Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η ΑΕΚ 3-0 τον Ατρόμητο στον τελικό της τρομάρας!

Πρώτο τίτλο μετά από 9 χρόνια και 14ο Κύπελλο η ΑΕΚ! Ντου από οπαδούς της, που έληξαν τον τελικό νωρίτερα και επιτέθηκαν σε παίκτες του Ατρόμητου. Λύμπε (οφσάιντ), Μπάχα, Καφές το 3-0.
Η ΑΕΚ 3-0 τον Ατρόμητο στον τελικό της τρομάρας! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η ΑΕΚ είναι η Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2011, καθώς στον τελικό του ΟΑΚΑ νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 28’ από τον Λυμπερόπουλο και ήταν οφσάιντ, το 2-0 έγινε από τον Μπάχα στο 78’, ενώ ο Καφές στο 83’ έγραψε το τελικό 3-0. Το τέλος του αγώνα πάντως ήταν… υποχρεωτικό, καθώς ο Τάσος Κάκος μπορεί αρχικά να έδειξε εννέα λεπτά καθυστερήσεις λόγω των συνεχόμενων εισβολών των φιλάθλων της Ένωσης, ωστόσο κράτησε μόλις 3. Χιλιάδες «κιτρινόμαυροι» ήταν γύρω από τις διαφημιστικές πινακίδες και περίμεναν το τελικό σφύριγμα, το οποίο τελικά ήρθε πρόωρα.

Στην συνέχεια πάντως ακολούθησαν και σκηνες ροκ, καθώς οπαδοί της Ένωσης επιτέθηκαν στους παίκτες του Ατρόμητου.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι, ωστόσο μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ όχι μόνο ισορρόπησε το ματς, αλλά κατάφερε να κλείσει τους Περιστεριώτες στα καρέ τους. Η Ένωση πίεζε, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία, ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Ατρόμητος ήταν πάντα απειλητικός στις αντεπιθέσεις. Τελικά, στο 28’ ήρθε και το γκολ για την Ένωση.

Ο Σκόκο έκανε ωραία τη σέντρα και ο Λυμπερόπουλος με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ πάντως δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Μεσσήνιος άσος ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο επόπτης όμως δεν είδε καλά την φάση και το τέρμα μέτρησε κανονικά. Στο 33’ πάντως υπήρξε και ένα… άσχημο για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος είδε τον Νάτσο Σκόκο να αποχωρεί πρόωρα από τον αγωνιστικό χώρο λόγο τραυματισμού. Στην θέση του πέρασε ο Μπάχα, ο οποίος στο 37’ έχασε και μία σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Ιτάνζ έδιωξε με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή. Το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στην… ομίχλη, καθώς οι οπαδοί της Ένωσης άναψαν δεκάδες πορτοκαλί καπνογόνα, αλλά και δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Ατρόμητο. Στο 47’ ο Αναστασάκος αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ήταν ο σειρά του Νεμπεγλέρα να… αγγίξει την ισοφάριση, όταν η καρφωτή κεφαλιά που επιχείρησε από την μικρή περιοχή, έφυγε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο. Ωστόσο, η «απάντηση» της ΑΕΚ δεν άργησε να έρθει και μάλιστα ήταν… διπλή. Στο 57’ από εκτέλεση φάουλ του Λαγού ο Δέλλας πήρε την κεφαλιά από κοντά, όμως ο Ιτάνζ πετάχτηκε και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην συνέχεια της φάσης και πάλι ο Δέλλας από πλάγια θέση, σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στην συνέχεια οι Περιστεριώτες για περίπου ένα δεκάλεπτο είχαν περιορίσει την Ένωση στο μισό γήπεδο, ενώ στο 59’ το σουτ του Τάτου από το μισό μέτρο, έδιωξε σε κόρνερ με προβολή ο Μανωλάς. Από το 75’ και μετά όμως και κυρίως μετά την είσοδο του Παντελή Καφέ ισορρόπησε το ματς και τελικά στο 78’… καθάρισε το τρόπαιο. Ο Λαγός έβγαλε τη σέντρα, ο Καφές κατά λάθος έστρωσε την μπάλα στον Μπάχα και αυτός σε κενή εστία σημάδεψε σωστά και έκανε το 2-0. Αυτό όμως δεν ήταν το τελικό σκορ, καθώς ο Καφές είχε ακόμα μία… έκπληξη. Στο 86’ από νέα ωραία κάθετη του Λαγού έβγαλε τετ α τετ τον αρχηγό της Ένωσης, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος, Καμαρά (89' Σαμπού), Σαγκανόφσκι (66' Μπρίτο), Αναστασάκος

Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Σαμπού, Σαρμιέντο, Καραγκούνης, Δάρλας, Καραλής

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Ντιόπ, Μάκος, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (33' Μπαχά), Μπλάνκο (70' Καφές)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Ματέος, Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Μίτσελ

Δεν υπάρχουν σχόλια: