Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ο άδειος από μεταγραφές ΠΑΟΚ συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την υπέρβαση της σημερινής ομάδας του ΠΑΟΚ, η οποία συνεχίζει τις … προσευχές όσο δεν αποκτά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στις θέσεις που “φωνάζει” ότι έχει ανάγκη ενίσχυσης.
Για τον ΠΑΟΚ η συζήτηση του αγώνα με τον Πανιώνιο χωρίζεται σε δύο μέρη: στην ανάλυση όσων συνέβησαν στο τερέν και στις εκτιμήσεις που αφορούν την προοπτική του στο πρωτάθλημα.
Στην πρώτη κουβέντα, το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τον Αναστασιάδη να δηλώνει ικανοποιημένος και να νιώθει ανακουφισμένος. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά και πήγε να πετάξει βαθμούς. Αν του συνέβαινε αυτό, θα ήταν επειδή θα πλήρωνε τα ατομικά λάθη και το έλλειμμα ποιότητας στο κέντρο της άμυνάς του και τα άκρα του, αλλά και την κακή ανασταλτική συμπεριφορά του και την κακή μετάβασή του από την φάση της επίθεσης στην φάση της άμυνας. Θα πλήρωνε όμως και το πρώτο σοβαρό λάθος του διαιτητή, ο οποίος “έφαγε” την θεατρική πτώση του Κολοβού προτού τον ακουμπήσει ο Κάτσε και έδωσε πέναλτι.
Ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε τα δικά του κακά και την κακή απόφαση του διαιτητή επειδή ο Πανιώνιος του έκανε τη χάρη να χάσει τη συγκέντρωσή του στις στημένες φάσεις, και επειδή ο Παπαδόπουλος πήρε χάρη στην εμπειρία του το πέναλτι που αποφάσισε τον νικητή. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε το παιχνίδι και δικαιώθηκε, αλλά αυτό δεν θα είχε συμβεί αν δεν του έκανε τη χάρη ο Πανιώνιος, ο οποίος αφενός σπατάλησε ευκαιρίες και αφετέρου πλήρωσε ακριβά την απώλεια της συγκέντρωσής του σε δύο στιγμές.
Το κυρίως θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι η προοπτική του στο πρωτάθλημα. Αν κανείς κρίνει από το απογευματινό θέαμα στην Τούμπα, και σκεφτεί ότι η ομάδα του Αναστασιάδη έδειξε μια επανάληψη των προηγούμενων, δηλαδή χτυπητά κενά στην αμυντική γραμμή και στο κέντρο, και περιορισμένες επιλογές στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, συμπεραίνει ότι ο ΠΑΟΚ έχασε τις τελευταίες εβδομάδες την ευκαιρία να ανεβάσει τις προδιαγραφές του και να αυξήσει τις πιθανότητές του να κατακτήσει τον τίτλο.
Αν η διοίκηση έχει αποφασίσει να μην ξοδέψει χρήματα και συνεπώς να μην ενισχύσει ένα ρόστερ που φωνάζει από την αρχή της σεζόν ότι χρειάζεται προσθήκες για να αντέξει τον πρωταθλητισμό, τότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει να κάνει κάτι παραπάνω από το να επιδιώκει υπερβάσεις και να προσεύχεται να “του κάτσει”. Αν όμως σκοπεύει να κάνει έξοδα και να αποκτήσει ποδοσφαιριστές, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κάνει ένα λάθος αποφασιστικό: έχασε τον χρόνο που είχε για να φέρει ποδοσφαιριστές και να τους δώσει στον προπονητή προκειμένου να προετοιμαστούν για να τον βοηθήσουν από την πρώτη στιγμή. Στο ματς με τον Πανιώνιο δεν το πλήρωσε, αλλά θα το πληρώσει σε κάποιο από τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν, εκτός και αν πραγματικά βοηθήσει η Παναγιά.
Ο ΠΑΟΚ έχασε πολύτιμο χρόνο, ο οποίος διαχρονικά παίζει καθοριστικό ρόλο στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Και έχει αυξήσει πλέον τις πιθανότητες να του συμβεί το εξής: να “πετάξει” λεφτά. Διότι μπορεί να αποκτήσει αξιόλογους ποδοσφαιριστές που δεν θα  προλάβουν να τον βοηθήσουν τώρα, που αγκομαχάει για να πάρει τις νίκες και τους βαθμούς που θα τον κρατήσουν στην πρώτη θέση σε αυτή την κούρσα του πρωταθλητισμού. Ένας ΠΑΟΚ που θα απαιτούσε από τον εαυτό του να κρατηθεί στην πρώτη θέση, θα είχε ήδη ολοκληρώσει τις χειμερινές μεταγραφές του και θα είχε δώσει εδώ και δέκα μέρες τους νέους ποδοσφαιριστές στον προπονητή και τους συνεργάτες του. Αυτός ο ΠΑΟΚ όμως φαίνεται ότι αποφάσισε να συνεχίσει να παίζει με τη φωτιά.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: