Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αναστασιάδης στο Metropolis: «Το φιλέτο του Λαγκαδά στη διάθεση του ΠΑΟΚ»

Την αξιοποίηση μίας μεγάλης έκτασης στο δήμο Λαγκαδά με τη δημιουργία αθλητικού κέντρου αλλά και γηπέδου, προτείνει στον Ιβάν Σαββίδη ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Αναστασιάδης.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» αποκάλυψε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προτείνοντάς του να συζητήσουν το θέμα, με στόχο ο ΠΑΟΚ να αξιοποιήσει την συγκεκριμένη έκταση, συνολικά 880 στρεμμάτων.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε αναλυτικά:

«Υπήρχε εδώ και χρόνια το θέμα αυτό, από τότε που ήμουν δημοτικός σύμβουλος στο Λαγκαδά. Η δυναμική του νέου μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να μας αφήσει αμέτοχους. Κι εγώ ως ΠΑΟΚτσής σκέφτηκα ότι αξίζει ο ΠΑΟΚ να έχει ένα τεράστιο αθλητικό κέντρο σε μια περιοχή που υπάρχει και ο κόμβος σύνδεσης με την Εγνατία Οδό. Είμαστε κοντά στη Θεσσαλονίκη και μπορεί να γίνει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο αντάξιο της ιστορίας του ΠΑΟΚ», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όχι μόνο έχουμε τη διάθεση, αλλά μπορούμε να κάνουμε και ένα τυπικό πολεοδομικό σχέδιο για να αναπτυχθεί εμπορικά και αθλητικά η περιοχή. Η αρμοδιότητα ανήκει στο δήμο και μπορούμε να το φτιάξουμε, αυτό είναι από τα θετικά του Καλλικράτη. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την περιοχή, με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου και παράλληλα να κάνουμε μεγάλο εμπορικό κέντρο».

Στη συνέχεια, έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για την συγκεκριμένη έκταση:

«Είναι μία έκταση 660 αξιοποιήσιμων στρεμμάτων, συνολικά 880, είναι η περιοχή που είχαμε πει να γίνει η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και είναι ένας ιδανικός τόπος για να γίνει το αθλητικό κέντρο. Την επιστολή τη στείλαμε στις 2 Ιανουαρίου. Δεν έχουμε κάποια αντίδραση ακόμη, ξέρουμε ότι ο κ. Σαββίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας περιμένω να συζητήσουμε μαζί του για όλα όσα θέλει ο ίδιος για τον ΠΑΟΚ και εμείς για την περιοχή μας. Ο σκοπός της διοίκησης του δήμου είναι να αξιοποιηθούν όλες οι εκτάσεις με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό συμβάλλουν στο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες. Ο πιο σημαντικός σκοπός μας είναι αυτός».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το τι συνέβη προ ετών και δεν προχώρησε το θέμα είπε:

«Τότε τα διαδικαστικά ήταν διαφορετικά. Υπήρχαν πιέσεις από την τοπική κοινωνία για λόγους που δε χρειάζεται να συζητήσουμε τώρα. Εμείς το βλέπουμε τώρα με άλλο μάτι και θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον τεράστιο δήμο Λαγκαδά και να δηλώσουμε παρόντες σε μια νέα προσπάθεια που κάνει μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, όπως είμαστε στη διάθεση και οποιασδήποτε ομάδας. Έχουμε τη διάθεση να φτιάξουμε όσα θέλει ο πρόεδρος για το νέο γήπεδο, αλλά και το μεγάλο αθλητικό κέντρο».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: