Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ο Ολυμπιακός το καθήκον του!!

Με τον Μήτρογλου να δίνει τη λύση, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του κόντρα στον Πλατανιά (2-1) στο «Καραϊσκάκη» και συνεχίζει να κυνηγά τον ΠΑΟΚ (-1). Εντινγκά και Αγκιλέρα σημείωσαν τα άλλα γκολ.

Ο Ολυμπιακός το καθήκον του
Για 73 λεπτά ο Πλατανιάς έδειχνε πως μπορούσε να κάνει τη ζημιά στο Φάληρο. Τοτε όμως ο Τσόρι και ο Μήτρογλου έδειξαν πως είχαν διαφορετική άποψη.

Με τον Αργεντινό να σερβίρει και τον Έλληνα επιθετικό να εκτελεί, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη 2-1 στο «Καραϊσκάκη» και συνέχισε να καταδιώκει τον ΠΑΟΚ (-1).

Ο Εντινγκά (17') με άπιαστο σουτ είχε ανοίξει το σκορ για τους Πειραιώτες, με τους Κρητικούς να ισοφαρίζουν προσωρινά με τον Αγκιλέρα (50') και να χάνουν μοναδική ευκαιρία με τον Τόρες (σωτήρια επέμβαση του Ρομπέρτο) πριν το γκολ του Μήτρογλου.

inner

Το ματς:

Το να μπαίνει πιο επιθετικά ο αντίπαλος δεν είναι μια γνώριμη εικόνα στο «Καραϊσκάκη». Και ο Πλατανιάς δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο -απλά εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισε το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού. Απείλησε με δύο πολύ επικίνδυνες προσπάθειες στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Τσουράκη και Τόρες διαδοχικά να χάνουν καλές ευκαιρίες για τους Κρητικούς που στέκονταν παραπάνω από αξιοπρεπώς στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είχε κινητήριο μοχλό τον Τσόρι, με τον Μαζουακού να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου και να κάνει προσπάθειες από την αριστερή πτέρυγα. Σε μια από αυτές τις ενέργειες, ο Μανιάτης άφησε έξυπνα την μπάλα για τον Εντινγκά που με φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ολιμπά. Παρόλα αυτά ο Πλατανιάς συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός, με πιο δραστήριους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο τους Τσουράκη και Μιλούνοβιτς. Το γκολ που άξιζε να πετύχει στο πρώτο μέρος, ήρθε τελικά με την επιστροφή από τα αποδυτήρια.

inner

Μια ακόμα επικίνδυνη αντεπίθεση, με εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση με αποδέκτη τον Τόρες, που αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση, προτίμησε να μοιράσει δεξιά στον επερχόμενο Αγκιλέρα, που (σχεδόν) προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για την ισοφάριση.

Ο Μίτσελ φόρτωσε τα άκρα, περνώντας στο ματς τους Ντουρμάζ, Ντοσεβί, χωρίς όμως αισθητή διαφορά στην επιθετική ανάπτυξη των «ερυθρολεύκων», που είχαν να αντιμετωπίσουν και αμυντικά κενά. Εκμεταλλευόμενοι ένα τέτοιοι, οι παίκτες του Πλατανιάς έφυγαν τρεις με έναν, αλλά ο Ρομπέρτο έσωσε την κατάσταση στο τετ-α-τετ του Τόρες. Και στην αμέσως επόμενη φάση ανέλαβε ο Τσόρι. Με εξαιρετική προσωπική ενέργεια έκανε τη μισή δουλειά για τον Μήτρογλου, που βρήκε δίχτυα και έδιωξε το άγχος από το Φάληρο.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Φορτούνης (58' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (86' Διαμαντάκος), Μπενίτες (58' Ντοσεβί).

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μιλούνοβιτς (61' Μενδρινός), Μπανανά, Τσουράκης (45+1' Φιγκουέιρα), Ιτούα, Μαχαμάτ (80' Γουνδουλάκης), Μπεριάν, Τόρες, Δημήτρης, Αγκιλέρα.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Κουρομπύλια (Δ. Αττικής)
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: