Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Rock και Goal

Κάποιοι λένε ότι η μουσική είναι μαθηματικά. Και τα goal τα μετράμε με μαθηματικά. Άρα μπορούμε να οδηγηθούμε επαγωγικά στο συμπέρασμα ότι rock και goal είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους!
Από την άλλη μεριά τόσο ο όρος rock πρωτοεμφανίστηκε στη δεκαετία του 60 (1960), όσο και το ποδόσφαιρο πήρε τη σημερινή του μορφή στη δεκαετία του 60 (1860!).
Κάτι μου λέει ότι όπως νιώθει ο κιθαρίστας ενός rock group όταν σολάρει, έτσι θα νιώθει και ο ποδοσφαιριστής μιας ομάδας όταν σκοράρει!
Τελικά είναι άραγε τυχαίο που για να πούμε ότι κάποιος τα καταφέρνει καλά (κοινώς τα σπάει) χρησιμοποιούμε τον όρο you rock ή σκόραρες;
Άλλωστε υπάρχουν και παραδείγματα που δηλώνουν την καλή σχέση μεταξύ rock και goal όπως ο Rod Stewart που έπαιζε για το Brentford Football Club.
To rock είναι κάτι πολύ ανώτερο από μια ψυχαγωγική μουσική. Είναι μια επανάσταση που ενώνει πεποιθήσεις, όνειρα και πασχίζει για έναν καλύτερο κόσμο. Αν το καλοσκεφτούμε, το ποδόσφαιρο αποτελεί το πιο προσφιλές άθλημα παγκοσμίως, ενώνει τον κόσμο και το θέαμα που προσφέρει τον κάνει να ξεχνά την καθημερινότητα και να ψυχαγωγείται. Φυσικά όλα αυτά ίσως ακούγονται ουτοπικά από τη στιγμή που εισχωρεί η εμπορευματοποίηση αλλά είναι κρίμα να χαλάσω... μελάνι (!) για να σας προσγειώσω στη σκληρή πραγματικότητα.
Προσωπικά μου αρέσει να βλέπω μια συλλογή από εντυπωσιακά goal ντυμένα με rock μελωδίες και σκέφτηκα ότι τελικά μάλλον έχουν περισσότερα κοινά από ο,τι φανταζόμασταν.
Οπότε guys keep on rocking and keep on scoring...

Άννα Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: