Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΟΚ και στα δύσκολα!!

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ απέναντι στον Πανιώνιο που ήταν ανώτερος, αλλά έστω και με την ψυχή στο στόμα πήρε τη νίκη (3-2) με ανατροπή στην Τούμπα και διασφάλισε την παραμονή στην κορυφή.

ΠΑΟΚ και στα δύσκολα!
Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο ΠΑΟΚ «φώναζε» πως χρειάζεται ενίσχυση! Σε ένα ακόμα παιχνίδι όμως κατάφερε να βρει λύσεις εκ των έσω και με (αμφισβητούμενο) πέναλτι του Αθανασιάδη στο 72’, να πάρει τη νίκη με σκορ 3-2 κόντρα στον Πανιώνιο στην Τούμπα, αλλά και να διατηρηθεί σε απόσταση (+4’) από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Οι «κυανέρυθροι» είχαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες, προηγήθηκαν δύο φορές στην αναμέτρηση, με γκολ των Γιάννου στο 2’ και Κολοβού στο 11’ (λανθασμένη υπόδειξη το πέναλτι), αλλά οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με τους Βίτορ στο 8’ και Μαντούρο στο 30’.

Υπόδειξη οσφάιντ στο τέρμα του Οικονόμου στο 89', με τους φιλοξενούμενους να τελειώνουν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του (εξαιρετικού σήμερα) Ιμπαγάσα και να παραμένουν χαμηλά στην βαθμολογία.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει εκτός από τον Πανιώνιο και τις (μαζεμένες) απουσίες που του στέρησαν σημαντικούς παίκτες του ρόστερ του. Είχε επίσης να διαχειριστεί μια ακόμα δύσκολη κατάσταση: το γεγονός ότι βρέθηκε σχεδόν με το καλησπέρα πίσω στο σκορ. Και μάλιστα από έναν παλιό γνώριμο. Ο Γιάννου αξιοποίησε την εξαιρετική μεταβίβαση του Ιμπαγάσα και με υποδειγματικό τελείωμα μέσα από την περιοχή νίκη τον Ιτάνζ, έδωσε το προβάδισμα στον Πανιώνιο.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Ο Βίτορ, που υπό νορμάλ συνθήκες θα προφυλασσόταν, βρέθηκε τελικά στο αρχικό σχήμα και με κεφαλιά πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Αλλά οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ στην Τούμπα. Οι «κυανέρυθροι» με (λανθασμένη υπόδειξη) πέναλτι, ανέκτησαν το προβάδισμα χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Κολοβού ενώ λίγο αργότερα έχασαν σημαντική ευκαιρία για να το διευρύνουν, με τον Ιτάνζ να σώζει τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο επικίνδυνο σουτ του Μπουμάλ.

Ο Ρατς έκανε ό,τι μπορούσε για να τον ξαναβάλει στο παιχνίδι και το κατάφερε με μια από τις γνωστές σέντρες (εκτέλεση φάουλ) με το αριστερό του πόδι και ο (αφύλακτος) Μαντούρο που είχε πάρει θέση στο δεύτερο δοκάρι, ισοφάρισε εκ νέου για τους «ασπρόμαυρους» με προβολή. Συνέχισαν όμως να προβληματίζουν με την απόδοσή τους, την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν επικίνδυνοι σε κάθε αντεπίθεσή τους και είχαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες.

Έπεσαν όμως απέναντι στον Ιτάνζ, που αντέδρασε σωστά όταν βρέθηκαν απέναντι τους οι Γιάννου (δις) και Μπουμάλ. Και ο Αθανασιάδης, εκμεταλλευόμενος το (αμφισβητούμενο) πέναλτι που κέρδισε ο Παπαδόπουλος, πέτυχε το γκολ της ανατροπής και πρόσφερε μια αγχωτική αλλά πολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Θρίλερ στο φινάλε με τον Οικονόμου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από (οριακή) θέση οφσάιντ, αλλά τελικά τους ανώτερους Νεοσμυρνιώτες να χάνουν το ματς, αλλά και τον Ιμπαγάσα με δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στην κοκορομαχία με τον Παπαδόπουλο).




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Κίτσιου, Σκόνδρας, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης (66' Γκολάσα), Μαντούρο, Σαλπιγγίδης (66' Παπαδόπουλος), Περέιρα (90' Σαββίδης), Αθανασιάδης.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής (86' Μασούρας), Οικονόμου, Παντίδος, Αργυρόπουλος (90+ Ρισβάνης), Σιώπης (76' Φούντας), Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Κολοβός, Ιμπαγάσα, Γιάννου.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος, Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
4ος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Γήπεδο: Τούμπα
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: