Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Το Κύπελλο της… πάει!!

Το Κύπελλο της… πάει!
Τελικά είναι ο θεσμός της… Η Στόουκ, παρά την κούραση από τη μεσοβδόμαδη «μάχη» με τη Βαλένθια και το γεγονός πως από το 18ο λεπτό αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα, κατάφερε να πάρει τη νίκη (2-0) στην έδρα της Κρόουλι και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους «οιωνούς» για τους περσινούς φιναλίστ του θεσμού. Οι «Potters» μόλις στο 18ο λεπτό έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής, με απευθείας κόκκινη κάρτα, του Ντέλαπ.

Η ομάδα του Τόνι Πιούλις ωστόσο δεν έδειξε να επηρεάζεται από το αριθμητικό μειονέκτημα και μάλιστα δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους πήρε «κεφάλι» στο σκορ, με τον Γουόλτερς να νικά από το σημείο του πέναλτι τον Γκιλμάρτιν.

Η διαφορά ποιότητας (και τριών κατηγοριών)των δύο ομάδων ήταν εμφανής, με τους φιλοξενούμενους να «καθαρίζουν» νωρίς στο δεύτερο μέρος την υπόθεση-πρόκριση. Ο Πίτερ Κράουτς με κεφαλιά στο 53’ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-0, στέλνοντας την ομάδα του στη φάση των «8» του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.
πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: