Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η… προέλαση των Βάσκων!!

Τη δεύτερή της νίκη στο TOP-16 πέτυχε η Κάχα Λαμποράλ απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στη «Nokia Arena» με 71-70.

Η… προέλαση των Βάσκων
Σε ένα πραγματικά εξαιρετικό παιχνίδι η Κάχα Λαμποράλ για την δεύτερη αγωνιστική του 6ου ομίλου τουTOP-16, όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, πήρε μεγάλη εκτός έδρας 71-70 απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι Βάσκοι μετά τη νίκη τους στην πρεμιέρα επί των «ερυθρολεύκων», επικράτησαν και των Ισραηλινών και δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση μετά τη έλευση του Τάμπακ.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Νεμάνια Μπιέλιτσα με 17 πόντους και 5/8 τρίποντα.

Στον αντίποδα η Μακάμπι αν και στο τρίτο δεκάλεπτο έδειχνε ότι μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι, «πλήρωσε» τις κακές επιλογές των παικτών της, αλλά και το… άναρχο μπάσκετ που παίζει και έμεινε χωρίς νίκη στο TOP-16.

Εξαιρετικό μπάσκετ από τις δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο, με την Κάχα να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση. Οι Βάσκοι ήταν αυτοί που προηγούνταν στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, η Μακάμπι στα τελευταία δύο λεπτά πίεσε και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ 23-20.

Όπως τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο η Μακάμπι και διατηρούσε το προβάδισμα. Η Κάχα, όμως είχες τις… απαντήσεις και κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ. Οι Βάσκοι έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 12 πόντους, 44-32.

Η Μακάμπι ήταν εξαιρετική στην τρίτη περίοδο, κατάφερε να περιορίσει πάρα πολύ την Κάχα, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, έχοντας επιμέρους σκορ 24-6. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να τελειώσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +6, 56-50.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Η Μακάμπι διατηρούσε το προβάδισμα μέχρι τρία λεπτά πριν από το τέλος. Η Κάχα, όμως, με τον εξαιρετικό Νεμάνια Μπιέλιτσα να «πυροβολεί» από τα 6,75 μ, πήρε το προβάδισμα δύο λεπτά πριν το φινάλε με 69-67. Σε ένα συγκλονιστικό φινάλε οι Βάσκοι πήραν τη μεγάλη νίκη 71-70.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 32-44, 56-50, 70-71

Μακάμπι (Μπλάτ): Λόγκαν 3, Τζέιμς 8, Σμιθ 10, Χίκμαν 18, Ελιγιάχου 4, Ροθ, Πνίνι, Κάνερ, Οχαγιόν 6, Πλάνινιτς 11, Τόμας, Λάντεσμπεργκ 10

Κάχα Λαμποράλ (Τάμπακ): Κουκ 5, Νοτσιόνι 7, Μ. Μπιέλιτσα 8, Καμπέθας, Σαν Εμετέριο 7, Πλεΐς 2, Ερτέλ 5, Όλεσον 10, Λάμπε 5, Ν. Μπιέλιτσα 17, Κοζέρ 5



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: