Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Κούπερ: «Δημιουργούμε ομάδα από μέταλλο»

Κούπερ: «Δημιουργούμε ομάδα από μέταλλο»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο προπονητής του Άρη τόνισε: «Η αρχική ιδέα είναι να συνεχίσουμε την πορεία μας μετά τη νίκη στη Λιβαδειά. Θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να βρεθούμε και πάλι στις πρώτες θέσεις. Θα συνεχίσουμε την δουλειά για να διορθώσουμε κάποια πράγματα που πρέπει. Έχω την αίσθηση ότι έφυγε η νευρικότητα πλέον από την ομάδα, μετά την επιστροφή στις νίκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει η νοοτροπία της δημιουργίας μίας ομάδας από μέταλλο και νοοτροπία νικητή για να βγαίνει και να κερδίζει στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα αυτό που θέλουμε να διατηρήσουμε είναι την ηρεμία στην ομάδα. Θα προσπαθούμε κάθε φορά να προσθέτουμε πράγματα που θα γίνει πιο θετική η ομάδα. Για παράδειγμα πρέπει να διορθώσουμε τον τομέα με τις κίτρινες κάρτες. Ευτυχώς αυτές δεν έρχονται πλέον από διαμαρτυρίες όμως όπως και να ΄χει πρέπει να προσέξουμε. Υπάρχει μεγάλη διάθεση από τους ποδοσφαιριστές. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι υψηλές οπότε με την διάθεση των παικτών πιστεύουμε ότι θα βελτιωνόμαστε. Η νοοτροπία μας είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και με αυτή τη νοοτροπία θα πορευτούμε. Το Σάββατο έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία επικίνδυνη ομάδα από τη μέση και μπροστά με βάση τα στοίχεία που έχω διαπιστώσει μέχρι σήμερα από τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό που θα κοιτάξουμε εμείς είναι τη δική μας την ομάδα. Ειδικά από την στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας. Πρέπει όμως να προσέξουμε την ατομική οργάνωση μας αφού ένα λάθος μπορεί να το πληρώσουμε ακριβά».

Γι΄ αυτό που είχε ο Άρης στη Λιβαδειά και έλειπε από προηγούμενα παιχνίδια, ο κ. Κούπερ απάντησε: «Καταρχήν είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Οι φάσεις που δημιούργησε η αντίπαλη ομάδα ήταν κυρίως σουτ από μακρινή απόσταση. Υπήρχε μεγαλύτερη οργάνωση και τάξη σε ότι αφορά την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Η ομάδα αμύνεται με όλους τους παίκτες και όχι μόνο από την αμυντική της γραμμή. Βελτιώσαμε πολύ και την κυκλοφορία μας αφού παίξαμε καλά και από τις γραμμές. Θεωρώ ότι εκεί που υστέρησε η ομάδα και πρέπει να βελτιωθούμε έχει να κάνει με την τελικη προσπάθεια. Είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ όμως δυστυχώς δεν σημειώσαμε άλλα τέρματα. Δεν είχαμε την βελτίωση που εγώ επιδιώκω από την ομάδα. Όμως δείχνει μία απίστευτη ψυχή στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πάντοτε έτοιμη για μία μάχη και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ. Σε ένα παιχνίδι εκτός έδρας η ψυχολογία είναι πολύ διαφορετική όμως θεωρώ ότι η ομάδα μου ανταποκρίθηκε πολύ καλά σε αυτό τον τομέα. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι ανταποκριθήκαμε πολύ καλά σε ένα γήπεδο που μπορεί να μας επηρεάσει ο αγωνιστικός χώρος, που μπορεί να μην είχε πολύ κόσμο κ.τ.λ. Επίσης ανταποκριθήκαμε πολύ καλά στα στημένα παρότι η δική μου ομάδα δεν έχει πολύ ψηλούς ποδοσφαιριστές. Οπότε υπάρχει μία ιδιαίτερη δυσκολία στις αμυτικές υποχρεώσεις με ομάδες που είναι πιο «ψηλές» από την δική μας. Υπάρχουν βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς. Είναι δύσκολο να φθάσεις στο τέλειο, όμως δουλειά μας είναι να προσπαθήσουμε να τελειοποιήσουμε τις καταστάσεις».

Για τις περιορισμένες διαμαρτυρίες που υπήρξαν αυτή τη φορά από τους ποδοσφαιριστές του στο διαιτητή, ο κ. Κούπερ τόνισε: «Έχω ξαναπεί ότι οι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να χάνουν ενέργεια σε αυτό. Υπήρξε μία φάση όπου κάναμε ευκαιρία την ώρα που ο αντίπαλος διαμαρτυρόταν. Παραλίγο να τους πιάσουμε στον ύπνο. Οι διαιτητές είναι για να διευθύνουν και οι παίκτες για να παίζουν. Σε περίπτωση που αρχίσουν οι διαμαρτυρίες και οι αντιπαλότητες με τον διαιτητή, θα υπάρχει ένα άνασχο σύστημα και θα χαθεί η αυτοσυγκέντρωση των ποδοσφαιριστών. Καταλαβαίνετε ότι η δική μας δουλειά συνεχίζει να είναι σκληρή. Βήμα βήμα βελτιώνονται πράγματα που πρέπει να διατηρούνται και να γίνονται καλύτερα. Γι΄ αυτό λέμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο γιατί βελτιωθήκαμε σε κάποιους τομείς και πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι».

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφαση του να έρθει στον Άρη, ο Αργεντίνος τεχνικός απάντησε: «Αναμφίβολα νιώθω πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος. Μου είπαν και το νιώθω ότι υπάρχει μία καλή ομάδα συνεργασίας. Εννοώ όλους όσους εργάζονται για τον Άρη. Δεν είναι εύκολο να το βρεις σε πολλούς συλλόγους. Υπάρχει πολύ θετική διάθεση. Όλος ο κόσμος δουλεύει ενωμένος για μία κοινή πορεία. Βλέπω και στους ποδοσφαιριστές να υπάρχει όρεξη για δουλειά. Δεν είμαι πλέον μία εβδομάδα εδώ αλλά ένα μήνα. Στην αρχή, όταν έρχεται ένας προπονητής είναι λογικό να υπάρχει διάθεση. Το καλό είναι ότι υπάρχει διάθεση και μετά από ένα μήνα. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν υποσχόμαστε ότι θα κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια όμως στόχος μας είναι πάντα η νίκη».

Για τα μεταγραφικά πλάνα, ο κ. Κούπερ είπε: «καταρχήν αυτή την περίοδο είναι δύσκολες οι μεταγραφές γιατί και περιορισμένος
είναι ο χρόνος και η αγορά είναι μικρότερη. Υπάρχουν κάποιες πρώτες συζητήσεις και αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε όμως δεν θα πούμε ούτε ονόματα, ούτε θέσεις. Προς το παρών δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο». Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: