Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

«Αφιλόξενη» για Μπάρτσελόνα!!

Κακή παράδοση έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, καθώς έχει τέσσερα ματς χωρίς νίκη (τρεις ήττες και μία ισοπαλία) στο «Ανοέτα» για το πρωτάθλημα.

«Αφιλόξενη» για Μπάρτσελόνα
«Αφιλόξενη» είναι η έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ τα τελευταία χρόνια για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί θα αναμετρηθούν το βράδυ της Κυριακής (22:00) με τους Βάσκους, θέλοντας να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή, όμως το τελευταίο διάστημα δεν έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από το «Ανοέτα».

Συγκεκριμένα, οι «μπλαουγκράνα» μετρούν τρεις ήττες και μία ισοπαλία στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις τους για το ισπανικό πρωτάθλημα στο «Σαν Σεμπαστιάν» με τον απολογισμό να είναι μόλις ένας βαθμός από τους διαθέσιμους δώδεκα.

Η αρχή έγινε τον Απρίλιο του 2011, με τον Τιάγκο Αλκάνταρα να ανοίγει το σκορ για τη Μπάρτσα στο 29’, όμως η Σοσιεδάδ με τα γκολ των Ιφράν (71’) και Πριέτο (83’), κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να κάνει το τελικό 2-1.

Επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Ανοέτα» ήταν λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2011. Οι Καταλανοί είχαν καταφέρει να πάρουν από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ των Τσάβι (10’) και Φάμπρεγκας (11’), όμως οι Βάσκοι ισοφάρισαν στο τελικό 2-2 με τους Αγκιρέτσε (59’) και Γκριεζμάν (61’).

Το Σαν Σεμπαστιάν υποδέχθηκε τους «μπλαουγκράνα» ξανά τον Ιανουάριο του 2013, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά και να κάνουν το 2-0 με τα γρήγορα τέρματα των Μέσι (7’) και Πέδρο (25’). Οι γηπεδούχοι ωστόσο κατάφεραν και ανέτρεψαν και πάλι το ματς με δύο γκολ του Κάστρο (41’, 63’) και ένα του Αγκιρέτσε (90’+1), κάνοντας το 3-2.

Το πιο πρόσφατο παιχνίδι τους ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Σονγκ με αυτογκόλ είχε δώσει προβάδισμα στη Σοσιεδάδ στο 32’ με τον Μέσι να ισοφαρίζει τέσσερα λεπτά μετά. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι, πέτυχαν δύο γκολ με τους Γκριεζμάν (54’) και Θουρουτούθα (59’) ενώ είχαν και δοκάρι στο 81’ με τον Πριέτο.

Συνολικά η Μπαρτσελόνα έχει αντιμετωπίσει τη Σοσιεδάδ 67 φορές στο Σαν Σεμπαστιάν για το ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας 17 νίκες, 27 ήττες ενώ 23 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: