Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η κούπα του Λύμπε!!

Πηγή: theplayer.gr

Προημιτελική φάση του κυπέλλου. Ρεβάνς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι έχει μπει στις καθυστερήσεις και η κάμερα «συλλαμβάνει» τον Νίκο Λυμπερόπουλο να κοιτάζει τον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ και αμέσως να σκύβει το κεφάλι. Το 1-3 έστελνε την ΑΕΚ εκτός κυπέλλου και στερούσε και πάλι την ελπίδα από τον Λύμπε να κατακτήσει ένα τρόπαιο. Ίσως την τελευταία ελπίδα. Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίτσελ από το… σπίτι του, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Λυμπερόπουλος παρακολουθούσε την τροχιά της. Και πριν ακόμα καταλήξει στα δίχτυα, σήκωσε τα χέρια του προς τον θεό. Και όταν το γκολ μπήκε έτρεξε σαν αφηνιασμένος για να αγκαλιάσει τον σκόρερ. Ο θεός του ποδοσφαίρου είχε βάλει το χέρι του. Σαν να μην μπορούσε να δεχθεί πως ένας τεράστιος παίκτης όπως ο Λυμπερόπουλος, θα μπορούσε να κλείσει την καριέρα του χωρίς να σηκώσει ούτε ένα τρόπαιο. Βλέπετε, αυτό το άσχημο παιχνίδι έχει παίξει στον Λύμπε η ποδοσφαιρική μοίρα.

Έχοντας παίξει και σε Παναθηναϊκό, αλλά και σε ΑΕΚ, δεν έχει καταφέρει να σηκώσει καμία κούπα. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα φλέρταρε με την κούπα στον τελικό του κυπέλλου του 2006. Αλλά η ΑΕΚ έχασε από τον Ολυμπιακό. Κέρδισε εντός γηπέδου και ένα πρωτάθλημα το 2008. Αλλά ο τίτλος πήγε στα χαρτιά στον Ολυμπιακό. Τώρα όμως, ο Λύμπε έχει την μεγάλη του ευκαιρία.

Ένας κύκλος που κλείνει

Ο Λυμπερόπουλος ετοιμάζεται να σηκώσει το κύπελλο, κλείνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο έναν πολύ παράξενο κύκλο. Τον Ιούνη του 1997, ο Λύμπε διεκδίκησε το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα του. Στον τελικό του κυπέλλου με την φανέλα του Παναθηναϊκό και αντίπαλο την ΑΕΚ. Ήταν και το πρώτο τρόπαιο που έχασε, με τους κιτρινόμαυρους να είναι εκείνοι που του το στέρησαν. Από τότε ο Λύμπε ψάχνει για έναν τίτλο. Και αναμένεται να το σηκώσει φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ. Ίσως στον τελευταίο τελικό της τεράστιας και λαμπερής του καριέρας.

Όχι άδικα λοιπόν, άπαντες ακόμα και μέσα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια, μιλούν για τον τελικό του Λύμπε. Και το πιο πιθανό είναι πως αν τελικά η ΑΕΚ καταφέρει να κερδίσει, ο Λυμπερόπουλος θα είναι αυτός που θα σηκώσει πρώτος, μαζί με τον αρχηγό Καφέ, την κούπα. Άλλωστε θα είναι και κούπα του Λύμπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: