Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Μπορούν και οι δύο!!

Μπορούν και οι δύο!
Τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν οι Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών στα προολυμπιακά τουρνουά, έμαθαν οι διεθνείς, ύστερα από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Δύσκολα τα πράγματα για τους άνδρες, ενώ πιο εύκολη ήταν η κλήρωση για τις Παγκόσμιες πρωταθλήτριες, στην προσπάθεια τους να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η ομάδα των ανδρών έχει δύσκολη κλήρωση στον όμιλο. Η ομάδα του Άντριτς κληρώθηκε στον πρώτο (Α’) με τις: Μαυροβούνιο, Γερμανία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ και Ολλανδία, στο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στο Έντμοντον του Καναδά (1-8 Απριλίου).

Στον δεύτερο όμιλο (Β’) θα διασταυρωθούν ο Καναδάς, η Ισπανία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Τουρκία και η Βενεζουέλα. Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες του τουρνουά.

Η κλήρωση ήταν πιο εύκολη για τις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες, οι οποίες στην Τεργέστη (15-22 Απριλίου) κληρώθηκαν στο δεύτερο όμιλο (Β’), στον οποίο θα αντιμετωπίσουν τις Βραζιλία, Καναδά, Καζακστάν και Ολλανδία, ενώ στον πρώτο (Α’) όμιλο κληρώθηκαν οι Ιταλία, Ρωσία, Ουγγαρία και Ισπανία.

Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου έχουν ήδη πάρει για τους άνδρες η Βρετανία, η Ιταλία, η Κροατία και η Ουγγαρία από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης, η Σερβία από το World League και οι ΗΠΑ, Αυστραλία και Καζακστάν από τα ηπειρωτικά τους πρωταθλήματα.

Στις γυναίκες τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν ήδη εξασφαλίσει, εκτός της οικοδέσποινας Βρετανίας, οι Κίνα, Αυστραλία και ΗΠΑ, από τα ηπειρωτικά τους πρωταθλήματα.

Στην κλήρωση το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με την ιδιότητα του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της FINA και του υπεύθυνου συνδέσμου με την αρμόδια τεχνική επιτροπή υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Διαθεσόπουλος: «Για την κρίσιμη νίκη, κόντρα στον δύσκολο αντίπαλο»

«Σημασία έχει (σε άνδρες και γυναίκες) να κερδίσουμε τις ομάδες που πρέπει, για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν παίζει μεγάλο ρόλο το γκρουπ στο οποίο κληρωθήκαμε. Διότι αν είναι εύκολο το γκρουπ, θα είναι δύσκολος ο χιαστί αγώνας για να μπούμε στην τετράδα και να πάρουμε την πρόκριση (σ.σ. παίζει ο πρώτος του Α’ με τον τέταρτο του Β’ και αντίστροφα και ο δεύτερος του Α’ με τον τρίτο του Β’ και αντίστροφα).

Κι αν είναι δύσκολος ο όμιλος τότε θα είναι εύκολος ο χιαστί. Πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, την κρίσιμη νίκη απέναντι σε δύσκολο αντίπαλο είτε στον όμιλο, είτε στα γκρουπ για να εξασφαλιστεί η πρόκριση. Κάτι που είναι εφικτό και για τις δύο ομάδες μας
».

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: