Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου…!

Σκιά του καλού του εαυτού το τελευταίο δίμηνο εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στην Πόλη και γνώρισε βαριά ήττα με 78-64 από την Αναντολού Εφές. Εμφανέστατη η απουσία του Διαμαντίδη.

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου…
Η διαφορά έφτασε και στους 21 πόντους για την τουρκική ομάδα. Πολύ άστοχος (42% με 17/40 δίποντα και 30% με 6/20 τρίποντα) ο Παναθηναϊκός, που υπέπεσε σε πολλά λάθη (16) και είχε αδυναμία στην άμυνα, τον έλεγχο του ρυθμού και τα ριμπάουντ. Διασώθηκαν ο Μπράμος του πρώτου μέρους και ο Σχορτσανίτης της τέταρτης περιόδου.

Ο Μπράμος σταμάτησε την… κατηφόρα

Με τον Διαμαντίδη στην… Αθήνα και τους Μπανκς, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό που φοβόταν ο Αργύρης Πεδουλάκης… έγινε. Ο Βούγιατσιτς ήταν στον πάγκο, αλλά Σιπ και Φάρμαρ «πυροβολούσαν» αφειδώς από τα 6,75μ., η άμυνα και ο έλεγχος των ριμπάουντ υπολειτουργούσαν, ενώ οι Τούρκοι αξιοποιούσαν τα πολλά λάθη και τις κακές επιθετικές επιλογές των «πράσινων» ξεφεύγοντας αρχικά με 9-2 κι εν συνεχεία με 22-9. Ο Μπράμος με 12 πόντους περιόρισε τη ζημιά και οι φιλοξενούμενοι χάρη σε ένα επί μέρους σκορ 8-2 μάζεψαν τη διαφορά στο -8 στο τέλος της περιόδου.

Δυσλειτουργικός

Μέτριος επιθετικά και εξίσου αναποτελεσματικός αμυντικά εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μπάρατς και Γκονλούμ έκαναν ζημιά στο «ζωγραφιστό», η περιφέρεια της Εφές συνέχιζε να εκτελεί τρίποντα σαν να πετά βότσαλα στη θάλασσα (6/9) ενώ την ίδια ώρα το «τριφύλλι» έμοιαζε βραχυκυκλωμένο. Ο Σχορτσανίτης έδειχνε επηρεασμένος από την αποχή του, ο Καπόνο ήταν άστοχος, Μπανκς και Ούκιτς προκαλούσαν με την παρουσία τους… νοσταλγία για τον Διαμαντίδη και η διαφορά ανέβηκε ξανά στους 13, με το 45-32 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Έμεινε στα αποδυτήρια

Μία αντεπίθεση διαρκείας χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της επανάληψης για να επιστρέψει στο ματς, αλλά κάθε άλλο παρά κατάφερε το στόχο του. Τα πολλά λάθη και η εκνευριστική αστοχία στην επίθεση σε συνδυασμό με τις «τρύπες» στην άμυνα εκτόξευσαν τη διαφορά στους 21 (53-32), ενώ χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα λεπτά για να κουνηθεί το διχτάκι στο τουρκικό καλάθι. Ένα 7-0 μείωσε τη διαφορά κατά 1/3 (55-41), αλλά αποδείχτηκε προσωρινή αναλαμπή, καθώς οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και αποκατέστησαν το +21 (64-43).

Έπαιξε για τη διαφορά

Ο ρεαλιστικός στόχος του Παναθηναϊκού ήταν πλέον ο περιορισμός της διαφοράς σε πιο… αξιοπρεπή επίπεδα. Ξεκίνησε την τελευταία περίοδο με 6-0 (64-49), ο Σχορτσανίτης αφυπνίστηκε (έστω και με καθυστέρηση), αλλά η επίθεση της Εφές δεν πάτησε φρένο κι έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με 78-64.





Δεκάλεπτα: 24-17, 45-32, 64-43μ 78-64.

Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 13, Βούγιατσιτς 6, Ερντέν 9, Σιπ 8, Γκονλούμ 8, Σαβάνοβιτς 11, Λούκας 12, Γκιουλέρ 5, Μπάρατς 6.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 16, Ματσιούλις 7, Καπόνο 10, Ούκιτς 4, Λάσμε 6, Τσαρτσαρής, Γκιστ 6, Μπανκς, Σχορτσανίτης 15.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία), Βοΐνοβιτς (Μαυροβούνιο).



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: