Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Και τώρα κούπα...!!

Και τώρα κούπα...
Ήταν ευκαιρία για ξέσπασμα και ανύψωση ηθικού εν όψει του τελικού του Λιγκ Καπ! Η Λίβερπουλ με τρία γκολ από δικούς της και τρία από... αντιπάλους, επικράτησε της Μπράιτον με σκορ 6-1 στο «Άνφιλντ», προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού και απέκτησε ηρεμία και αυτοπεποίθηση!

Το προβάδισμα με το οποίο πήγε η Λίβερπουλ στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα της αναμέτρησης ήταν ό,τι πιο δίκαιο μπορούσε να παρουσιάσει το πρώτο μέρος της «μάχης» με τη Μπράιτον. Με τους Τζέραρντ, Σουάρες και Κάρολ στο αρχικό σχήμα, οι «κόκκινοι» έψαξαν εξ αρχής το γκολ με το οποίο θα απομακρυνόταν κάθε κίνδυνος άγχους και ρίσκου και τα κατάφεραν. Ο Μάρτιν Σκρτελ στο 5ο μόλις λεπτό από εκτέλεση κόρνερ του Τζέραρντ άνοιξε το σκορ, αλλά αυτό δεν βοήθησε τους παίκτες του Κένι Νταλγκλίς να αποκτήσουν άνεση.

Αυτό, γιατί στο 17’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Λούα Λούα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πέπε Ρέινα για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να «ακυρώσει» το γκολ της Λίβερπουλ! Το γεγονός πως τα δύο τέρματα επιτεύχθηκαν στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα βοήθησε τους «κόκκινους» να παραμείνουν ψύχραιμοι και να επιτεθούν με ορθόδοξο τρόπο! Ακόμη κι έτσι όμως, το γκολ με το οποίο οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα ήρθε από… πόδια αντιπάλου! Έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Μπράιτον, ο Γκλεν Τζόνσον έκανε την κεφαλιά και στην προσπάθεια των «γλάρων» να απομακρύνουν τη μπάλα πάνω στη γραμμή, ο Μπρίντκατ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1!

Η υπεροχή της Λίβερπουλ μετουσιώθηκε σε γκολ πιο εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο. Το σύνολο του «King Kenny» όσο ζορίστηκε στο πρώτο μέρος, άλλο τόσο εύκολα έφτασε στο τελικό 6-1 στην επανάληψη. Αρχικά, ο Άντι Κάρολ με πανέμορφο αριστερό σουτ στην κίνηση έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ και είκοσι λεπτά πριν το φινάλε, ξανά ο Μπριντκατ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του από δύσκολο σουτ του Τζέραρντ, το οποίο προσπάθησε να απομακρύνει…

Παρά το ευρύ σκορ, η Λίβερπουλ δεν σταμάτησε να κυνηγάει το γκολ ώστε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Και πάλι όμως, κανείς από τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ δεν θα χριζόταν σκόρερ. Το ρόλο αυτό ανέλαβε ο Ντανκ που στο 74’ ολομόναχος μέσα στην περιοχή και στην προσπάθειά του να κοντρολάρει τη μπάλα και να την απομακρύνει, έχασε το δεύτερο κοντρόλ και δεν πρόλαβε να διώξει, βλέποντας απογοητευμένος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Το θέμα πλέον ήταν να βρει το δρόμο για τα δίχτυα και ο Λουίς Σουάρες! Η απώλεια του πέναλτι που κέρδισαν οι «κόκκινοι» δεν τον πτόησε και πέτυχε το στόχο του στο 85’ από κεφαλιά – ασίστ του Κάρολ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Χοσέ Ενρίκε, Κάραγκερ, Σκρτελ, Τζέραρντ, Χέντερσον, Νταόυνινγκ, Άνταμ, Σουάρες, Κάρολ

Μπράιτον: Μπρέζοβαν, Γκριρ, Ντανκ, Ελ – Αμπντ (69’ Βιθέντε), Καλντερόν, Ναβάρο, Λούα Λούα, Μπρίντκατ, Μπάκλεϊ (46’ Νουν), Μπέιρνς, Βόουκς (69’ Μακάιλ Σμιθ)

Αναλυτικά τα παιχνίδια της φάσης των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας:

Σάββατο 18/2

Τσέλσι – Μπέρμιγχαμ 1-1
(62’ Στάριτζ – 20’ Μέρφι)

Έβερτον – Μπλάκπουλ 2-0
(1’ Ντρέντε, 6’ Στρακουαλούρσι)

Νόριτς – Λέστερ 1-2
(23’ Χούλαχαν – 5’ Λέτζερ, 71’ Νιούτζεντ)

Μίλγουολ – Μπόλτον 0-2
(4’ Μιγιάκι, 59’ Ενγκόγκ)

Σάντερλαντ – Άρσεναλ 2-0
(40’ Ρίτσαρντσον, 78’ αυτ. Τσάμπερλεϊν)

Κυριακή 19/2

Κρόουλι – Στόουκ 0-2
Στίβενεϊτζ – Τότεναμ 0-0
Λίβερπουλ – Μπράιτον 6-1

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: