Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ο καιρός-Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω κακοκαιρίας

http://www.news247.gr/data/content/11/cnt112667/140059_b.jpg

Την αναστολή των προγραμματισμένων δρομολογίων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων αποφάσισε το Κεντρικό Λιμεναρχείο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Οι ταξιδιώτες καλό είναι να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές και τα ναυτικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για ακυρώσεις ή όχι των δρομολογίων τους.

Προβλήματα έχουν προκαλέσει οι άνεμοι εντάσεως 8 έως και 9 μποφόρ στον Θερμαϊκό Κόλπο και το βόρειο Αιγαίο. Το Λιμεναρχείο καλεί τους κυβερνήτες μικρών σκαφών να κατευθυνθούν σε ασφαλές αγκυροβόλιο.

Κλειστά παραμένουν τα λιμάνια στη Θάσο, το Βόλο και την Καβάλα.

Στην Αττική, η ξαφνική νεροποντή έπληξε την περιοχή των Θρακομακεδόνων και του Μενιδίου, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια. Η κεντρική λεωφόρος της περιοχής, η Λ. Καραμανλή παραμένει απροσπέλαστη για οχήματα.

Κλειστή παραμένει η παραλίμνια επαρχιακή οδός Ρεντίνα - Βόλβη στη Θεσσαλονίκη από νερά και μπάζα που μετέφερε η δυνατή βροχή. Η κίνηση διεξάγεται μέσω της Εγνατίας Οδού. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις της τροχαίας, προς αποκατάσταση των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι σφοδρές καταιγίδες βύθισαν στο σκοτάδι το βράδυ της Τετάρτης πολλές περιοχές στα ανατολικά της πόλης, όπως το Πλαγιάρι. Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για να λύσουν το πρόβλημα.

Με αντιολισθητικές εξυπηρετούνται όσοι οδηγοί διέρχονται τα οδικά δίκτυα σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου, στη Νάουσα, στα ορεινά της Καρδίτσας, στην Κοζάνη και την Φλώρινα εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης. Στην αντίθετη περίπτωση, τα οχήματα ακινητοποιούνται.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, καθώς σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ., ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση στη Μακεδονία και πρόσκαιρα στην Ήπειρο, με χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τα χιονιά σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: