Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Υπέρ των επιπλέον διαιτητών ο Κολίνα

http://www.contra.gr/images/m/refs_m.jpgΤο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο θα αφήσει ως παρακαταθήκη ταλέντα, συγκινήσεις, αποκαλύψεις και απογοητεύσεις, κυρίως όμως, μία συζήτηση που γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα και αφορά στα διαιτητικά λάθη. Ο Πιερλουίτζι Κολίνα, πήρε θέση και εξηγεί τι πρέπει να αποφασιστεί για να μην επαναληφθεί γκολ με την μπάλα μισό μέτρο να μην μετρήσει ποτέ. Ο σπουδαίος Ιταλός που θεωρείται μια αυθεντία στο χώρο, τάχθηκε υπέρ της αύξησης του ανθρώπινου δυναμικού και αντίθετος στην τεχνολογία. «Ο κόσμος είπε πως στη περυσινή χρονιά, στο Γιουρόπα Λιγκ δεν υπήρχαν αμφισβητούμενες αποφάσεις κι αυτό νομίζω πως συνέβη, επειδή υπήρχαν οι επιπλέον διαιτητές στην περιοχή», ανέφερε, έχοντας απόλυτο δίκιο, καθώς το πείραμα της UEFA στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία με την επίβλεψη της περιοχής και, βέβαια, της γραμμής τέρματος στην εστία.

«Νομίζω πως κάποιες περιπτώσεις που προκάλεσαν σοκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», εξήγησε ο Ιταλός, ο οποίος με τη φυσική του παρουσία κυρίως όμως με την εγρήγορση και τη διορατικότητά του, δίδαξε διαιτησία πριν αποσυρθεί το 2005.

Ο Κολίνα εργάζεται σήμερα για την UEFA και είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα με τους επιπλέον διαιτητές, το οποίο θα έλυνε τεράστια προβλήματα στο Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: