Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο Γιώργος Φωτάκης αναλύει τον τελικό

Τη σεζόν 2006-2007 η ΑΕΛ έκανε την έκπληξη και μετά από μία καταπληκτική χρονιά κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Δώνη να βρίσκεται στον πάγκο και τον Γιώργο Φωτάκη να αγωνίζεται σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον 29χρονο άσο του ΠΑΟΚ και ζήτησε την άποψη του για τον τελικό Κυπέλλου, όπως και για τον τρόπο που πιστεύει ότι θα κατεβάσει τον Ατρόμητο ο Γιώργος Δώνης.
Γιώργο τι παιχνίδι περιμένεις να δεις το Σάββατο από τις δυο ομάδες; Ήταν η πρώτη ερώτηση στον έμπειρο μέσο.

"Πρόκειται για δυο ομάδες που έχουν το ίδιο αγωνιστικό στυλ. Και η ΑΕΚ λόγω φανέλας και ιστορίας παίζει έχοντας πάντα το μυαλό στην επίθεση, αλλά και ο Ατρόμητος, επειδή έχει τον Γιώργο Δώνη για προπονητή, πάντα προσπαθεί να δημιουργεί παιχνίδι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε ένα παιχνίδι όπου θα μπουν πολλά γκολ και θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος", ήταν η αρχική τοποθέτηση του άσου του ΠΑΟΚ.

Αυτού του είδους τα παιχνίδια όμως κρύβουν και σκοπιμότητα, αφού κρίνεται ένας τίτλος έτσι δεν είναι;

"Και οι δυο ομάδες θέλουν το τρόπαιο η κάθε μία για το δικό της λόγο. Η ΑΕΚ έχει πολλά χρόνια να γευτεί έναν τίτλο, ενώ ο Ατρόμητος και οι παίκτες του θέλουν να γράψουν με χρυσά γράμματα το όνομα τους στην ιστορία της ομάδας.

Θέλω να πιστεύω πως δεν θα δούμε κάτι διαφορετικό, όμως αν όσο προχωράει ο χρόνος και μία ομάδα έχει πετύχει ένα γκολ νωρίτερα, τότε ίσως προσπαθήσει να το υπερασπιστεί και να εξασφαλίσει το αποτέλεσμα και το τρόπαιο φυσικά".

"Και οι δυο είναι δυνατοί στην επίθεση"

Συνήθως όταν δυο ομάδες έχουν αδύναμη άμυνα και καλή επίθεση, τα μεταξύ τους ματς είναι κλειστά. Ο Γιώργος Φωτάκης μας είπε για τα ατού Ατρόμητου και ΑΕΚ.

"Η ΑΕΚ πιστεύω πως είναι καλή από τη μέση και μπροστά, όμως στην άμυνα έχει προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για τον Ατρόμητο, όμως πίσω είναι πιο προσεκτικός. Η ΑΕΚ ωστόσο έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Τα μεγάλα ονόματα πρέπει να κάνουν τη διαφορά και είμαι σίγουρος πως θα ξεχωρίσουν στο συγκεκριμένο ματς, αφού ένας τίτλος πάντα σε συναρπάζει για να κάνεις το κάτι παραπάνω".



"Μυστικό; Ποιο μυστικό";

Ο Γιώργος Φωτάκης ήταν βασικός στον τελικό Κυπέλλου το 2007 εναντίον του Παναθηναϊκού και του ζητήσαμε να μας πει ποιο ήταν το μυστικό εκείνης της επιτυχίας. Η απάντηση του; Διαβάστε...

"Δεν μας είχε δώσει κάποια συγκεκριμένη οδηγία. Το μυστικό του είναι πως δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Όπως παίζαμε όλα τα άλλα παιχνίδια, έτσι προετοιμαστήκαμε και γι αυτό. Δεν του αρέσουν οι αλλαγές και θα προσπαθήσει να κάνει αυτό το επιθετικό παιχνίδι που του αρέσει.

Δεν αλλάζει τη φιλοσοφία του, έχει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και θέλει οι παίκτες του να το ακολουθούν κατά γράμμα".

Ποια ομάδα έχει το προβάδισμα; Ρωτήσαμε τον μεσοεπιθετικό του κλείνοντας τη συνέντευξη μας.

"Η ΑΕΚ έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας. Όμως όταν κρίνεται ένας τίτλος όλα είναι στο 50% - 50%. Τα προβλήματα και τα όσα ακούγονται δεν επηρεάζουν τους παίκτες. Όποιος παίκτης μπαίνει στο γήπεδο, και ειδικά σε ένα τέτοιο ματς, τα ξεχνά όλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: