Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Πηλαδάκης: "Του χρόνου θα είμαστε μέσα"

http://www.sport24.gr/ast/cov/60/605966_b.jpgΣυνέντευξη στην οποία εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανέγερση του νέου γηπέδου και ότι η ΑΕΛ θα αγωνίζεται εκεί από την επόμενη σεζόν παραχώρησε ο Κώστας Πηλαδάκης.Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ σε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM" αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα μεταγραφικά αλλά στις πρόσφατες εκλογές της Super League.

Αναλυτικά:

"Καλώς εχόντων των πραγμάτων, του χρόνου θα είμαστε μέσα. Το εγχείρημα αυτό το κυνηγάμε πέντε χρόνια. Θα έπρεπε να υπάρχει μία διαδικασία από το κράτος που να επιταχύνει την προσπάθεια που κάνουν και άλλοι συνάδελφοι της περιφέρειας. Δεν γίνεται να δίνονται άδειες και διευκολύνσεις για ξενοδοχεία κι όχι για να χτιστούν 10-20 γήπεδα στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να υπάρχει μία μορφή χρηματοδότησης. Παίζει σημαντικό ρόλο. Όλα είναι τηρουμένων των αναλογιών.

Το γήπεδο είναι όνειρο ζωής. Επανειλημμένως προσπάθησα να βρω κι άλλους επενδυτές αλλά δεν μπόρεσα να βρω άλλους να δεσμεύσουν μέρος της περιουσίας τους για 17-18 χρόνια" είπε ο Πηλαδάκης, που για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του υποστήριξε: "Φέτος είναι ο πιο υψηλός προϋπολογισμός τα έξι χρόνια που είμαι στην ΑΕΛ. Δυστυχώς κάποιοι παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν και άλλοι δυο μας "πούλησαν". Η ομάδα ξεκουράστηκε μόλις 21 ημέρες και σε πολλά παιχνίδια παίζει μόλις ένας παίκτης από πέρσι. Η ομάδα έχει πολλούς νέους παίκτες, θεωρώ ότι θα δέσει και στον β' γύρο αισιοδοξώ ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Φέτος είχαμε πολλές δυσκολίες με αποκορύφωμα τον χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Ήταν μία δυστυχής χρονιά για τη Λάρισα".

Για τη μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΛ δήλωσε: "Σε συνεργασία με τον προπονητή, έχουμε κάνει τις σκέψεις μας, γνωρίζουμε ποιοι πρέπει να φύγουν αλλά και τι μεταγραφές χρειάζονται. Είναι η πρώτη χρονιά που ξεκινήσαμε τόσο νωρίς τον μεταγραφικό σχεδιασμό, εξαιτίας κυρίως κάποιων τραυματισμών. Είδη πήραμε έναν τερματοφύλακα από την εθνική Ουρουγουάης και είμαστε σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον Φλάβιο Πίντο. Από χθες δοκιμάζεται ο Πούρι για τον οποίο έχουμε ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά θα αποφασίσει ο προπονητής. Παρακολουθούμε αρκετούς παίκτες για τρεις θέσεις".

Αναφορικά με την Super League και τις πρόσφατες εκλογές, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΛ είπε: "Είμαι απογοητευμένος από την στάση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην εκλογή προέδρου. Αν κάποιος πιστεύει ότι για τα κακά του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν ευθύνη η ΑΕΛ, ο Λεβαδειακός κτλ, είναι για γέλια. Πρέπει οι δυο λαοφιλέστεροι σύλλογοι να δώσουν το παράδειγμα. Παρότι έχουν γίνει βήματα προς το καλύτερο χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια», ενώ για το θέμα της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης τόνισε: «Ο,τιδήποτε δεν αφορά ομόφωνες αποφάσεις, από την εκλογή προέδρου, μέχρι τα τηλεοπτικά κατ' εμέ αποτελεί πλήγμα. Θεωρώ ότι και ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη θα υπαχθούν στην κεντρική διαχείριση, καθώς είναι δεσμευμένοι με συμβόλαιο και τα συμβόλαια λήγουν.

Πιστεύω ότι χρειάζεται ο συνδυασμός ανοιχτού καναλιού και συνδρομητικού. Αν ήταν στο χέρι μου, θα έκανα πάντα μια προσπάθεια για να ξανακάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα φέτος, που το 100% των ομάδων, χάνουν χρήματα. Υπάρχει μια ώρα μηδέν που μπουχτίζεις γιατί ματώνεις οικονομικά, γιατί δεν έχεις διακρίσεις και θες να φύγεις. Βάζουμε το οπαδιλίκι πάνω από τα οικονομικά για να μένουμε στο ποδόσφαιρο. Αν η ομάδα μας καταφέρει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη από το νέο γήπεδο, θα αποδείξει ότι μπορεί να έχει κέρδος, μια ανοδική πορεία και να έχει απόθεμα σε περίπτωση που έρθει μια κακή χρονιά".

Επίσης, δεν έκρυψε για ακόμα μία φορά την αντίθεσή του στο θεσμό των "τηλεκριτικών" και στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι αμφισβητούμενες φάσεις: "Υπάρχουν πολλά λάθη από τους διαιτητές και την ώρα του εκνευρισμού μας τα βλέπουμε κατευθυνόμενα. Καλώς ή κακώς ορισμένα λάθη προέρχονται από τον επηρεασμό της έδρας. Υπάρχουν και διαιτητές που δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα και πριν πάνε στο γήπεδο έχουν αποφασίσει πως θα "σφυρίξουν". Οσον αφορά τους τηλεκριτικούς, κάνουν κακό τη χρονική στιγμή που βγαίνουν να σχολιάσουν τις φάσεις. Είχαμε μία τεράστια διαφωνία με τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ, τον κ. Παναγόπουλο. Πιστεύω ότι δεν προσφέρει τίποτα εκείνο το βράδυ που είναι τεντωμένα τα νεύρα να βγαίνουν οι τηλεκριτικοί.

Εγώ είχα προτείνει να υπάρχει μία εκπομπή τη Δευτέρα στην οποία θα συμμετείχαν ένας άνθρωπος της ΚΕΔ και ένας της Σούπερ Λιγκ και ο σχολιασμός των φάσεων θα είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Με ενοχλεί ιδιαίτερα που το κανάλι που όλοι ευχόμαστε να είναι πιο αντικειμενικό απ' όλα, να έχει εκπροσώπους τριών ομάδων. Εμείς οι υπόλοιποι τι είμαστε; Γιατί δεν έχει και από ομάδες της Θεσσαλονίκης. Το κανάλι που πληρώνουμε και περιμένουμε να είναι αξιόπιστο, δυστυχώς δεν είναι".

Καταλήγοντας ο Πηλαδάκης είπε: "Δυστυχώς μου έχει προσφέρει λίγες κι έντονες χαρές, πολλές λύπες και στεναχώριες. Το τελευταίο διάστημα ακούσαμε πολλούς που ήρθαν να βοηθήσουν αλλά φεύγουν από το ποδόσφαιρο. Εύχομαι να μην είμαι κι εγώ ένας απ' αυτούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: