Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Μαρκόπουλος: «Χρειάζεται συγκέντρωση για 40’»

Στη συγκέντρωση των παικτών του ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος, ώστε ο «Δικέφαλος» να επικρατήσει του Παναθηναϊκού για την έκτη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Μαρκόπουλος: «Χρειάζεται συγκέντρωση για 40’»
Ο Μακεδόνας τεχνικός τόνισε πως οι «πράσινοι» έχουν βρει ρυθμό το τελευταίο διάστημα και παίζουν πιεστική άμυνα στον αντίπαλο, ζητώντας σωστές επιθετικές επιλογές από τους παίκτες του σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και τον κόσμο να βρεθεί στο «Παλατάκι».

Αναλυτικά: «Παίζοντας με τον Παναθηναϊκό, μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, να μην αφήσεις ούτε μία στιγμή χαλάρωσης, διότι ο αντίπαλος είναι ομάδα που εκμεταλλεύεται τα λάθη.

Ο Παναθηναϊκός έχει βρει πολύ καλό ρυθμό το τελευταίο διάστημα, παίζει σε πολύ γρήγορο ρυθμό από την άμυνα στην επίθεση, είναι πιεστικός στην άμυνά του και προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη επίθεση, ώστε να φύγει γρήγορα στον αιφνιδιασμό για το εύκολο καλάθι. Είναι και μία ομάδα, όμως, με πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα και, σίγουρα, έχει ποιότητα και αποτελεσματικότητα και κάτω από τα καλάθια.

Σε αυτά τα ματς είναι πολύ σημαντικό να έχεις τον έλεγχο στο ρυθμό. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να πάρουμε σωστές αποφάσεις στην επίθεση και να έχουμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας, για να μην αφήσουμε στον αντίπαλο ελεύθερους χώρους για να κινηθεί. Θα είναι πολύ σημαντικό να βγάλουν πολλή ενέργεια οι παίκτες μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Θέλουμε και περιμένουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο για να είναι ‘ζεστή’ η ατμόσφαιρα και ειρηνική φυσικά.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο και στους φιλάθλους μας να είναι μαζί μας σε όλη τη διάρκεια του 2015».

Ο Κέβιν Λάνγκφορντ συμπλήρωσε πως: «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, πάντα μπαίνεις στο γήπεδο για να νικήσεις, αλλά είναι αλήθεια ότι πάντα περιμένεις με μεγάλη προσμονή αγώνες όπως αυτός, με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Είναι κι ένα παιχνίδι που το περιμένουμε καιρό, υπήρχε και η προσμονή για τον αγώνα του Κυπέλλου και, σίγουρα, είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ για την ομάδα μας. Θέλουμε, ξεκινώντας το δεύτερο κομμάτι της σεζόν με ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, να κάνουμε το καλύτερο. Όλα θα παίξουν ρόλο, ο ρυθμός, η άμυνα, η επίθεση, η ατμόσφαιρα, αλλά το πιο σημαντικό για μας θα είναι να μην κάνουμε λάθη, γιατί ο Παναθηναϊκός μπορεί να το εκμεταλλευτεί και να ‘καθαρίσει’ το παιχνίδι.

Χρειάζεται, λοιπόν, συγκέντρωση από όλους μας, σε ένα πολύ σημαντικό αγώνα, που είναι και ο πρώτος της νέας χρονιάς και, σίγουρα, θα μας βοηθήσει πολύ εάν νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: