Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

«Σόφο»: «Δεν δώσαμε από την αρχή το 100%»

Στο γεγονός πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έδωσαν από την αρχή της αναμέτρησης με την Εφές το 100% τους στάθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, μετά την ήττα των «πράσινων».

«Σόφο»: «Δεν δώσαμε από την αρχή το 100%»
Ο διεθνής σέντερ επισήμανε πως υπήρχε χαλάρωση και έλλειψη ενεργητικότητας και όλοι οι συμπαίκτες του καθυστέρησαν να παίξουν την απαιτούμενη άμυνα. Στάθηκε στη σημασία που έχει κάθε αγώνας σε αυτή τη φάση και απαίτησε να αγωνίζονται με τον ίδιο τρόπο είτε αγωνίζεται, είτε όχι ο Διαμαντίδης, ενώ ζήτησε να σκύψουν όλοι το κεφάλι και να δουλέψουν.

Αναλυτικά: «Ξεκινήσαμε πάρα πολύ χαλαροί το παιχνίδι και δεν είχαμε την ενεργητικότητα και τη συγκέντρωση που έπρεπε. Δεχτήκαμε πολλούς εύκολους πόντους, κανονικά έπρεπε να μπούμε δίνοντας το 100% από την αρχή. Δεν έπρεπε να περιμένουμε να φτάσει σε αυτό το σημείο το παιχνίδι και μετά να αποφασίσουμε αν θα παίξουμε άμυνα ή όχι.
Δεν είχαμε καλή εικόνα σήμερα. Πρέπει να καταλάβουμε τι γίνεται, ότι είμαστε πλέον στο Top 16 και έχουν όλα τη σημασία τους. Όχι μόνο η νίκη και η ήττα, αλλά ακόμα και το σκορ, η κάθε λεπτομέρεια.

Στα δύσκολα σημεία δεν είχαμε ηρεμία και ο Διαμαντίδης είναι ο άνθρωπος που μας οδηγεί πάντα στα δύσκολα. Δεν μπορούμε, όμως, πάντα να έχουμε σε αυτές τις καταστάσεις τον Δημήτρη, πρέπει να μάθουμε να νικάμε και σε αυτές είτε είναι, είτε δεν είναι μαζί μας ο Δημήτρης. Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα και δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από έναν άνθρωπο. Πρέπει να φτάνουμε στον στόχο μας μέσα από την ομαδική δουλειά, να πορευτούμε έτσι από ‘δω και πέρα. Να καταλάβουμε πως, πάνω από όλα, είναι η ομάδα.

Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να δουλέψουμε σκληρά και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και πρέπει να βλέπουμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι, βήμα-βήμα για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: