Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Στις 30 Απριλίου (Σαν σήμερα)

Σαν σήμερα, το 2005, αφήνει την τελευταία του πνοή ο σκηνοθέτης του «Κορίτσια στον ήλιο» και πολλών ακόμα ταινιών, Βασίλης Γεωργιάδης. Το 1956 δημιούργησε την πρώτη του ταινία, που δεν ήταν άλλη από το «Οι άσσοι του γηπέδου», που προέβαλε την καθημερινότητα των Ανδρέα Μουράτη, Κώστα Λινοξυλάκη, Στάθη Μανταλόζη, Λάκη Πετρόπουλου και Κώστα Πουλή.

2008 Τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη «Λεωφόρο», με τους «πράσινους» να επικρατούν της ΑΕΚ 4-1 στο πλαίσιο των play off της Super League. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός «μετακόμισε» στο ΟΑΚΑ, περιμένοντας το νέο γήπεδο στον Βοτανικό!

2006 Η Ρέντινγκ πραγματοποιεί ρεκόρ συγκέντρωσης βαθμών σε επαγγελματικό πρωτάθλημα της Μεγάλης Βρετανίας, φτάνοντας τους 106 (!) μετά τη νίκη επί της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, στην τελευταία αγωνιστική. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Σάντερλαντ, με 105 βαθμούς.

2005 Πεθαίνει σε ηλικία 60 ετών, ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της χώρας, ο Πάνος Γεραμάνης.

1999 Σε ηλικία 79 ετών, αφήνει την τελευταία του πνοή ο Σιρ Αλφ Ράμσεϊ, ο άνθρωπος που οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας, στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1966.

1995 Ο Ζαϊρινός ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Μουκαντί Τσιμάνγκα, πεθαίνει στο γήπεδο, κατά την διάρκεια ενός αγώνα με τον Πανελευσινιακό. Αιτία του θανάτου, η καρδιακή ανεπάρκεια και το ότι στο γήπεδο της Ελευσίνας δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον Τσιμάνγκα σε νοσοκομείο άμεσα.

1993 Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της με την Στέφι Γκραφ, στο Αμβούργο, η Μόνικα Σέλες μαχαιρώνεται από έναν «φίλαθλο» που εισέβαλε στο κορτ. 

1940 Η Μπελ Μαστέλ γίνεται η πρώτη γυναίκα επαγγελματίας διαιτητής σε αγώνα πυγμαχίας.

1939 Ο άσος του μπέιζμπολ, Λου Γκέρινγκ, πραγματοποιεί ρεκόρ 2.130 εμφανίσεων με τους Νιου Γιορκ Τζάιαντς.

1925 Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού δίνει το πρώτο της παιχνίδι. Αντίπαλος μια ομάδα που αποτελούταν από ναύτες του γαλλικού θωρακισμένου καταδρομικού «Ζαν Ντ' Αρκ». Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με 5-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια: