Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Νίκες παραμονής για Μπλάκμπερν, Γουέστ Μπρομ!!

Σπουδαίες νίκες αναφορικά με την υπόθεση της παραμονής τους στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας, σημείωσαν η Μπλάκμπερν και η Γουέστ Μπρόμγουιτς. Στο «Ewood Park » η πρώτη, κέρδισε με 1-0 την Μπόλτον, ενώ την ίδια ώρα η ομάδα του Χόντγκσον επικράτησε 2-1 της Σάντερλαντ, στα σημαντικότερα παιχνίδια της 35ης αγωνιστικής.

Βαθιά ανάσα πήρε η Μπλάκμπερν με τη νίκη της επί της Μπόλτον με 1-0. Οι γηπεδούχοι, πήραν το ματς, χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε ο Μάρτιν Όλσον στο 20΄. Το 1-0 διατηρήθηκε και η Μπλάκμπερν απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, φτάνοντας τους 38 βαθμούς.  

Παλικαρίσια νίκη και ανατροπή πέτυχε η Γουέστ Μπρόμγουιτς, επί της Άστον Βίλα με 2-1. Οι γηπεδούχοι, παρότι αγωνίζονταν με δέκα ποδοσφαιριστές από το 63΄πήραν το πολυπόθητο τρίποντο ανατρέποντας το εις βάρος τους σκορ. Μόλις στο 4΄οι «χωριάτες» πήραν κεφάλι στο σκορ, χάρη σε αυτογκόλ που πέτυχε ο Μεϊτέ. Στο 60΄όμως, ο μόνιμος σκόρερ των γηπεδούχων Πίτερ Οντεμβίνγκι, ισοφάρισε σε 1-1. Το γκολ της νίκης για την ομάδα του Ρόι Χόντγκσον, πέτυχε ο Γιουσούφ Μουλούμπου στο 84΄.
 
Ισόπαλες 1-1 έμειναν Γουίγκαν και Έβερτον στο «DW Stadium». Το σκορ για την ομάδα του Κάρλο Μαρτίνεθ  «άνοιξε» ο Εν Ζόγκμπια στο 20΄, ενώ για τα «ζαχαρωτά» το βαθμό της ισοπαλίας έδωσε ο Λέιτον Μπέινς με πέναλτι στο 78΄. Στον πάγκο έμεινε ο Απόστολος Βέλιος.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, η Φούλαμ επικράτησε εύκολα με 3-0 εκτός έδρας της απογοητευτικής στον δεύτερο γύρο, Σάντερλαντ. Οι φιλοξενούμενοι, είχαν σε μεγάλη μέρα τον Σίμον Ντέιβις, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα στο 61΄και στο 73΄και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του. Το σκορ είχε «ανοίξει» στο 33΄ο Κακουτά.



«Λευκή» ισοπαλία ήταν το αποτέλεσμα στο ματς της Μπλάκπουλ με την Στόουκ Σίτι. Οι γηπεδούχοι είναι ουσιαστικά δυσαρεστημένη από το τελικό σκορ, καθώς παρέμειναν στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι, είναι αδιάφοροι βαθμολογικά και κοιτάζουν τον μεγάλο τελικό του FA Cup, κόντρα στην Σίτι.

Αναλυτικά όλα τα ματς της 35ης αγωνιστικής:
   
Σάββατο 30/4

Μπλάκμπερν-Μπόλτον  1-0(20΄Όλσον)

Μπλάκπουλ-Στόουκ Σίτι  0-0

Σάντερλαντ-Φούλαμ  0-3
(33΄Κακουτά, 61΄, 73΄Ντέιβις)

Γουέστ Μπρόμγουιτς-Άστον Βίλα  2-1
(60΄Οντεμβίνγκι, 84΄Μουλούμπου / 4΄Μεϊτέ)

Γουίγκαν-Έβερτον  1-1
(20΄Ν΄Ζόγμπια / 78΄Μπέινς πεν.)

Τσέλσι-Τότεναμ  (19.30)

Κυριακή 1/5

Μπέρμιγχαμ-Γουλβς  (14.00)
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ  (14.00)
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  (16.05)
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ  (18.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: