ψηλά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: