Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Τον έχουν "τελειωμένο" τον Σισέ!

Σήμερα δημοσιεύτηκαν τα δύο πλάνα του Γόντικα για τη σωτηρία του ΠΑΟ. Είτε 15 εκ. είτε 10 εκ. να είναι η ΑΜΚ προβλέπεται πώληση Σισέ! Πόσο μάλλον τώρα που θα είναι πολύ μικρότερη…
Τον έχουν "τελειωμένο" τον Σισέ!
Η εφημερίδα "Εξέδρα", δημοσιεύει σήμερα τα δύο πλάνα σωτηρίας του Παναθηναϊκού που πρότεινε ο Δημήτρης Γόντικας στο τελευταίο Δ.Σ. της "πράσινης" ΠΑΕ.

Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι και στις δύο λύσεις του προεδρεύοντα αντιπροέδρου του "τριφυλλιού" προβλέπεται πώληση πρωτοκλασάτων παικτών μέσα στους οποίους βρίσκεται και ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Το πρώτο πλάνο του Γόντικα που αφορά αύξηση 10 εκ. ευρώ προβλέπει την πώληση τριών πρωτοκλασάτων παικτών και την αποδέσμευση άλλων πέντε. Στην περίπτωση αυτή το έλλειμμα θα είναι γύρω στα 2,9 εκ. ευρώ.

Ονόματα για τους τρεις παίκτες που βρίσκονται υπό πώληση δεν ειπωθήκαν στο Δ.Σ., ωστόσο είναι προφανές ότι πρόκειται για τον Σισέ, τον Λέτο και τον Νίνη από την παραχώρηση των οποίων ο Παναθηναϊκός υπολογίζει να βγάλει 13-14 εκ. ευρώ.

Το δεύτερο πλάνο αφορά αύξηση 15 εκ. ευρώ, προβλέπει την πώληση δύο πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών και την …γλιτώνει ένας! Δεν ξεκαθαρίζεται αν αυτός είναι ο Σισέ, ωστόσο δεδομένου ότι ο Γάλλος είναι αυτός που μπορεί να φέρει το πολύ χρήμα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πώλησής του και σε αυτή την περίπτωση.

Το θέμα είναι όμως άλλο. Ότι δεν πρόκειται -με τις υπάρχουσες συνθήκες- να γίνει αύξηση στον Παναθηναϊκό ούτε 15 εκ. ευρώ, ούτε 10 εκ. ευρώ ούτε καν 5 εκ. ευρώ! Υπολογίζεται ότι με τις προθέσεις που έχουν φανερώσει έως τώρα οι μέτοχοι το ποσό της αύξησης θα είναι στα 3-4 εκ. ευρώ.
Οπότε σε αυτή την περίπτωση τι προβλέπουν τα πλάνα της πράσινης διοίκησης; Μήπως ξεπούλημα όλης της ομάδας; Μήπως, λοιπόν, αυτό εννοούσε όταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος όταν έλεγε τις προάλλες στους οπαδούς "ότι πιάσαμε πάτο και έχει και πιο κάτω!";

Από εκεί και πέρα, ενημερωτικά να αναφέρουμε ότι το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως πιο πιθανοί ποδοσφαιριστές για αποδέσμευση το καλοκαίρι -βάσει αποδοχών- είναι οι Σίντνεϊ Γκοβού (1.500.000), Νταμιέν Πλεσί (650.000), Γκάμπριελ (600.000), Χρήστος Μελίσσης (420.000) και Γιούρκας Σεϊταρίδης (220.000).
Επίσης τραγικό είναι ότι στα παραπάνω πλάνα υπολογίζονται και οι βέβαιες αποδεσμεύσεις πέντε παικτών με μεγάλα συμβόλαια. Αυτά είναι: Ζιλμπέρτο Σίλβα (2.500.000), Λουίς Γκαρσία (800.000), Ντάνιελ Φερνάντες (580.000), Μάριο Γκαλίνοβιτς (420.000) και Βαγγέλης Μάντζιος (420.000).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: