Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Χειρότεροι από τον Πρίγκιπα και τον Τσάκα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τους Κινέζους της ΑΕΚ που "είναι τόσο αληθινοί όσο οι Αραβες του Παναθηναϊκού. Η μοναδική διαφορά έχει να κάνει στους νταραβεριτζήδες".
ΠΩΣ περνάνε οι μέρες; Χθες είχαμε Πρωτοχρονιά, προχθές Χριστούγεννα και χωρίς να το πάρεις χαμπάρι, φτάσανε οι Απόκριες. Πρώτος και καλύτερος άνοιξε το τριώδιο ο Βιντιάδης.
Φόρεσε κελεμπία κι ένα απ' αυτά τα τραπεζομάντιλα στο κεφάλι και ντύθηκε πρίγκιπας Φεϊζάλ. Κακώς από την Τετάρτη το βράδυ, που βγήκε η σχετική ανακοίνωση, λέγεται και γράφεται ότι η ΑΕΚ πλέον κιτρινίζει ακόμη περισσότερο, αφού ανοίγει παρτίδες με την Κίνα. Τρίχες κατσαρές.
Οι Κινέζοι της ΑΕΚ είναι τόσο αληθινοί όσο οι Αραβες του Παναθηναϊκού. Η μοναδική διαφορά έχει να κάνει στους νταραβεριτζήδες. Ο μεν Τσάκας δεν βάζει γλώσσα μέσα του, ο δε Αδαμίδης (φωτό) κάνει ό,τι κάνει στη ζούλα. Μια φορά μόνο τοποθετήθηκε επί του θέματος και με 19 λέξεις τα είπε όλα: «Τον ξέρω καλά τον Βιντιάδη. Είναι καλό παιδί που θέλει να βάλει λεφτά στην ΑΕΚ. Μετρητά.
Οχι με δάνεια». Κι ενώ στην ΑΕΚ δεν έχουν ψιλά για να χαλάσουν τάλιρο, ο Βιντιάδης άνοιξε τα φτερά του σαν δεύτερος Ικαρος. Κι όχι μόνο δεν κάηκε, αλλά κατάφερε να φτάσει μέχρι την Κίνα, κάνοντάς μας γνωστό ότι η εταιρεία που συστήθηκε για να διαπραγματευθεί την απόκτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ «θα ενώσει τις δυνάμεις της με δύο οικονομικούς κολοσσούς».
Με το «να», λοιπόν, σχετικά με τη διαπραγμάτευση για την ΑΕΚ και το «θα» σχετικά με τη συνεργασία με τους δύο κινεζικούς κολοσσούς φτάνουμε στα 30 δισ. δολάρια, που είναι τα περιουσιακά στοιχεία της μίας εξ αυτών. Από τα 733 εκατομμύρια των Ευρωπαίων, δηλαδή, που τώρα με την κρίση κουτουλάνε αυτός που κατάφερε να βρει άκρη με τους δύο κολοσσούς είναι ο Δημητράκης Βιντιάδης.
Και με τις προοπτικές συνεργασίας, μάλιστα, πέραν του ποδοσφαίρου και της ΑΕΚ: τη Ναυτιλία, τα Λογισμικά, την Ενέργεια, τον Τουρισμό και την Τεχνολογία. Μιλάμε για γιαούρτι. Οχι σαν κι αυτά που πουλάει ο Αδαμίδης αλλά από τα παλιά, που ήταν μέσα σε πήλινο κεσέ. Υπάρχουν, μάλιστα, και πληροφορίες σχετικά με την έδρα του ενός εκ των κολοσσών:
«Στην πόλη Τιαντζίν που είναι κοντά στο Πεκίνο και έχει πληθυσμό 12 εκατομμυρίων». Σα να λέμε, δηλαδή, η Λιβαδειά. Επίπεδο δικιάς μας Λιβαδειάς, που έχει βγάλει έναν Κομπότη και μια Αρια Αγάτσα, είναι μια πόλη δώδεκα εκατομμυρίων στην Κίνα. Και το καλύτερο ήταν στο τέλος. Οτι στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας του Βιντιάδη και των Κινέζων «έχει ήδη συζητηθεί η προοπτική της συνεργασίας για την πιθανή κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ».
Ενα πρωί, δηλαδή, εκεί που πινάνε τσάι ο Βιντιάδης με τον Τσου Λέι Μαν, ο νεαρός επιχειρηματίας, που του έριξε απ' έξω απ' έξω: «Ρε Τσου, τι θα έλεγες να φτιάχναμε ένα γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια;». Σε μια εταιρεία με ετήσια έσοδα εννιά δισ. δολάρια από πωλήσεις, το κόστος αυτού του deal είναι σαν ένα κυπελλάκι γιαούρτι που κερνάει τους φίλους του στο μαγαζί του ο Αδαμίδης.
Εύκολα είπε το «ναι», λοιπόν, ο Τσου Λέι Μαν και οι εξελίξεις σχετικά με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια έχουν πλέον δρομολογηθεί. Συμπέρασμα: ο Βιντιάδης είναι χειρότερος του πρίγκιπα και ο Αδαμίδης πολύ χειρότερος του Τσάκα. Ο πρίγκιπας τουλάχιστον κάποια έξοδα για να έρθει στην Αθήνα τα έχει κάνει.
Και κάτι ψιλά για ξενοδοχείο για την αίθουσα της πρες κόμφερανς για καφέδες και για λεμονάδες τα έχει χαλάσει. Ενα μικρό κόστος τα παραμύθια της Χαλιμάς το έχουν. Το κινεζικό παραμύθι του Αδαμίδη και του Βιντιάδη δεν έχει κοστίσει ούτε ένα σέντζι. Ακόμα και όταν πάει στο ΟΑΚΑ, τσάμπα μπαίνει. Δεν πληρώνει εισιτήριο. Αυτά.
«Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»
ΟΛΗ αυτή η ιστορία Βιντιάδη στην ΑΕΚ θέλει θράσος. Και πολύ θράσος, μάλιστα. Την ώρα, δηλαδή, που δεν υπάρχει σέντζι, την ώρα που η ομάδα είναι τελευταία στη βαθμολογία, την ώρα που δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα για να παίξουν οι μεταγραφές, βγάζουνε ανακοινώσεις για συμφωνίες και deal. Με κινεζικές εταιρείες που κάνουν τζίρους δισ. δολάρια. Μιλάμε για ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο. Ούτε για να πάρουνε μια βασιλόπιτα δεν είχανε λεφτά. Βάλανε ρεφενέ οι ποδοσφαιριστές από δέκα ευρώ και την κόψανε μόνοι τους.
Με τους ποδοσφαιριστές, λοιπόν, να παίζουν απλήρωτοι και νηστικοί, βγαίνει ο Βιντιάδης και τάζει λαγούς με πετραχήλια μέσω Κίνας. Κι όχι τυχαία, επειδή είχε δεσμευθεί ότι μέχρι τις 5 Ιανουαρίου θα έχει εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με τις κινήσεις του στην ΑΕΚ. Κι επειδή ούτε κανένας πρόχειρος είναι ούτε ασυνεπής, τήρησε τη δέσμευσή του.
Ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί να κοιμάται πλέον ήσυχος. Ο δρόμος για τη σωτηρία της αγαπημένης του ομάδας είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Οι Κινέζοι είναι ένα βήμα πριν από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο λόγος του Βιντιάδη είναι συμβόλαιο. Το γεγονός και μόνο ότι είναι τακίμι με τον Σταύρο Αδαμίδη τα λέει όλα. Ο Αδαμίδης είναι η καλύτερη εγγύηση. Αλλωστε, αυτό ακριβώς έχει πει ο σοφός ο λαός, με δέκα μόλις λέξεις: «Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι».
Ενα λαμόγιο, ένα παράσιτο, κάνει μπαμ από μακριά
ΤΟ λεγόμενο «κλόπι πέιστ» είναι ευρέως διαδεδομένο στο Διαδίκτυο. Μόλις βγει μια είδηση αμέσως αντιγράφεται από όλους. Και ελάχιστοι είναι αυτοί που αναφέρουν την προέλευσή της. Το να γίνεται αντιγραφή από εφημερίδα σε εφημερίδα είναι αδιανόητο. Χρειάζονται ταυτόχρονα και αλητεία και τεράστιο θράσος. Κι όμως. Ακόμα και εν έτει 2013 συναντάται αυτό το φαινόμενο.
Και έχει να κάνει με το λαμόγιο που έχουν μαζέψει στη «Real News». Κάθε Κυριακή τα ίδια. Αντιγραφή από κείμενα που έχουν γραφτεί όλη την εβδομάδα σε άλλες εφημερίδες. Κι επί λέξει, μάλιστα. Δεν είναι ότι κλέβεις την ιδέα και γράφεις τα ίδια με δικιά σου λόγια. Λέμε για κανονική αντιγραφή λέξη προς λέξη. Και δεν μιλάμε για μία φορά ή δύο. Συνέχεια αυτό το βιολί γίνεται.
Θα μου πείτε τώρα, πού να ξέρει ο κάθε Χατζηνικολάου τι γίνεται; Οφείλει να ξέρει. Οφείλει να ξέρει ποιους έχει μαζέψει στα μαγαζιά του. Οφείλουν να ξέρουν οι διευθυντάδες και οι αρχισυντάκτες. Ενα λαμόγιο, ένα παράσιτο, κάνει μπαμ από μακριά. Και πώς γίνεται, δηλαδή, να ξέρει περί τίνος πρόκειται όλη η πιάτσα και να μην ξέρουν στη «Real News»;
Εμένα το ταλέντο μου είναι το στήθος μου. -Βάνα Μπάρμπα
Ερώτηση: Αν δεν κάνω λάθος, ό,τι μεταγραφές έκανε το καλοκαίρι η ΑΕΚ κάνει τον Ιανουάριο ο Παναθηναϊκός;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: