Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Τζέραρντ, ο μεγάλος ηγέτης!!

Φορούσε πάντα τα κόκκινα, αγαπήθηκε όσο λίγοι, αλλά δεν φεύγει με τους δικούς του όρους από τη Λίβερπουλ. Είναι ο Τζέραρντ ο μεγαλύτερος παίκτης των «κόκκινων»; Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Ο Τζέραρντ λέει «αντίο» στον σύλλογο που λάτρεψε, αλλά αφήνει απογοητευμένο τον κόσμο της ομάδας που περίμενε το τέλος της καριέρας του να είναι με τα «κόκκινα». Ηταν όμως σωστή η απόφαση για το «διαζύγιο»; Κερδισμένη η Λίβερπουλ που ξεφορτώθηκε ένα τεράστιο συμβόλαιο που μπορεί να το δώσει σε μια νέα δυνατή μεταγραφή, κερδισμένος και ο Τζέραρντ, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν ήθελε να είναι το... βαρύ φορτίο για την ομάδα.
Ωστόσο, θα μπορούσε το... πράγμα να εξελιχθεί διαφορετικά, δεν συμπεριφέρεσαι με αριθμούς στον εμβληματικό αρχηγό, στον παίκτη που δεν άλλαξε ποτέ φανέλα, που λατρεύτηκε όσο λίγοι στον σύλλογο. Είναι ο παίκτης που πρέπει να υπάρχει στο ρόστερ ή έστω να αποχωρήσει όπως αυτός ήθελε. Αποτελεί το σύμβολο της Λίβερπουλ, αλλά οι Αμερικάνοι σκέφτηκαν αλλιώς...
Το Ανφιλντ θα είναι πιο... καταθλιπτικό πλέον, ελάχιστοι ήταν τόσο πιστοί και όλοι ξέρουν πως ο Τζέραρντ δεν έφυγε με τους δικούς του όρους. Η διοίκηση δεν κινήθηκε γρήγορα και αποφασιστικά, δεν του έδειξε ποτέ ότι τον θέλει και για το λόγο αυτό επιβράδυνε τις κινήσεις της. Ο αρχηγός όμως φεύγει με ψηλά το κεφάλι, ο ίδιος είχε καταλάβει πως φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο Πατέρας Χρόνος δεν μπορεί να περιμένει κανέναν άνθρωπο και ο Τζέραρντ δεν αποτελούσε εξαίρεση. Ειναι άλλωστε πολύ υπερήφανος να αφήσει το μεγαλείο του να... ξεθωριάσει. Το μέλλον θα είχε διαρκή αμφισβήτηση από τον Ρότζερς και ο ίδιος δεν το ήθελε.
Ο Τζέραρντ θα επιστρέψει μια μέρα στο Ανφιλντ, μπορεί ως τεχνικός, μπορεί ως αθλητικός διευθυντής, σίγουρα όμως ως οπαδός. Η επαγγελματική σχέση ολοκληρώθηκε, όχι όμως και η προσωπική. Πιστός υπηρέτης του συλλόγου, όχι της διοίκησης. Ο αρχηγός, το μικρό αγόρι από το Χάιτον θα έχει πάντα μια θέση στις εξέδρες του Ανφιλντ, αλλά και στις καρδιές των φίλων της ομάδας.
Ο Στίβεν Τζέραρντ με αριθμούς
1 Δεν άλλαξε ποτέ σύλλογο, έπαιξε μόνο στη Λίβερπουλ
16 Εκανε ντεμπούτο στα 18 του χρόνια με τη Λίβερπουλ κόντρα στη Μπλάκμπερν, 16 χρόνια πριν!
11 Τόσα χρόνια ήταν αρχηγός στη Λίβερπουλ
176 Τα γκολ που έχει πετύχει ο Τζέραρντ και τον έβαλαν στην top εξάδα της ιστορίας των «κόκκινων».
687 Οι συμμετοχές με τους «κόκκινους». Μόνο ο Κάλαγκαν και Κάραχερ τον έχουν ξεπεράσει.
3 Τα μεγάλα τρόπαια. Κύπελλο Αγγλίας, Κύπελλο UEFA και Τσάμπιονς Λιγκ
7 Τα κύπελλα που έχει κατακτήσει, το πιο πρόσφατο ήταν το Λιγκ Καπ το 2012
8 Φορές επελέγη στην κορυφαία ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ
5 Τόσες φορές αποβλήθηκε σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ
43 Τα πέναλτι που έχει σκοράρει με τη Λίβερπουλ και αποτελεί ρεκόρ ομάδας
40 τα ευρωπαϊκά γκολ, περισσότερα από κάθε παίκτη στην ιστορία του συλλόγου
114 οι συμμετοχές με την Εθνική Αγγλία και 21 γκολ!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: