Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Θρήνος με Σαμαρά!

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες βολεϊμπολίστες της γενιάς του, και όχι μόνο, ο Νίκος Σαμαράς έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 42 ετών από ανεύρυσμα...
Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο Νίκος Σαμαράς είχε βρεθεί σε φιλικό σπίτι, όπου ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και σωριάστηκε. Διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείου, όπου παρά την προσπάθεια των γιατρών εξέπνευσε.
O 42χρονος Σαμαράς (γενν. 1/7/70) ανήκε στη μεγάλη γενιά των παικτών που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο άθλημα, μετρώντας 276 συμμετοχές με την εθνική ομάδα ανδρών (12ος στη σχετική λίστα) κι άλλες 160 με αυτή της εθνικής ομάδας εφήβων.
Στην κορυφή των πιο σημαντικών διακρίσεων στην καριέρα του Νίκου Σαμαρά, που αγωνιζόταν στη θέση του ακραίου, περνούν οι έκτες θέσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων το 1989 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών το 1994, η 2η θέση με την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ορεστιάδας, καθώς και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ηρακλή το 2000.
Ήταν πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού – Δηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης και στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο φόρεσε εννέα διαφορετικές φανέλες.
Ξεκίνησε από την Ορεστιάδα και κατά σειρά στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, την ιταλική Φλακονάρα, την ισπανική Σεβίλλη, την τουρκική Φενέρμπαχτσε, την ελβετική Σενουά, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Μίλωνα.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: